Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Meseria, brăţară de aur! Ghicitul şi vrăjitoria, adoptate de Senat

Meseria, brăţară de aur! Ghicitul şi vrăjitoria, adoptate de Senat

scris de Ziua Veche
2 afisari

Senatorii au adoptat, luni, în mod tacit, o iniţiativă legislativă a unui grup de deputaţi ai PDL care propun legiferarea practicilor oculte în care se includ vrăjitoria, ghicitul şi farmecele. Motivaţia principală a parlamentarilor care au iniţiat această lege este aceea a protecţiei cetăţenilor naivi, care pot fi vulnerabili în faţa escrocilor ce pretind a avea puteri supranaturale, informează Agerpres.
Cei care practică această meserie vor fi obligaţi să emită chitanţă şi factură celor ce le solicită serviciile şi, implicit, să plătească impozit pentru câştigurile lor. În cazul în care promisiunile făcute clienţilor nu se împlinesc, aceştia se pot adresa instanţei, prezentând ca dovezi chitanţa şi factura primite. Iniţial, Comisia Juridică a Senatului, care este prima cameră sesizată, a respins proiectul pedeliştilor.

Contactat de gandul.info, iniţiatorul principal al legii în cauză, deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu ne-a declarat că se bucură că proiectul său a fost adoptat, chiar şi în manieră tacită. Deputatul le-a recomandat celor ce apelaează la astfel de servicii să ceară chitanţă şi factură, pe care le-ar putea folosi în instanţă, în caz de escrocherie: „Legea a fost gândită ca o protecţie atât a cetăţenilor, cât şi a celor ce spun că deţin puteri paranormale. Vrăjitoarele trebuie să aibă certificat de liberă practică şi să taie chitanţă. Dacă cetăţeanul solicită factură şi chitanţă, persoana căreia i se adresează va plăti impozit dacă rezolvă problema. Dar dacă nu o rezolvă, poate ajunge în instanţă. Sigur că e greu de cuantificat de unde începe înşelăciunea, dar dacă spune că-ţi aduce soţul înapoi în trei luni, iar domnul nu vine, atunci are o problemă”.

0 comentariu

Rasputin 20-03-2010 - 11:35

…interzicerea activităţii partidului civic maghiar şi a aşa zisului consiliu naţional secuiesc, pentru acţiunile lor îndreptate împotriva statului si naţiunii Române, pentru încălcarea constituţiei României.
Nu există nici-un fel de etnie secuiască.
Secui = szekely, în limba maghiară înseamna rezident.
nici vorbă de o etnie.

cercetas 20-03-2010 - 18:38

tancu cand trage, lamureste.

Radu A. 21-03-2010 - 08:11

Oare nu va este clar ca udmr,partidul civic maghiar si asa zisul consiliu national secuiesc sunt un dusman al acestui neam romanesc, prea bland ? Nu le ajunge udemer-istilor ca au fost primiti ilegal in Parlamentul Romaniei, in Guvernul Romaniei vor tot, eventual sa se alipeasca Romania in intregime Ungariei . Gresala a pornit pe vremea lui Iliescu cand s-a mers pe principiul acestuia ca e mai bine sa ai dusmanul in apropiere sa-l poti controla de aceea au avut maghiarii succes si le-au fost acordate drepturi mai multe si ilegal,dar s-a dovedit ca nu-i mai satura pamantul vor autonomie teritoriala si tot ei tipa ca Ponta instiga. Sunt obraznici si uzeaza de strategia pasilor mici si le-a mers pana acum ! Cred ca inca nu au aflat ca romanii rabda cat rabda dar si cand s-a umplut paharul…N-as vrea sa uitam cum ne parau la UE si ne bagau strambe ca sa nu fim primiti n-as vrea sa uitam Ip si Traznea tare n-as vrea sa uitam tot ce fac si ma doare sufletul cand ma gandesc ca s-au cocotat la Cultura, Sanatate, Mediu. Mai PDL-ule poate le dai si Apararea si Internele si Industria si… poate mai faci sedinte de guvern la Budapesta

Marko Bella 02-04-2010 - 05:51

Moarte ungurilor nazisti, revizionisti, dusmani declarati ai integritatii tarii noastre.
Moarte cozilor de topor romanesti care au tradat si tradeaza patria pentru un pumn de arginti!
Moarte UDMR-istilor sovini, separatisti, criminali ai pacii interetnice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult