Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Membrii PD-L huiduiti la Tebea

Membrii PD-L huiduiti la Tebea

scris de Ziua Veche
3 afisari

TebeaPresedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si mai multi reprezentanti ai PDL la manifestarile de duminica de la Tebea, judetul Hunedoara, au fost huiduiti de un grup de persoane, la iesirea din cimitirul unde a avut loc omagierea lui Avram Iancu.

Dupa depunerea de coroane la mormantul lui Avram Iancu din cimitirul din Tebea, in cadrul manifestarilor de duminica a fost oficiat un Te Deum.

 

Ulterior, a avut loc o evocare a personalitatii lui Avram Iancu, tinuta de primarul din localitate, Romeo Farcas. La sfarsitul ceremoniei, cand oficialitatile – intre care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si alti reprezentanti ai PDL, precum primarul din Arad, Gheorghe Falca, si secretarul Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu – au vrut sa iasa din cimitir au fost huiduite de un grup de persoane care au mers la poarta pe unde se facea accesul autoritatilor.

Oamenii au huiduit si au strigat „Hotii, hotii”, intreband „Unde este flota? Unde este CFR-ul?”.

Din cauza acestui incident, delegatia oficiala a fost nevoita sa se intoarca si sa iasa din cimitir pe o alta poarta.

Ulterior, Roberta Anastase, reprezentantii PDL si prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, au plecat spre platoul de la Tebea, unde va avea loc o serbare campeneasca si unde sunt amplasate corturi ale formatiunilor politice.

Pe drum, un mot care era infasurat in steagul Romaniei i-a daruit presedintelui Camerei Deputatilor o cocarda si o carte cu Avram Iancu.

Delegatia PDL s-a oprit la cortul filialei hunedorene a partidului, unde Anastase a fost intampinata cu „pita de Pecica”.

Aproximativ cinci sute de persoane au participat, duminica, la Tebea, in judetul Hunedoara, la manifestarile oficiale dedicate implinirii a 138 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Slujba de pomenire a lui Avram Iancu a avut loc, duminica dimineata, in biserica din apropierea cimitirului din Tebea, in care este ingropat acesta, spre deosebire de anii trecuti, cand ceremonia religioasa s-a oficiat in aer liber. Manifestarile de la Tebea au continuat cu onorul dat presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si cu un moment oferit de tulnicaresele din judetul Hunedoara. Dupa un moment de evocare a lui Avram Iancu, in curtea bisericii din Tebea a inceput depunerea de coroane de flori, 60 de delegatii omagiindu-i memoria. Prima coroana a fost depusa de reprezentanti ai Presedintiei, urmand cele ale reprezentantilor celor doua camere ale Parlamentului. La ceremonie au asistat aproximativ cinci sute de persoane, intre care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, prefectul judetului Hunedoara, Dezsi Attila, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot, primarul din Arad, Gheorghe Falca, primari ai localitatilor hunedorene si delegati ai institutiilor publice din judet.

De asemenea, la Tebea s-a aflat o delegatie a organizatiei judetene PRM Arad, care avea o pancarta cu numele si fotografia liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, doua steaguri cu emblema partidului si o pancarta cu mesajul: „Noi vrem doar sa ne lasati sa muncim in tara noastra si cu totii sa plecati, voi si toata clica voastra”.

Reprezentantii PRM Arad si-au exprimat nemultumirea pentru faptul ca nu au fost lasati sa intre in biserica in timpul slujbei, insa, dupa mai multe negocieri cu fortele de ordine, li s-a permis accesul in lacasul de cult. Lor li s-au alaturat, ulterior, mai multi reprezentanti ai PRM din Bihor, avand aceeasi nemultumire. Avram Iancu, unul dintre conducatorii revolutiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a nascut in anul 1824, la Vidra, in Muntii Apuseni, intr-o familie de moti instariti. A studiat dreptul la Cluj si a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Cris, fiind ingropat la Tebea, judetul Hunedoara, langa „Gorunul lui Horea”.

0 comentariu

geek-a-contra 16-03-2010 - 10:58

„Indianul care si-a propus sa revolutioneze industria auto aruncand pe piata o masinuta de 2000 de euro, Nano, si-a facut gresit calculele”

indianul si-a facut foarte bine calculele ptr momentul respectiv, adica 2-3 ani in urma. in plus pretul initial a fost facut ptr o configuratie anume: echipare minimala. nimeni in lumea asta (exceptie facind varzarii care se ocupa de ziaristica) nu fac un calcul de pret ptr o periada de timp indelungata ptr simplul motov ca preturile materiilor prime si implicit a componentelor evolueaza. da’ ptr asta trebuie sa stii ceva economie si sa fi condus o firma. datul din pix nu se pune….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult