Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mesaje de dat in stamba la deschiderea scolii

Mesaje de dat in stamba la deschiderea scolii

scris de Ziua Veche
1 afisari

Liderii politici au decis sa nu participe la deschiderea anului scolar, dar au transmis mesaje milioanelor de elevi care au inceput luni cursurile. Seful statului, seful Executivului, seful PNL s-au dat in stamba cu mesaje care nu spun nimic, dorindu-le elevilor entuziasm, curiozitate (Traian Basescu); sa fie la curent cu tehnologia cea mai avansata, sa manance sanatos (Emil Boc), in timp ce Crin Antonescu le cere cadrelor didactice si parinţilor trebuie sa apere viitorul copiilor si al societaţii romanesti si sa reziste “in faţa atacului statului clientelar”. Prezentam mici fragmente edificatoare din mesajele celor trei personaje amintite:


@ Traian Basescu – “Doresc sa urez celor aproximativ 3,3 milioane de elevi, care se vor indrepta de luni spre salile de clasa, mult entuziasm, curiozitate si putere de munca. Ceea ce invaţaţi acum va va fi de folos in carierele pe care vi le veţi alege, dar va determina, in acelasi timp, si modul in care ţara va face faţa provocarilor unei lumi aflate intr-o continua transformare. In aceste momente dificile din punct de vedere economic, scoala romaneasca are nevoie de creativitate, inovaţie si iniţiativa pentru ca elevii nostri sa reuseasca. (…) Numai prin dezvoltarea unui simţ al comunitaţii in jurul scolii, in care toţi actorii interesaţi sa participe la indrumarea copiilor nostri, vom avea generaţii mai educate, cu spirit civic, care preţuiesc cunoasterea si sunt animate de dorinţa de invaţa. Mult succes in noul an scolar tuturor elevilor si cadrelor didactice!”

@ Emil Boc – “Imi face mare placere sa va transmit un mesaj cu prilejul deschiderii noului an scolar. (…) Ca parinte, sunt permanent preocupat de educaţia copiilor mei. Imi doresc ca ei sa mearga la scoala intr-un mediu placut, sa aiba profesorii cei mai buni, sa inveţe dupa cele mai bune manuale si programe scolare, sa beneficieze de educaţie adaptata realitaţilor lumii de astazi, inclusiv sa fie la curent cu tehnologia cea mai avansata. Vreau sa stiu ca sunt in siguranţa la scoala, vreau sa aiba relaţii bune cu colegii, sa faca sport, sa-si dezvolte spiritul competitiv, sa manance sanatos si sa ia note foarte bune, evident. (…) Dragi copii, trebuie sa stiţi ca indiferent cat de mult va sprijina parinţii vostri, vine o vreme in care locul de munca pe care il veţi avea, salariul pe care il veţi primi, locul vostru in societate, va depinde de ceea ce stiţi sa faceţi, de cunostinţele pe care le-aţi acumulat in timpul scolii, de abilitaţile pe care le-aţi dezvoltat. De aceea va indemn cu toata afecţiunea sa nu va pierdeţi in tot ce va ofera televiziunea pentru ca adevarata educaţie se cladeste in timp, citind carte dupa carte si nu urmarind serial dupa serial!”.

@ Crin Antonescu – “Trebuie sa fim constienţi de o realitate despre care politicienii care au anexat statul, in frunte cu seful temporar al acestuia, racnesc in fiecare campanie electorala, dar de care, in fapt, nu le pasa: resursa cea mai importanta a unei societaţi este resursa intelectuala, produsa si formata in actul educaţional. Datoriile de zeci de miliarde de euro pe care actualii guvernanţi le-au pus in carca copiilor nostri nu vor putea fi platite de naţiunea de chelneri sau de tinichigii visata de seful statului clientelar, ci de o naţiune care produce, in primul rand, valoare intelectuala. Iar aceasta valoare este produsa inca de pe acum de efortul nostru comun, al parinţilor si al profesorilor. De aceea, va chem, in dubla mea calitate, de parinte si de profesor, ca, in acest an scolar, sa rezistam impreuna in faţa atacului statului clientelar si sa aparam viitorul copiilor nostri si al societaţii romanesti (…) Reprezentaţi tot ceea ce are mai bun Romania in materie de valoare intelectuala si morala. In virtutea acestei realitaţi, imi permit sa fac apel la raţiunea si la bunul-simţ care caracterizeaza corpul cadrelor didactice: incercaţi sa va exprimaţi revolta gandindu-va la nevoile copiilor nostri si la viitorul societaţii romanesti”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult