Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ministerul rus de Externe sustine ca o declaratie a lui Traian Basescu arata iritare privind cazul “spionului roman”

Ministerul rus de Externe sustine ca o declaratie a lui Traian Basescu arata iritare privind cazul “spionului roman”

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Moscova a respins o declaratie a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, referitoare la integritatea teritoriala a Republicii Moldova, apreciind ca aceasta arata iritare fata de scandalul in care este implicat un „spion roman”, relateaza agentia rusa Interfax.


Potrivit Mediafax, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, a fost intrebat de presa despre o declaratie a lui Traian Basescu in care seful statului roman ar fi spus, in timpul unei conferinte de presa comune cu premierul moldovean Vlad Filat, la Iasi, ca „ocupatia rusa a Moldovei ii ameninta integritatea teritoriala„.

„Se poate specula la nesfarsit pe tema «ocupatiei ruse» din motive propagandistice, chiar si asumand rolul de aparator al suveranitatii si integritatii teritoriale a Moldovei”, a raspuns Nesterenko, citat de Interfax. „Prin acest lucru, se poate vedea iritarea fata de scandalul in care este implicat un spion roman, care nu a reusit sa stranga informatii la Moscova in urma cu cateva zile”, a adaugat oficialul rus.

„Daca se refera la prezenta fortei tactice ruse in Transnistria, care se afla acolo intr-o misiune de mentinere a pacii, forta a fost mobilizata in baza acordului privind reglementarea pasnica a conflictului armat din regiunea transnistreana a Republicii Moldova din 21 iulie 1992”, a adaugat Nesterenko.

0 comentariu

marius 14-03-2010 - 17:50

Avortul este o crima.
Ar trebui limitat imediat dreptul la avort.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult