Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ministrul Agriculturii cere demisia şefului de la Îmbunătăţiri Funciare

Ministrul Agriculturii cere demisia şefului de la Îmbunătăţiri Funciare

scris de A.B.
3 afisari

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a cerut demisia directorului general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Gheorghe Iordache, în urma unui control care a arătat că a semnat contracte pentru servicii de pază la preţuri de peste 13 ori mai mare decât al contractelor anterioare.

constantin„Rezultatele controlului au arătat că Iordache a semnat contracte pentru servicii de pază la un preţ de peste 13 ori mai mare decât preţul contractelor încheiate pentru acelaşi tip de servicii pentru primele cinci luni ale acestui an”, se arată într-un comunicat remis agenţiei Mediafax. Valoarea totală a contractelor pentru şapte loturi, fiecare dintre acestea incluzând câteva judeţe, pe durata de şapte luni (din iunie până în decembrie) este de 42 milioane de lei, fără TVA.

Guvernul Boc a aprobat în luna serptembrie a anului trecit o ordonanţă pentru reducerea personalului ANIF, de la 5.000 de angajaţi la 1.500, şi introducerea unei taxe de îmbunătăţiri funciare pentru proprietarii terenurilor care beneficiază de acest tip de servicii. Daniel Constantin declara la jumătatea lunii mai că preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Bogdan George Ilea, şi vicepreşedintele agenţiei, Adrian Didă, au demisionat. Reprezentanţii ministerului precizează că Iordache îşi va înainta demisia în cursul zilei de miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult