Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Meleşcanu-SIE: PNL îl exclude – PSD nu-l bagă în Comisie

Meleşcanu-SIE: PNL îl exclude – PSD nu-l bagă în Comisie

scris de M.A.
12 afisari

Numirea lui Teodor Meleşcanu la SIE a agitat apele în USL. Crin Antonescu vrea să propună excluderea senatorului din PNL, iar Victor Ponta susţine că PSD nu va merge la Comisia de specialitate din Camera Deputaţilor.

Teodor Melescanu la butoane

Teodor Melescanu la butoane (foto: MApN)

Crin Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE. Crin Antonescu a afirmat că propunerea lui Traian Băsescu ca Teodor Meleşcanu să ocupe funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe nu schimbă decizia USL de a-şi menţine protestul parlamentar, aşa că parlamentarii Uniunii nu vor participa nici la audierea în comisia SIE, nici la votul din plenul reunit, transmite Mediafax.

„Această desemnare este o afacere strict între domnul Traian Băsescu şi domnul Meleşcanu şi nu are niciun fel de legătură, directă sau indirectă, cu PNL. Domnul Meleşcanu nu a informat, nemaipunând problema să ceară cumva un accept politic, nici Biroul Permanent, nici pe mine ca preşedinte, nici pe un alt coleg din conducerea partidului, nici pe liderul grupului parlamentar din Senat”, a spus Antonescu.

Antonescu a afirmat că a primit, luni, „un fel de cerere” din partea lui Meleşcanu, în care acesta anunţa că se autosuspendă din PNL. „Nu este cazul, pentru că în calitate de preşedinte al PNL voi cere, la prima şedinţă a forului statutar, excluderea domnului Meleşcanu, din motive lesne de înţeles”, a spus preşedintele PNL. El a adăugat că propunerea lui Meleşcanu la direcţia SIE nu este suprinzătoare. „Suntem într-o perioadă în care în România trădarea politică nu mai este considerată un accident, aşa că episodul Meleşcanu, pentru mine, nu e foarte surprinzător”, a spus Antonescu.

Antonescu, Meleşcanu şi Comisia SIE de la Camera Deputaţilor

Preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE este de la PSD şi nu va convoca comisia pentru audierea lui Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, la finalul şedinţei USL, citat de Agerpres.

„Protestul nostru parlamentar continuă. Parlamentul nu funcţionează în acest moment, iar până în această seară nu a existat niciun semn de dialog din partea celor de la Putere. Domnul Meleşcanu nu va trece nici de Comisia SIE pentru că nimeni de la Parlament nu a catadicsit să stea de vorbă cu noi. Preşedintele comisiei SIE e de la PSD şi nu va convoca comisia”, a precizat Victor Ponta.

Ce spune Teodor Meleşcanu

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu, care a fost propus de preşedintele Traian Băsescu pentru a ocupa funcţia de director al SIE, urmează să fie audiat în comisiile de specialitate marţi, în jurul orei 10,30. Teodor Meleşcanu va fi audiat în Comisiile pentru apărare din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi în Comisia specială pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE – susţine preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

Precizez că în cursul zilei de astăzi mi s-a făcut propunerea de a candida şi de a ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe în cazul în care Parlamentul României va aproba această numire. Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate, şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc.

Apreciez că amânarea luării unei decizii pe această temă ar putea afecta desfăşurarea normală a activităţii SIE, instituţie care are un rol esenţial în asigurarea securităţii statului român, împreună cu partenerii noştri din NATO şi Uniunea Europeană.

Am convingerea că echilibrul, pregătirea şi experienţa pe care le am în probleme de securitate internaţională îmi vor permite să mă achit în bune condiţii de o asemenea responsabilitate, la nivel naţional.

Începând cu data de astăzi m-am autosuspendat pe o durată nedeterminată din calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal„.

Teodor Meleşcanu

18 comentarii

urbos 27-02-2012 - 19:41

De ce dracu au tinut jigodia asta in partid, nu stiu… Era stiut demult ce-i cu Clapaugea in sistemul securist.

PINION 27-02-2012 - 21:20

Bai suburbanule, tot tampit ai ramas?! In rest………..necunoscute sunt caile Domnului.

gogu 27-02-2012 - 19:55

Cand au inceput arestarile celor cu fier vechi a fost o atentionare ,acum a venit propunerea si tot odata si acceptul.Daca afacerile cu FIER VECHI tot trec prin PORTUL CONSTANTA se stie.

digital 28-02-2012 - 00:27

cine nu cunoaște mișcările,kiombului suprem nici măcar nu are ce căuta pe scenă….întâi fu-te,apoi reevaluează și aservește,ulterior…
vezi becali,vezi dd-ul,vezi oprea,,vezi momâile pupincuriste din unpr,diaconescu,nicolicea……scârbe ordinare…..
viermi care plac ….viermilor…..

o să ajungeți cu siguranță,în locul vostru potrivit….16 feet underground!

Ciu Huhu 28-02-2012 - 04:36

Nu mi-a placut niciodata de individul asta tradator cu doua fete Melescanu, intuitia mi-a spus ca-i un om de nimic.

ANDREI 28-02-2012 - 06:53

„Domnul Meleşcanu nu a informat, nemaipunând problema să ceară cumva un accept politic, nici Biroul Permanent, nici pe mine ca preşedinte…”

Nici pe tine ,extraordinar domne !

Cine pune intre ghilimele ,cariera unui diplomat de talia domnului Melescanu ,un „Nimeni „..

Sa-l informeze pe el, sa ceara acceptul ,…oohoo ,megalomania nimicului liderul,,,CUI ?Tu ai tinuta de lider ?! …he,he!

Putea sa-l informeze pe domnu Iliescu eventual maximul coordonator;sef ;far calauzitor a-l USL.

Ciu Huhu 28-02-2012 - 07:56

E un lucru bine stiut ca esti o sluga a dictatorului Basescu!

remi 28-02-2012 - 09:38

Pdsr,apr,pnl,basinescu,nu sunt cam multe locuri pe unde a umblat acest ,,diplomat”?Are personajul asta ,care a tradat de 4 ori,coloana verticala?Sau e lingau…..sau e fost informator al serviciilor.Nu poti avea 4 crezuri politice intr-o viata de om !!!E prea de tot plinsul….sau risul.

urbos 28-02-2012 - 11:36

E de comedie sa vezi scarbele basiste cum se contorsioneaza, cum ling unde scuipa. Oricine se da cu blestematul securist Basescu devine brusc, diplomat de talie, matur politic, om de valoare etc. Ce cauta viermi ca voi la suprafata pamantului?

Andrei 28-02-2012 - 10:44

„care a tradat de 4 ori..”….PE CINE ?.

DOMNUL MELESCANU ,UN POLITICIAN ECHILIBRAT , N-A TRADAT NICIODATA ROMANIA SI INTERESELE ACESTUI POPOR,IN CIUDA INDEMNURILOR ILIESCIENE DE A PUNE PARTIDUL SI INTERESELE DE PARTID INAINTEA INTERESULUI NATIONAL.!

PS.
FLACAI ,,AVETI MARI PROBLEME DE DISCERNAMINT …INTUITIA TA CHIUHUHU-HO-SHI-MIN…ESTI DIN TAGMA „PROFUNZILOR” !

urbos 28-02-2012 - 13:59

Dar de ce tipi dementule?
Se apropie funia de par dementule, tine aproape. Hehehe.

digital 28-02-2012 - 12:24

iar au apărut limbiștii kiombului,nu se mai satură de etnobasescianisme,zici că sunt în transă,și tot mai vor și mai vor….mânca-v-ar iadu de nesătui.limbiști…
ăștia sunt injectați și apoi trimiși să latre,nu contează ce,doar să facă propaganda,pupinbăsistă…
cănd moare kiombea,să săriți dreq pe fundul gropii lui,să-i fie moale la satrap,iar voi să vă tăvăliți de plăcere sub sicriul lui….

ANDREI 28-02-2012 - 13:52

„cănd moare kiombea,să săriți dreq pe fundul gropii lui,să-i fie moale la satrap,iar voi să vă tăvăliți de plăcere sub sicriul lui….”

Ha,ha,ha…!

Ps.Tare as vrea sa va „vaz” mimica fetei …cind cititi postarile….He,He….HI

digital 28-02-2012 - 14:06

o să mi-o vezi,dacă ți-o arăt……

ANDREI 28-02-2012 - 17:18

E mica nea Giorgica ,Aoleo ce mica e …se vede …las-o, n-o mai lungii….ca ramii fara ea.!

Ps, Mica si puturoasa pe deasupra ….sew vede dupa limbaj.

digital 28-02-2012 - 18:03

pe cât de mică e,pe-atât de plină ți-e gurița de ea…hahaha!

remi 28-02-2012 - 14:25

O sa fie o mare bucurie pe poporul asta cind o sa scapa de chiorila….O asemena fericire colectiva nu a mai avut din 89.Unde mai pun ca fiind mai batrin decit mine cu ceva ani,s-ar putea sa pot sa-i flegmez si pe mormint.Daca nu l-o prinde lunetistul ala care a jurat ca ne elibereaza !Ca daca-l prinde nu mai ramina nimic din fataul lui.

urbos 28-02-2012 - 14:04

Ar trebuie sa arda odata cu idolul in groapa, ca sclavii.
Pacat ca nu le putem da foc la astia….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult