Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Membrii Guvernului Ponta au depus jurământul

Membrii Guvernului Ponta au depus jurământul

scris de A.B.
4 afisari

După ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea noului Guvern, seara de luni a continuat cu ceremonia de depunere a jurâmântului de învestitură a premierului Ponta şi a membrilor Cabinetului pe care îl va conduce.

cabinet ponta
foto: stirileprotv.ro

Membrii Executivului condus de Victor Ponta au depus jurământul, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

La ceremonie au asistat lideri şi parlamentari USL, preşedintele PNL Crin Antonescu, preşedinţii Camerelor Parlamentului, judecătorii Curţii Constituţionale, dar şi mama şi soţia premierului Victor Ponta. De la eveniment nu a lipsit nici socrul lui Ponta, Ilie Sârbu.

Nu a trecut neobservat nici un mic incident, petrecut între Băsescu şi noul ministru Marga. Băsescu a refuzat să dea mâna cu Andrei Marga. Motivul, Băsescu i-a reproşat faptul că l-a comparat cu Mussolini la audierile dinaintea validării sale în funcţie. Ministrul a încercat însă să-l lămurească pe şeful statului în această privinţă.

„La audiere, un parlamentar de la PDL m-a întrebat în legătură cu textul meu în care spun că măsurile regimului Băsescu aduc a Mussolini. Şi am dat acolo volumele exacte care permit o analogie între măsurile de la Mussolini şi cele de la noi, de exemplu folosirea de dosare epntru a ataca rivalii, obsesia de a desfiinţa una dintre camerele Parlamentului (…). Cineva l-a informat pe preşedinte că a fost această discuţie, preşedintele mi-a spus că nu e bine să văd astfel lucrurile, i-am spus că nu e bine informat şi că o să discutăm cu cea mai apropiată ocazie şi a fost de acord”, a povestit, pentru România TV, Andrei Marga.

„A fost un răspuns la o întrebare care s-a referit punctual la textul meu. Nu a fost o declaraţie, ci un răspuns la o întrebare pusă din sală”, a completat el.

În final, preşedintele i-a strâns prieteneşte mâna ministrului Marga.

1 comentariu

Titi Selaru 10-05-2012 - 10:30

Si, care-i supararea ? Poate ca, Musolini a sfarsit in lat, iar Basescu o sa sfarseasca in puscarie !! Chestia este ca, pana isi da duhul, tot pe banii nostri o sa huzureasca !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult