Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Meleșcanu l-a tras de urechi pe ambasadorul SUA la Bucureşti

Meleșcanu l-a tras de urechi pe ambasadorul SUA la Bucureşti

scris de P.C.R.
9 afisari

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri că l-a asigurat pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, în cadrul întrevederii pe care au avut-o în prima jumătate a zilei, că este capabil să înțeleagă mesaje foarte directe și că „nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relațiile bilaterale acestea să fie aduse la cunoștință prin intermediul presei”.

Hans Klemm melescanu„A fost o discuție care, din punctul meu de vedere, a pornit de la un punct foarte clar și anume că România este un stat suveran, un stat aliat al Statelor Unite ale Americii și un stat partener al SUA”, a afirmat ministrul român de Externe la sediul MAE.

El a subliniat importanța parteneriatului bilateral România-SUA.

„Din punctul nostru de vedere, al guvernului actual, continuarea și dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA este una din prioritățile pe care ni le-am asumat și vom face tot ceea ce stă în puterile noastre pentru ca acest parteneriat să se dezvolte, să se extindă, fiind vorba despre cel mai important partener pe care îl avem pe plan internațional”, a spus ministrul de Externe.

Totodată, a adăugat șeful diplomației române, mesajele importante trebuie transmise direct, între instituții.

„În același timp am făcut și o referire la faptul că nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relațiile noastre bilaterale, acestea să ne fie aduse la cunoștință prin intermediul presei. L-am asigurat pe domnul ambasador că sunt capabil să înțeleg și atunci când mi se vorbește foarte direct și sperăm ca pe viitor asemenea lucruri să nu se mai întâmple”, a afirmat Teodor Meleșcanu.

El a adăugat că discuțiile nu au avut drept subiect cazuri specifice.

„M-am referit și la faptul că atunci când există lucruri de comunicat, ele trebuie comunicate în mod instituțional (…) și nu prin intermediul presei. Nu am discutat nimic despre temele concrete, a fost o discuție de principiu, care cred eu că a lămurit foarte clar modul în care guvernul nostru vede colaborarea cu Statele Unite și cu toate ambasadele care sunt prezente la București”, a mai spus Meleșcanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult