Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I de Craciun 2012 VIDEO

Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I de Craciun 2012 VIDEO

scris de Z.V.
3 afisari

Ajunsi la Savarsin, dupa un an plin de activitati publice, Regina si cu mine, alaturi de intreaga noastra Familie, sarbatorim Nasterea Domnului Nostru Iisus, cu speranta si credinta. Ca de fiecare data in ultimii saptezeci si doi de ani, ma adresez voua, de Craciun, cu aceeasi afectiune si cu bucurie.

Regele Mihai I al Romaniei

Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I de Craciun 2012 (colaj Ziua Veche)

Ne indreptam recunostinta spre toti cei care, in viata sau plecati dintre noi, au facut astfel ca Ţara sa continue drumul ei greu, dar atat de frumos si de inaltator.

In lunga mea viata, am avut timp sa inteleg rostul fundamental al soldatului in mersul Natiunii. Gandurile mele se indreapta, asadar, spre toti militarii romani aflati in tara sau in misiuni de aparare a pacii in lume, precum si la sotiile, sotii, parintii si copiii lor.

Savarsinul este un loc binecuvantat, innobilat de iubirea cu care a fost alcatuit de mama mea, Regina Elena, si continuat de fiica mea, Principesa Mostenitoare. În atmosfera caminului, al doilea gand al nostru se indreapta catre oamenii in varsta. Cu sau fara familii, in buna stare fizica sau cu sanatatea subreda, varstnicii Romaniei au nevoie de intelegerea si iubirea semenilor, de ajutorul si incurajarea lor. Îndrept un cuvant de lauda catre medicii romani care, uneori in chip anonim si cu dificultati, dau zile suportabile batranilor si bolnavilor nostri.

Copiii si tinerii tarii au astazi o viata fara granite. În fata computerelor sau calatorind pe cinci continente, fara niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a Romaniei care ne asaza la nivel de egalitate cu orice alta tara a lumii. Multumesc parintilor si profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor asa cum nicio alta generatie trecuta de romani nu a putut avea.

Ca in fiecare an, ne bucuram de dovezile de afectiune si respect ale societatii romanesti. Portile Savarsinului sunt deschise sutelor de tineri si adulti, copii si batrani care vin sa cante colinde, sa-si arate costumele pastrate din batrani, sa danseze in ritmurile traditionale de Craciun. De orice confesiune ar fi, romanii sunt bineveniti. Prezenta lor da rost notiunii de familie si sarbatorii Nasterii Domnului petrecuta in comunitate.

Romanii au aratat anul acesta multa incredere, speranta si atasament fata de Coroana. Familia Regala a fost prezenta neincetat in comunitatile locale si a facut vizite de prestigiu in Europa, pentru a servi interesele fundamentale ale Romaniei. La 85 de ani de la proclamarea mea ca Rege, am fost bucuros sa vad felul in care este pretuita Familia mea, in toate generatiile. Am fost miscat de simtul datoriei si patriotismul de care au dat dovada orasele Alba Iulia, Oradea si Bucuresti, in sarbatorile lor dedicate Coroanei.

Reamintesc romanilor ca Nasterea Domnului Iisus Hristos este povestea unei familii. O familie aflata in imprejurari grele. Este o frumoasa lectie despre grija fata de cei neinsemnati, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lectie de umilinta, dar si de mandrie. De durere, dar si de inaltatoare umanitate. O lectie necesara in lumea de astazi, in care atatia oameni se simt uitati, umiliti sau neintelesi.

Viata noastra publica lasa inca de dorit, dar sper sa gasim puterea de a indrepta lucrurile. Vom avea o sansa in viitor doar daca ne vom asuma propria noastra raspundere. Nu va veni nimeni de altundeva sa ne ofere binele.

Felicit pe cei care au facut ceva bun pentru tara lor! Doresc tuturor romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii Craciun Fericit si La multi ani!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Savarsin, 24 decembrie 2012


4 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-12-2012 - 19:11

SUBIECTU cu RIGA KRIPTO este TABU ! ?

Marius Bâtcă 24-12-2012 - 19:17

Craciun Fericit! Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca bucurii, sanatate si liniste!
Iar, pentru necrestini, Sarbatori Fericite si aceleasi urari de bine!

geek-a-contra 24-12-2012 - 19:30

Craciun Fericit!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-12-2012 - 21:47

RIGA KRIPTO si LAPONA ENIGEL in varianta poetului portofel;Ca într-un celebru roman american, unde bătrînul aflat în agonie aude cum într-o magazie din spatele casei i se pregătesc scîndurile de coşciug, regele Mihai a apucat să audă hohotele de rîs ale dulgherului Băsescu în timp ce înfigea ditamai pironul în copîrşeul Casei Regale.

Interesant e că meşterul şi-a desăvîrşit lucrarea, ajutat de ucenicii de la Înalta Curte de Casaţie, taman cînd într-un sondaj de vreme rea Majestatea Sa trona în capu’ listei la capitolul popularitate, urmat de regina Ana şi de principesa Margareta, marinarul chibiţînd mai la coadă în compania canişului regal.

Or fi stat şi serviciile capră ca să se cocoaţe Paul în dud, fiindcă prin părţile noastre răsăritene nimic nu mişcă fără dînsele, cum bine s-a văzut la debutul protestelor din Piaţa Universităţii, unde pietroaiele ce zburau prin faţa camerelor de luat vederi purtau toate antetul SRI-ului.

Ţinut de toartă de Prinţesa Lia, costumată în ie şi opincuţe, Prinţul Paul Lambrino e gata să ne fericească şi să se lupte vitejeşte cu limba română pe tronul de la Cotroceni. Biografia ardeiată, piperată şi usturoiată a noii prime-doamne a ţării va potoli foamea care bîntuie în curbura Carpaţilor de vreme ce, adunată într-un degetar, ne face să salivăm de pe acum: măritată la 23 de ani cu un milionar care i-ar fi putut fi străbunic, viitoarea regină a României s-a zbenguit în budoar nu doar cu Arhiepiscopul Desmond Tutu, ci şi cu actriţa fatală Zsa Zsa Gabor, chestie care nu a împiedicat-o pe distinsa rapandulă să nască în pragul vîrstei de 60 de cotolani un copilaş gata înfăşat, căruia preşedintele României i-a tăiat moţu’ cu ciobul unei sticle de whisky.

Păi, dacă-i vorba ca republica să redevină regat, mie chiar că mi se face dor de Prinţul Charles, fie şi călare pe cămilă.dakka nu se poate, nu se poate ….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult