Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Meleșcanu: Nu am fost nici ofițer activ, nici acoperit

Meleșcanu: Nu am fost nici ofițer activ, nici acoperit

scris de A.A.
8 afisari

Teodor Meleșcanu neagă înrolarea sa în oricare dintre serviciile secrete ale României. Candidatul independent la președinție a declarat sâmbătă într-o emisiune televizată că nu a fost niciodată ofițer acoperit.

Meleșcanu: Nu am fost nici ofițer activ, nici acoperit

Meleșcanu: Nu am fost nici ofițer activ, nici acoperit

„Este aberant, dacă ești șef nu ești acoperit. Nu am fost nici ofițer activ, nici acoperit, nici descoperit, nici înainte, nici acuma, nici în viitor. Cred că v-am răspuns suficient, e clar. De altfel, am trei mandate de senator, de fiecare dată când mi-am depus candidatura a fost verificată și de CNSAS, și de toți ceilalți. Dacă era ceva ați fi aflat demult”, a spus Meleșcanu, la TVR.

Rugat să contribuie la clarificarea chestiunii legate de faptul că este benefic sau nu ca un viitor șef de stat să fi avut legături cu un serviciu secret, fostul director al SIE a răspuns că depinde de modul în care este folosită această calitate. „Dacă este folosită în campanie electorală împotriva unor competitori sau a altora, sau în politică, sau pentru crearea de false majorități prin soluții imorale, cum se spune, acesta este un lucru rău. Dacă le folosește în interesul țării este un lucru foarte bun după părerea mea”, a spus Meleșcanu.

El a menționat că din poziția pe care a ocupat-o până de curând nu avea cum să aibă informații despre dosarele care au fost făcute publice în ultima vreme și care se leagă de numele unor persoane lansate în cursa prezidențială. „Nu aveam de unde să am cunoștință despre dosarele care s-au deschis, dosarele sunt la Parchet, sunt în curs de elaborare, de cercetare, nu aveam de unde să am informații”, a spus Meleșcanu.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult