Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mihnea Motoc, noul ministru al Afacerilor Externe

Mihnea Motoc, noul ministru al Afacerilor Externe

scris de A.B.
5 afisari

Președintele Traian Băsescu a semnat marți decretul privind numirea lui Mihnea Motoc în funcția de ministru de Externe, urmând ca ceremonia de depunere a jurămîntului de învestitură să aibă loc miercuri, informează Administrația Prezidențială.

Mihnea Motoc, ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, ar putea fi succesorul lui Teodor Meleșcanu. El va fi propus ca ministru al Afacerilor Externe, a anunţat premierul Victor Ponta. 

Mihnea Motoc, ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană.

Mihnea Motoc, ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană.

„M-am sfătuit şi cu domnul Meleşcanu şi îl voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care să fie noul ministru de Externe. Cred că e un mesaj foarte bun apropos şi de importanţa pe care o dăm relaţiilor noastre pe plan european”, a spus Ponta.

Din aprilie 2008, Mihnea Motoc este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, după ce anterior, timp de cinci ani, a îndeplinit aceste atribuţii pe lângă ONU.

Ponta a mai anunţat că, tot marţi, va propune şi un nou ministru la Cultură, el îndeplinind în acest moment atribuţiile de ministru interimar.

Teodor Meleşcanu a anunţat că îşi depune, marţi, în şedinţa de Guvern, mandatul de ministru de Externe, precizând că face acest lucru pentru că nu toţi românii din diaspora au putut vota şi că a luat această decizie ca „om de onoare”, „într-o ţară în care nimeni nu prea-şi asumă responsabilităţile”.

Şi la turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost foarte mulţi români care nu au reuşit să voteze, după ce au stat mai multe ore la coadă.

Opoziţia, diaspora şi societatea civilă i-au cerut lui Meleşcanu să îşi dea demisia, pentru că nu a înfiinţat secţii de votare suplimentare în diaspora.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Teodor Meleşcanu a făcut tot ceea ce putea să facă în privinţa votului din diaspora, acesta nevenind în fruntea MAE pentru a rămâne, ci încercând să ajute.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult