Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mesajul Regelui Mihai I de Crăciun (video)

Mesajul Regelui Mihai I de Crăciun (video)

scris de C.P.
24 afisari

Regele Mihai I spune, în mesajul său de Crăciun, că le doreşte sărbători fericite, pace sufletească şi motive de mândrie tuturor, copii, părinţi şi bunici, celor din ţară şi din Basarabia, celor ce petrec sărbătorile în alte ţări, precum şi celor care se află în misiuni ce fac cinste României.

Regele-Mihai-Mesaj-de-Craciun

Regele Mihai- Mesaj de Craciun

Familia Regală a României a făcut public, miercuri, mesajul Regelui Mihai I de Crăciun 2013.

Vă prezentăm integral mesajul Regelui Mihai I:

„Români,

Anul care se încheie a fost un timp al realizărilor, în ciuda urmelor crizei economice. Tânăra generaţie dovedeşte vigoare şi talent, iar o bună parte a românilor învaţă sau lucrează, cu cinste şi pricepere, în ţări ale lumii. Sectorul privat, ca şi întreaga societate civilă, se consolidează şi se dezvoltă, pe an ce trece.

Ţara noastră se îndreaptă cu încredere către valorile democratice şi ale libertăţii. Din păcate, societatea românească profundă are uneori mai multă deschidere şi înţelegere pentru aceste valori decât reprezentanţii ei.

Familia noastră a avut însemnate sărbători în 2013. Pe 10 iunie, Regina şi cu mine am împlinit 65 de ani de căsătorie. Amândoi am dori ca exemplul nostru de viaţă împreună să inspire pe contemporani, arătând importanţa familiei în timpurile de astăzi. În septembrie, Regina a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani, sărbătorită de întreaga societate românească.

Copreședinții Alianței USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș. Foto: Facebook / Dan Barna
Google Doodles în cinstea lui Johannes Gutenberg

Afecţiunea şi încrederea pe care voi toţi ni le arătaţi, în fiecare zi, sunt o binecuvântare pentru noi. Deşi anii trec, şi nu putem răspunde tuturor invitaţiilor venite din colţurile ţării, Regina şi cu mine simţim, clipă de clipă, ataşamentul vostru faţă de Coroană.

Familia Regală a fost prezentă în ţări europene şi pe meridianele lumii, pentru a reprezenta interesele fundamentale ale Naţiunii. După vizita mea la Vatican, în februarie, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu m-au reprezentat la Chişinău, Bălţi, Soroca şi Orhei, precum şi în alte localităţi de dincolo de Prut, făcând legătura istorică a acestor ţinuturi cu Coroana, după 71 de ani de când am vizitat Chişinăul.

De un an încoace, Principele Nicolae s-a alăturat familiei, începând să cunoască ţara şi oamenii ei şi să ajute la consolidarea noastră în domeniile economiei, educaţiei, ecologiei şi patrimoniului.

Castelul Peleş este din nou un loc viu, dând strălucire prezentului şi consolidând viitorul. Sinaia este Scaunul Casei Regale a României, garanţie a identităţii noastre şi simbol al statului român modern. Fiecare clipă petrecută de Familia noastră acolo întăreşte şi inspiră Ţara. Toată lumea care ne trece pragul, la Peleş sau Pelişor, pleacă de acolo cu mândrie şi cu speranţă.

Familia Regală se îngrijeşte, an de an, de oamenii în vârstă şi de cei mai tineri dintre români. Exemplele de voluntariat şi de răspundere socială sunt repere importante ale prezentului.

Am primit, de-a lungul anului, semne ale respectului militarilor români. Prin efortul lor de adaptare la conceptele militare moderne, prin străduinţa lor de a respecta memoria, soldaţii români continuă să facă bine ţării şi să-i apere viitorul, slujind-o demn şi curajos. Am devenit ofiţer acum 76 de ani şi, de atunci încoace, nu am uitat niciodată respectul pentru Armata României.

Zilele acestea, castelul de la Săvârşin răsună de colinde, de freamăt şi de pregătiri. Întreaga societate românească priveşte Săvârşinul de Crăciun ca pe o parte a propriului lor cămin. Sunt sigur că, de undeva, din Ceruri, Regina Elena se bucură de toate acestea. De-a lungul anilor, mama mea a fost sufletul pregătirilor de Crăciun şi un părinte pentru fiecare dintre români.

Tuturor, copii, părinţi şi bunici, celor din ţară şi din Basarabia, celor ce petreceţi Crăciunul în alte ţări ale lumii, ca şi celor care vă aflaţi în misiuni ce fac cinste României, vă doresc sărbători fericite, pace sufletească şi motive de mândrie!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

58 comentarii

mircea 25-12-2013 - 13:06

cine a fost acela care a puso pe Sidorovici Bruknar ca sa execute toata intelectualitatea romaneasca??? nu cumva Mihai Argeseanu????? cel care nu are nici 4 clase primare,de era protejatul lui Iosif Visarionoci si nepotei tarinei Elena-masa care l-a facut la 6 luni ,daia ii zicea Nicolae Iorga -Mihai Viteza

UnUL 26-12-2013 - 08:51

mirciulică, iar ne aburești cu minciunile antimonarhice pe care le-ai învățat la Școala de partid?

Antibasistul 27-12-2013 - 09:00

Cine dracu, l-a lasat liber pe Net, pe idiotul baist un NUL, SA PUTA INGROZITOR A PROSTIE BASISTA, ptiuuu!.

Antibasistul 27-12-2013 - 09:06

baist=basist.

N Lae 25-12-2013 - 19:49

Din păcate, mesajul pare o copie a unor ONG. Nici un regret pentru trecut, erori , nici un sfart pt viitor. Trsit. Ce ar fi zis de acest mesaj Nicolae Iorga ???

BULA 26-12-2013 - 07:12

Astia din familia fostului rege sunt niste retardati mintal. Desi au avut bani pe mana, au ramas la studii medii si se ocupa cu treburi de oameni cu minte putina, cu pariuri la lupte intre cocosi si cu tot felul de nimicuri.
Nu incercati sa ni-i bagati pe gat, ca viitori conducatori ai Romaniei, ca nu tine. Suntem mult mai educati decat ciumele astea si nu ne lasam condusi de asa ratati. Lasati-va de prostii !

jan dinu 26-12-2013 - 08:21

Va doresc CRACIUN FERICIT insotit de toti cei apropiti
acasa cit mai puteti sa rezistati !!
JD-USA

UnUL 26-12-2013 - 08:50

Și dumitale, domnule Dinu. Sper să mai putem rezista, iar dacă nu, ieșim în stradă, conform devizei : ”Ultima soluție/Înc-o revoluție”.

jan dinu 26-12-2013 - 09:21

Chiar cind mi-am propus o urare asemanatoare –
personala UnUL- ..m-atzi prins pe picior gresit la momentul startului … dar shi asha este bine cind o fac pentru un frate
al Bisericii Ortodoxe – Greco – Catolica -!
– Hristos a venit – fie Slavit !!
Va aminteste ceva numele – EmilSilvestru – de la Cluj ??
JD-USA

mircea 26-12-2013 - 09:22

Ia spune tu atot stiutorule ce grad are Lia in CIA,si nu mai este nevoie sa iesiti in strada ca sunteti la vedere toti smenarii,hotii,manglitorii ca Vanghelie,Becalii si Basistii,Bocii,Fluturii,Cocosii,Udristii,Popestii si Falcosii din Fagmilie raspanditi in tot spectru politic

UnUL 26-12-2013 - 09:37

Care Lia?
Care „Popești”?
În rest, nu meriți niciun răspuns, căci nu spui nimic, doar bați câmpii.
P.S. De pe lista ta ar trebui categoric scos Boc, eventual și Udrea și falcă (cel puțin până nu e condamnat), „Cocoșii” nu sunt oameni politici, ar trebui în schimb adăugați Bombo, Mazăre și Constantinescu, Oprișan, Dragnea, Fenechiu, Silaghi… și lista ar putea continua aproape la infinit, căci rar găsești un USL-ist cinstit.

Antibasistul 27-12-2013 - 08:59

Cine dracu, l-a lasat liber pe Net, pe idiotul baist un NUL, SA PUTA INGROZITOR A PROSTIE BASISTA, ptiuuu!

Antibasistul 27-12-2013 - 09:04

baist=basist

UnUL 27-12-2013 - 10:36

Laaă tu acuma! Recunoaște că „băist” vine de la „baie”!
Văd că ți-a secat izvorul imaginației și repeți de-a-nboulea, copy-paste, aceeași frază tâmpă.
Bașca salivația în exces:
Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2491-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-12-2013 - 09:30

Michelu a fost readus in Romania in urma efortului conjugat al ….OCULTEI Mondiale , dupa ce a …semnat Conventia de la Buda Peshta !
Si ca prima de reinstalare a ….primit din partea STATULUI

ROMAN o suma de 30 milioane de DOLARI
Plus , majoritatea PROPRIETATILOR REGALE !
Avand si o PENSIE de SEF de STAT , dupa ACTUL de TRADARE
din 23 August 1944!

MISELUL ,misel !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-12-2013 - 09:49

? ? ? ? …., Πy Z D U C U ! ! ! !

Te ,mananca! Mai , doresti ! ?

UnUL 26-12-2013 - 17:27

?? ?? ? ?

Antibasistul 27-12-2013 - 08:56

Cine dracu, l-a lasat liber pe Net, pe idiotul baist un NUL, SA PUTA INGROZITOR A PROSTIE BASISTA, ptiuuu!!!

UnUL 27-12-2013 - 10:32

Bășinel, ți s-a stricat placa de patefon. Deși, nefiind dotat cu creier, sunt slabe șanse să pricepi, mai reiau și eu o dată : Bășinel. prostia nu este desăvârșită dacă nu este încăpățânată și repetitivă până la exasperare. Deci tu ai atins desăvârșirea i m b e c i l i t ă ți i.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-12-2013 - 12:46

Pleaca draqului IMBECILULe, Mincinos bhasist !

Locul tau este la CIMITIR !

UnUL 27-12-2013 - 15:24

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-12-2013 - 17:36

Traian Băsescu, mereu la dispoziţia recentei sărbătorite, …fosta dnă Cocoş !

http://4.bp.blogspot.com/-KP83ZSTiaKQ/Ur03ZPwkFuI/AAAAAAAAQ7E/b1Vttw3y8fM/s1600/Basescu+ospatar.jpg

=====================================================

Macar , va fi UTIL la ….bordul de la R A H O V A –ENTERPREISE !

UnUL 27-12-2013 - 17:44

? ? ? ? ? ?

jan dinu 26-12-2013 - 09:56

…-:::::))))) – UImitor ,n-am stiut ca-i tradator !!!!
Trebuie respectat : De Craciun fie iertat !
Hristos este regele iubit !!!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-12-2013 - 10:06

Daca ai fi printre urmasii unuia din cei 187.000 de militari abandonati in gulagurile sovietice , desigur l-ai ierta !
Dar tu ….din Ferentari , ajuns la Portland ,
Esti warza!

jan dinu 26-12-2013 - 10:13

TATA a scapat printre „urechile acului „… de acolo …
JD-USA

Tache 26-12-2013 - 10:24

Recent, echipa de analiză a grupului media The Economist a publicat o evaluare a riscurilor de manifestare a unor „tensiuni sociale” în diverse ţări. Analiştii de la Economist Intelligence Unit consideră că România „se confruntă cu un risc ridicat de izbucnire a unor tensiuni sociale în 2014”. În grupul ţărilor caracterizate de acest risc ridicat au mai fost incluse: Albania, Belorus, Bulgaria, Burundi, Camerun, Ciad, Cambogia, Haiti, Honduras, Iran, Republica Moldova, Pakistan, Filipine, Nicaragua, Portugalia, Africa de Sud, Turcia, Togo şi Ucraina.

Printre factorii de instabilitate se numără inegalitatea pronunţată a veniturilor, politicile guvernamentale ineficiente, nivelul scăzut al indemnizaţiilor sociale… Un factor de o importanţă deosebită, remarcat în ultimul timp, pare să fi fost erodarea încrederii în guvern şi în instituţii: o criză a democraţiei.

Ţăranii şi ecologiştii bătuţi cu bestialitate de jandarmii români, în numele profiturilor unei companii americane, oferă o imagine concretă, o dovadă cât se poate de palpabilă, a relaţiei de inamiciţie dintre stat şi cetăţean. În momentul în care mentalul colectiv disociază conceptul de „stat” de ideea de „patrie”, iar un patriot al ţării devine automat un inamic al statului, începe numărătoarea inversă a prăbuşirii sistemului.

Ad 26-12-2013 - 19:26

Totul e sub control pentru ca se asteptau la asa ceva si au specialisti in toate domeniile si orice bataie data de jandarmi nu e de aiurea. E calculata si aprobata urmata de diversiuni si de modurile de prezentare negativa si de etichete etc.

UnUL 26-12-2013 - 20:10

Adișor, mai rămâne să spui că The Economist a pus jandarmii să-i bată pe țărani și pe ecologiști la Pungești

Ad 26-12-2013 - 21:11

Cu siguranta confirmarea va veni peste 50 de ani. Cine se astepta acum 30 de ani ca americanii sa cumpere armament pentru vietnamezi?

UnUL 26-12-2013 - 21:40

Oricum, Ad, supoziția ta ar putea câștiga premiul național de umor.

Ad 26-12-2013 - 21:50

Multumesc.

Antibasistul 27-12-2013 - 08:30

Cine dracu, l-a lasat liber pe Net, pe idiotul basist un NUL, SA PUTA INGROZITOR A PROSTIE BASISTA, ptiuuu!!!!!!

UnUL 27-12-2013 - 10:29

Bășinel. prostia nu este desăvârșită dacă nu este încăpățânată și repetitivă până la exasperare. deci tu ai atins desăvârșirea i m b e c i l i t ă ți i.

Tache 26-12-2013 - 22:57

Ad se refera la faptul ca vatamarea este un obiectiv pedagogic viabil. Este la moda in universitatile occidentale, de fapt in sistemul de invatamant occidental, ” invatarea prin trauma si trauma in urma procesului de invatare „. Este repudiat conceptul „primum non nocere” -in primul rand sa nu faci rau – concept prezent si in juramantul lui Hipocrat, ca fiind incoerent din punct de vedere logic. Orice practica de predare-invatare care valorizeaza gandirea critica, sustine acest curent al filozofiei pedagogice, va fi inevitabil daunator. Acest curent al filozofiei pedagogice se numeste Discursul Istericului.

Educatia prin trauma este foarte folosita de politicieni, dupa 11 septembrie 2001. Poporul roman este supus unui proces intensiv de educatie prin trauma : austeritatea si taierea salariilor si pensiilor, referendumul esuat in mod intentionat din 2012, care le-a scos romanilor democratia din cap si bataile de la Pungesti, sunt exemplele cele mai cunoscute.

Cheia problemei sta in capacitatea de a traumatiza. Ramane de vazut care va fi dinamica acestor capacitati de traumatizare si in ce directii va fi aplicata aceasta trauma.

Unulica, daca te intereseaza subiectul iti recomand articole destul de scurte si clare pe acest subiect din revista „Paideusis: International Journal in Philosophy of Education.’ Spre exemplu poti gasi pe net articolul „Andragogical Epistemology and the Lacanian Discourse of the Hysteric: Learning Through Trauma, Trauma Through Learning” al profesorului MICHAEL D. BERRY
University of Alberta, Canada. Asta ca dovada ca nu inventez nimic.

UnUL 26-12-2013 - 23:47

Merci, promit că voi căuta respectivele articole.

Antibasistul 27-12-2013 - 08:31

Cine dracu, l-a lasat liber pe Net, pe idiotul basist un NUL, SA PUTA INGROZITOR A PROSTIE BASISTA, ptiuuu!!!!!

UnUL 27-12-2013 - 10:30

Cum spuneam, Bășinel. prostia nu este desăvârșită dacă nu este încăpățânată și repetitivă până la exasperare. deci tu ai atins desăvârșirea i m b e c i l i t ă ți i.

Tache 27-12-2013 - 00:17

Quenelle este o mancare frantuzeasca foarte delicioasa, care a capatat in ultimul timp, in Franta, un al doilea inteles. Quenelle are o forma alungita, falica, si a capatat si sensul de sodomizare. Acest al doilea sens a fost pop.ularizat de umoristul antisistem de origine sengaleza Dieudonne. Sa facem un quenelle inseamna sa sodomizam sistemul, sa ne batem joc de el.

Dieudonne a invitat pe scena diverse personalitati pentru a face impreuna un quenelle elitelor vremelnice. Pentru a face un quenelle se foloseste o mana pusa pe celalalt brat, pentru a arata dimensiunea quenelle-ului introdus in elitist. Cele mici au dimensiunea unei maini, pana la pozitia ceasului, iar cele mari ajung pana la umar. Metoda a fost preluata fulgerator de catre cetatenii francezi.

A devenit o moda de a te fotografia langa un politician aratandu-i quenelle-ul. Cetatenii au inceput sa faca quenelle-uri peste tot, mai ales cand se aflau in prezenta reprezentantilor statului. Incredibil, Liga Impotriva Rasismului si Anti-semitismului a declarat quenelle-ul ca fiind un salut nazist inversat si un simbol al sodomizarii victimelor Shoah (adica Holocaust in ebraica). Cetatenii francezi au ras in hohote, dar regimul politic n-a gasit toate acestea ca fiind amuzante si a reactionat in mod paranoic, ca in cele mai sinistre dictaturi. A declansat o vanatoare de vrajitoare impotriva tuturor celor care faceau semnul quenelle, sa-i prinda pe vinovati asupra faptului si sa-i pedepseasca. Mai ales impotriva functionarilor de stat, a politistilor si a militarilor, acest semn fiind foarte pop.ular printre ei.
Internetul este plin de personalitati pozandu-se facand quenelle sistemului. Diedonne are pe siteul lui o sectiune speciala dedicata politistilor si militarilor.

Acum sistemul este ametit si impotent, chiar traumatizat. Este imposibil sa-i pedepseasca pe toti cei care il quenellizeaza, chiar si disciplinarea personalului militar este imposibila. Seful Marelui Stat Major a cerut pedeapsa exemplara, dupa ce doi soldati francezi s-au fotografiat cu salutul quenelle in fata sinogogii pe care li se ordonase s-o pazeasca. Dar nu poate aplica aceasta pedeapsa multimii personalului militar care l-a sfidat si care are o ura profunda impotriva sistemului. Pe de alta parte, cum poate regimul sa ignore trauma sfidarii, ridicolului si bataii de joc la scena deschisa ?

Fotografia mea favorita este cea in care ministrul de interne Manuel Valls -zambitor- este quenelle-izat.

http://frenchdissidents.wordpress.com/2013/11/14/is-a-new-revolution-quietly-brewing-in-france/

Tache 27-12-2013 - 07:04

Aïe ! Il n’y a pas pire que la moquerie et la perte de respect qu’inspirent les élites politiques actuelles. La chute d’un système commence par sa perte de toute crédibilité. Quand des jeunes commencent à s’en rendre compte, on peut dire que c’est le début de la fin… Manuel Valls quenelle-izat.

http://www.lelibrepenseur.org/2013/09/27/valls-se-prend-une-quenelle-de-375-epaulee/

Tache 27-12-2013 - 07:08

Alain Soral quenelle-izeaza memorialul holocaustului din Berlin, plus alte delicatese frantuzesti.

http://leplus.nouvelobs.com/contribution/1002329-la-quenelle-de-dieudonne-se-propage-a-la-tele-et-sur-les-reseaux-un-phenomene-inquietant.html

Tache 27-12-2013 - 08:17

Pur si simplu nu ma pot opri din ras, de cand tot navighez pe subiectul asta.

http://www.passion-losc.com/viewtopic.php?f=2&t=14&start=690

Tache 27-12-2013 - 00:36

Presedintele Italiei, fost stalinist care a aplaudat invazia Ungariei din 1956, se asteapta si se teme de „insurectie violenta” in Italia, condamna „protestele violente si nediscriminatorii, opozitia totala si sterila” si avertizeaza asupra ” tensiunilor si tulburarilor sociale generale” in anul 2014.

http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100026297/italys-president-fears-violent-insurrection-in-2014-but-offers-no-remedy/

mircea 26-12-2013 - 16:03

eu nu am nici o vina ca tactu este un veterinar nu medic si mata te-a facut o vita incaltata cu patalama si turnator portocaliu,cum care Lia-fina lu Basescu,cum care Popescu-Dambovita si vad ca ai uitat sa-i enumeri pa Videanu,Berceanu,m,Constanda,Oprescu…..si varu lu … de la CFR care a dat o gaura,

UnUL 26-12-2013 - 17:27

Ce limbaj de țață beată, mirciulică, mă întreb cum de nu te apucă o greață infinită când te uiți în oglindă.
Oricum, turnător ai fost, probabil, tu și cu toată familia ta (cel puțin după opinii și antimonarhism, așa s-ar crede).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-12-2013 - 17:36

GUNOIUL DRAQULUI , mai gretzos ca tine ,
UnUL nu mai egzista , pe acest BLOG !

UnUL 26-12-2013 - 18:18

! ! ! !! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Antibasistul 27-12-2013 - 08:58

Cine dracu, l-a lasat liber pe Net, pe idiotul baist un NUL, SA PUTA INGROZITOR A PROSTIE BASISTA, ptiuuu!!

UnUL 27-12-2013 - 10:30

Repet, Bășinel. prostia nu este desăvârșită dacă nu este încăpățânată și repetitivă până la exasperare. Deci tu ai atins desăvârșirea i m b e c i l i t ă ți i.

UnUL 26-12-2013 - 20:13

Încep să cred că mirciulică și Parpanghel sunt unul și același, ipoteză susținută și de abundența de greșeli de ortografie în ambele cazuri. Altfel nu văd de ce ar sări Parpanghel ca musca în rahat când eu discut cu alzheimerizatul mircea.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-12-2013 - 20:20

La mintea ta de basist , inclusiv SERBAN !

Gunoiul BLogului de la Z V , tu nu recunosti , nimic !
Clasic la un bashist ,

MOARTE basistilor !

UnUL 26-12-2013 - 21:39

??? !!! ??? !!!

Antibasistul 27-12-2013 - 08:55

Cine dracu, l-a lasat liber pe Net, pe idiotul basist un NUL, SA PUTA INGROZITOR A PROSTIE BASISTA, ptiuuu!!!!

UnUL 27-12-2013 - 10:31

Papagal mic, reiau până pricepi și tu : Prostia nu este desăvârșită dacă nu este încăpățânată și repetitivă până la exasperare. deci tu ai atins desăvârșirea i m b e c i l i t ă ți i.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-12-2013 - 18:00

0264412706

UnUL 27-12-2013 - 18:28

? ? ? ? !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult