Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Mii de oameni în stradă. Iohannis, alături de protestatari

UPDATE – Mii de oameni în stradă. Iohannis, alături de protestatari

scris de A.P.
48 afisari

UPDATE – Protestul din Capitală faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale, la care au participat peste 20.000 de oameni, s-a încheiat. Manifestanţii au început să plece după patru ore de protest, care a început în Piaţa Universităţii, de unde oamenii au mers în marş în Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff. În Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.

UPDATE – Peste 20.000 de persoane au ajuns în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff unde protestează şi strigă ”Hoţii”. Protestatarii au venit în marş de la Piaţa Universităţii, unde, pentru aproximativ 10 minute a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis. La sosire, preşedintele a fost aplaudat şi i-a fost scandat numele.

Protestatarii au aruncat cu hartie igienică, dar şi cu bulgări de zăpadă spre sediul PSD.

UPDATE – Ce le-a spus Iohannis protestatarilor: „Am venit ca sa-mi arata indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia, vrea sa slabeasca statul de drept. Asa ceva nu se poate admite, e inadmisibil sa se schimbe legislatia si sute de politicieni certati cu legea sa aiba dosarele curate. Romanii pe buna dreptate sunt indignati”.

Un nou protest impotriva proiectelor Guvernului privind amnistia si gratierea are loc in Capitala. La manifestatie – ce a fost organizata pe Facebook sub sloganul „NU Legii Gratierii Si Amnistiei” – si-au anuntat participarea peste 10.000 de persoane.

protest iohannis universitateLa protestul din Piața Universității a participat și președintele Klaus Iohannis.

Şeful statului, îmbrăcat cu o geacă roşie, s-a plimbat prin mulţime, salutând oamenii, care l-au întâmpinat cu aplauze.

Aproximativ 10.000 de oameni s-au strâns, duminică, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor. Numărul protestatarilor este în creştere, aceştia urmând să se îndrepte către Palatul Victoria.

Circa 10.000 de persoane s-au adunat duminică în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale.

iohannis protest universitateProtestul a fost anunțat pe rețelele de socializare.

Protestatarii scandează, printre altele, ”PSD — ciuma roșie”, ”DNA — să vină să vă ia”, ”DNA — nu uita, noi suntem de partea ta”. Aceștia poartă pancarte cu mesaje precum ”Referendum pentru toți, să știm dacă suntem hoți”, ”Acasă e cald și bine, dar eu strig și pentru tine”.

Manifestanții urmează să pornească, în jurul orei 18,00, în marș către Guvern.

Manifestația face parte dintr-o serie de mișcări de stradă anunțate, duminică, în mai multe orașe ale țării.

În București și în alte orașe din țară au loc duminică proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse.

Participanții la miting au purtat pancarte pe care, printre altele, se putea citi: ”Nu amnistie, hoții la pușcărie”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, ”Cu așa un avocat, poporul riscă o condamnare”, ”Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”, ”PSD — nu uita, țara asta nu-i a ta”, ”Jos Ciorbea”.

De asemenea, protestatarii au scandat ‘‘Demisia”, ”Rușine, rușine, rușine să vă fie”, ”Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta”.

”Dl Ciorbea nu și-a dat demisia săptămâna trecută și trebuie să-i reamintim și asta pentru început. Clujul n-are amnezie. Ne-am adunat iarăși aici pentru că miercurea trecută Guvernul a insistat să dea pe ascuns, într-un mod complet netransparent și fără consultare publică, o ordonanță de urgență pentru promovarea grațierii și a amnistiei mascate. Amnistie mascată pentru că presupunea o serie de modificări aduse Codului penal, în urmă cărora ar fi scăpat foarte mulți inculpați, cercetați penal, fără plata prejudiciilor și fără să-și execute pedepsele. (…) Considerăm că ordonanța respectivă aduce o gravă atingere independenței justiției din România și nu lasă instituțiile abilitate, cum e DNA, să-și facă treaba”, a spus, în fața mulțimii, la portavoce, unul dintre participanții la miting.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii, iar apoi au făcut un tur al zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult