Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Unirii: „Moldova suferă..”

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Unirii: „Moldova suferă..”

scris de A.P.
20 afisari

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au ajuns, duminică, în Piața Unirii din Iași, pentru a participa la manifestările organizate de Ziua Unirii, acest moment fiind marcat prin diverse evenimente în țară, printre care și oficierea unui „Te Deum” la Catedrala Patriarhală din Capitală.

klaus iohannis la iasiMilitarii Brigăzii 30 Mihai Viteazu au prezentat onorul președintelui, după care a fost intonat Imnul Național.

Atât președintele, cât și primul ministru au participat la ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, după care au rostit alocuțiuni în fața mulțimii.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în discursul susținut în debutul manifestării de la Iași, că românii își doresc lucruri simple de la clasa politică, anume să se țină de cuvânt și să respecte legea, iar în anul electoral 2016 partidele politice au ocazia să arate că au înțeles acest lucru.

El a spus că în 2016 clasa politică are prilejul de a se reconecta la încrederea cetățenilor.

„Cred că cetățenii noștri își doresc lucruri simple de la politicieni, să se țină de cuvânt, să se pună în interesul public și să respecte lege. (…) Partidele au ocazia să arate că au înțeles acest lucru”, a spus Iohannis.

iohannis hora unirii iasiPreședintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Iași, că este necesară o autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei, iar acest obiectiv ar trebui să fie unul prioritar.

Moldova suferă încă din cauza decalajelor economice. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei ar aduce numeroase beneficii. În perioada următoare acest proiect ar trebui să devină prioritar”, a spus Iohannis.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică, în discursul susținut la manifestarea de la Iași, că România este alături de Republica Moldova, iar guvernul de la București reconfirmă sprijinul pentru aspirațiile cetățenilor acestei țări.

„Frații de peste Prut trec prin profunde provocări sociale și politice. Suntem alături de ei în această perioadă și le reconfirm sprijin pe care Guvernul îl acordă aspirațiilor cetățenilor Republicii Moldova pentru o societate care să respecte adevăratele valori civice și europene”, a spus Cioloș.

Ulterior, șeful statului a depus flori la Monumentul „Alexandru Ioan Cuza” și la mormântul domnitorului de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”.

La manifestările de la Iași participă și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă și membri ai cabinetului Cioloș.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult