Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Meleşcanu, director la SIE – A fost validat de Parlament

Meleşcanu, director la SIE – A fost validat de Parlament

scris de M.A.
3 afisari

Teodor Meleşcanu a fost validat pentru funcţia de director al SIE de plenul reunit al Parlamentului, cu 238 de voturi pentru şi unul împotrivă.

melescanuDeputaţii şi senatorii au dat vot secret cu buletine de vot iar pentru a fi validat, Meleşcanu avea nevoie de votul favorabil al majorităţii simple a parlamentarilor, transmite Agerpres.

Teodor Meleşcanu a declarat, la finalul şedinţei comune a Parlamentului în urma căreia a fost validat ca director al Serviciului de Informaţii Externe, că va face tot ce-i stă în putere ca jurământul şi credinţa sa să fie realizate în activitatea pe care o va desfăşura. „A fost un vot, au fost 238 de voturi în favoare, suficiente pentru a fi declarat ales de către Parlamentul României în calitate de director al Serviciului de Informaţii Externe. Vă asigur că voi face tot ce-mi stă în putere ca şi jurământul şi credinţa mea în general să fie realizate în activitatea pe care o voi avea”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Senatorul Teodor Meleşcanu a declarat marţi, după audierea în comisiile de resort, că prima sa prioritate în calitate de şef al acestui serviciu ar fi îmbunătăţirea dialogului cu Parlamentul. ‘Prima chestiune pe care au ridicat-o (parlamentarii din comisii în cadrul audierilor – n. red.) este nevoia pe care o resimt de mai multă informaţie în legătură cu activitatea serviciului. Având în vedere dubla mea calitate, şi de fost senator şi, dacă va aproba plenul, de şef al serviciului, voi ţine cont de acest lucru şi îmi propun să joc rolul de interfaţă între serviciu, care are rigorile lui, şi Parlament şi chiar societatea românească, în general. Prima prioritate este îmbunătăţirea dialogului cu Parlamentul şi creşterea controlului politic asupra serviciului, care pentru mine va fi o chestiune de normalitate’, a afirmat Meleşcanu.

El a enumerat printre priorităţile sale ca viitor şef SIE şi dezvoltarea colaborării cu serviciile similare din statele membre NATO şi UE. De asemenea, Meleşcanu s-a pronunţat şi pentru implicarea SIE în atragerea de fonduri financiare pentru România.

‘Mă gândesc la faptul că printre vulnerabilităţile pe care România le are la ora actuală (…) sunt şi probleme legate de criza economică. Eu cred că verificarea bonităţii, identificarea unor surse posibile ar trebui să fie o prioritate pentru serviciu, sigur, fără a prelua atribuţiile organelor de specialitate ale statului’, a arătat Teodor Meleşcanu.

De asemenea, acesta a prezentat ca pe o prioritate şi continuarea procesului de modernizare a SIE, proces văzut ca fiind ‘singurul nostru atu’. ‘Nu cred că vom putea niciodată rivaliza cu alte ţări din punct de vedere al mijloacelor tehnice pe care le avem, dar cred că din punct de vedere al calităţii oamenilor din serviciu putem nu numai rivaliza, ci chiar să-i depăşim’, a susţinut Meleşcanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult