Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mihai Tanasescu: Nu exista nicio cerere din partea FMI privind taierea alocatiilor pentru mame

Mihai Tanasescu: Nu exista nicio cerere din partea FMI privind taierea alocatiilor pentru mame

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mihai TanasescuReprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu, a declarat pentru Agerpres, că nu există nicio cerere din partea FMI privind tăierea alocaţiilor pentru mame şi fiecare guvern are propria sa responsabilitate pentru a realiza ceea ce are de făcut.

 

 ”În Scrisoarea de Intenţie către Fondul Monetar nu există nicio cerere privind tăierea alocaţiilor pentru mame. Fiecare guvern are propria sa responsabilitate pentru a realiza ceea ce are de făcut’, a spus Mihai Tănăsescu, care a subliniat că FMI a acordat ‘o asistenţă tehnică autorităţilor române pentru a revizui modul în care se acordă beneficiile sociale. Dar de aici şi până la a spune ca FMI impune anumite lucruri şi politci este foarte mare distanţă”.

Misiunea de asistenţă tehnică din partea FMI a abordat ‘principiile care stau la baza alocării sumelor pentru diverse ajutoare şi beneficii în mai multe domenii. Una dintre discuţii s-ar fi putut referi şi la tema alocaţiilor, dar nicăieri nu este stipulată expres necesitatea de a se revizui asistenţa acordată mamelor şi copiilor’, a afirmat reprezentantul României la FMI.

Mihai Tănăsescu a revenit asupra ideii că „niciodată nu a fost vorba ca FMI să impună ceva autorităţilor române. Trebuie înţeles că aceste discuţii sunt foarte sensibile şi au o puternică încărcătură emoţională. Pentru a-şi atinge anumite obiective, fiecare instituţie analizează diferite variante. În reorganizarea beneficiilor sociale, de care este nevoie, fiindcă, din păcate, este foarte multă risipă în foarte multe locuri, trebuie să se plece de la anumite principii, de la anumite reguli şi criterii. Abia după aceea se poate face o discuţie publică privind obiectivele restructurării, adică ce anume se doreşte să se obţină prin restructurarea beneficiilor sociale. În multe zone, şi nu mă refer în special la alocaţiile pentru mame şi copii, beneficiile sociale exced limitele normale. Dar de aici şi până la a spune că FMI impune anumite lucruri şi politci este foarte mare distanţă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult