Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mihai Răzvan Ungureanu, ultimul comunist ce va mai conduce guvernul României

Mihai Răzvan Ungureanu, ultimul comunist ce va mai conduce guvernul României

scris de Roland Catalin Pena
4 afisari

Puțini știu că înainte de 1989 Mihai Răzvan Ungureanu se afla în plină ascensiune politică în structurile de tineret ale PCR. Actualul premier desemnat a minimalizat însă tot timpul trecutul său. Un discurs rostit în forumul suprem al UTC contrazice însă poziţia lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Dan Cristian Popescu, presedinte PNL Sector 2

Dar iată ce spunea Mihai Răzvan Ungureanu, delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC. “Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei generaţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun şi în faţa noastră, a elevilor utc-işti, sarcini deosebite. Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţe ale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină. De aceea programele noastre de activităţi, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strâns cu acţiunile desfăşurate pe linia şcolii, au fost orientate astfel încât să conducă la sporirea răspunderii elevilor pentru învăţătură, pentru pregătirea permanentă, perseverentă şi sistematică, printr-un efort propriu susţinut şi constant.
Pe deplin conştienţi de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicaţiile şi orietările secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii din judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională cu conştiinţă înaintată hotărâţi să muncească, cu entuziasm şi pasiune tinerească revoluţionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescenţă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român”.
Iată că România nu a scăpat încă de comuniști. E drept, acum la putere vor fi foștii UTC-iști ai PCR. Cred însă că odată cu alegerile parlamentare din acest an, oamenii cu funcții importante în fostul PCR vor dispărea din structurile guvernului. E timpul ca în România să avem în guvern oameni de valoare, care doresc să facă cu adevărat ceva pentru această țară.

Articole de acelaşi autor

10 comentarii

Ciu Huhu 09-02-2012 - 13:36

Nu M H Ungureanu va conduce guvernul tot Basescu il va conduce in continuare!

Timotei 09-02-2012 - 14:04

corectie – Nu Basescu va conduce guvernul tot M H Ungureanu il va conduce in continuare!

Tache 11-02-2012 - 10:44

Huhule !!! de data asta este invers !!! Basescu se va prabusi cu un cutit in spate. Romanii se vor raspandi si nu vor mai exista ca popor, ci doar ca Minoritati, in diverse tari, ceea ce este o mare imbunatatire, fata de situatia actuala.

Musette 09-02-2012 - 16:18

Scuza-ma stimabile, dar tu cine esti? In politica, ca si in diplomatie trebuie sa stii cand sa fii mare si cand sa nu fii mic. Astazi „micul Titulescu” a fost MARE, poate chiar mai mare decat Ungureanu. Antonescu ce a facut? A bagat capul in nisip ca strutul si voi toti ati facut la fel ca el. Rusine sa va fie! Nu asta vrem noi cei de jos, de foarte jos, spre care voi nici nu mai priviti. Ti-as spune multe, dar articolul tau este lamentabil. Transmite-i lui Crin ca deja are un limbaj de lemn si daca nu renunta la el isi va rupe gatul in politica. Este un personaj dezolant de patetic.

un roman verde 09-02-2012 - 21:32

Ie-te-te la el! Iesean ca si nen-su Ilici, tatuca tuturor relelor din Romania! Haram de capul nostru, cu ce ne-am pricopsit!

luk 09-02-2012 - 21:56

Roman verde CRUDI BOU si PROST,Ilici al tau nu este moldovean

un roman verde 10-02-2012 - 23:01

Lasa luk, nu plange, ca gradina Domnului, din pacate, e suficient de mare si pentru securisti ca tine! De unde stiu ca esti securist? Dupa limbaj, frumosule!

Dorin C. 09-02-2012 - 22:04

„E timpul ca în România să avem în guvern oameni de valoare, care doresc să facă cu adevărat ceva pentru această țară.”
Oamenii de valoare pleaca in alte tari sa-si traiasca viata mai bine. Ei nu sint lasati de catre jigodii sa aiba roluri de conducere si de decizie. Tara are de suferit foarte mult din cauza asta. Resurse sint din plin, iar oamenii au o viata chinuita si plina de lipsuri.

Foreskin 11-02-2012 - 05:01

Ca e vanzator de cauze importante … stim (Gojdu, Insula Serpilor..), Ca e Rabin – stim (Oxford, Ierusalim, Iasi – Director „cercetare holocaust” etc..), ca e autentic comunist – stim (CC- UTC etc…) – Ce va trebui sa aflam – e CE SE VA INTAMPLA CU ROMANIA – (citeste integritatea granitelor..) cand este pe mana unui criminal de talia lui… Asadar – cum scrie la Torra ? – ca originea IUDAICA primeaza in fata cetateniei si apartenentei la o comunitate…. Avem un tradator de tara in facere ?

Lupu Ardelean 11-02-2012 - 10:14

@Foreskin, nu scrie nicaieri in Torra asa ceva!

Dar in Talmud e scris „dina demalkuta dina” , in traducere „legea guvernului e lege” , ceea ce inseamna ca evreii trebuie sa respecte legiile tarii in care traiesc.

„Asadar – cum scrie la Torra ? – ca originea IUDAICA primeaza in fata cetateniei si apartenentei la o comunitate”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult