Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Ministrul Botiş a demisionat

UPDATE Ministrul Botiş a demisionat

scris de M.A.
7 afisari

UPDATE ora 15.55-Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurată interimar de către secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituţiei până la nominalizarea, „în zilele următoare”, a unui nou ministru, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.

——————————-

UPDATE 11.05: Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat miercuri pentru Agerpres că şi-a depus demisia la primul-ministru în această dimineaţă, el menţionând că a aşteptat ca preşedintele Traian Băsescu să se întoarcă din Azerbaidjan pentru a-l informa. Ministrul a precizat că a vrut să facă acest gest încă de marţi, considerând că deşi nu are o problemă juridică, are o problemă morală în legătură cu implicarea familiei sale în absorbţia de fonduri europene în domeniul muncii.

”Eu eram oricum hotărât să demisionez dar domnul preşedinte a fost plecat în Azerbaidjan şi a trebuit să-l informez şi pe dânsul. Demisia este depusă deja de dimineaţă. Am spus-o de ieri că este o problemă morală şi procedez în consecinţă”, a spus Botiş. El a comentat demisia sa în condiţiile în care a instituit în domeniul muncii cele mai drastice reforme: ”să ştiţi că toţi reformatorii au sfârşit-o prost”.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la baza demisiei sale au stat motive de moralitate, fiind o demisie de onoare. Ioan Botiş a subliniat că, în opinia sa, perioada cât a ocupat această funcţie ‘a fost o perioadă extrem de bună, cred eu, în privinţa elaborării unor legi. Am elaborat şi promovat 18 legi, cele mai importate fiind Legile privind salarizarea unitară, Codul muncii, Legile dialogului social, Legea zilierilor. Este în Parlament Legea uceniciei şi este postată pe site legea privind asistenţa socială’.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a demisionat din funcţie, miercuri dimineaţă, după o nouă discuţie cu premierul Emil Boc în care acesta i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european, transmite Mediafax.

Ministrul Botis

Ministrul Muncii a declarat, miercuri dimineaţă că i-a înaintat premierului demisia din funcţie. „Am făcut ceea ce am declarat de ieri şi anume faptul că demisia era inevitabilă. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discuţie privind posibilul succesor”, a declarat Botiş. Premierul Emil Boc a confirmat, pentru Mediafax, demisia lui Botiş.

Un ONG are sediul acasă la Ioan Botiş, iar soţia ministrului este consilier la acelaşi ONG pentru un proiect finanţat din fonduri UE prin Ministerul Muncii.

Potrivit site-ului timponline.ro, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş. Această asociaţie a participat vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit “Şansa la demnitate”, finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013. Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

5 comentarii

geek-a-contra 20-04-2011 - 10:37

botish zice ca: „dar nu am avut nicio discuţie privind posibilul succesor”. am si io o curiozitate: de cind un demisionar are dreptul sa discute „posibilul succesor”?

Didos 20-04-2011 - 11:09

Trebuie sa ma declar singur, spre rusinea mea , ca sunt nu prea destept. Toate posturile TV discuta despre demisia „de onoare ” a domnului Botis ! Care onoare ? Ar fi fost, daca , dl Botis s-ar fi devoalat din proprie initiativa. Daca presa nu-l prindea cu ocaua mica, ar fi fost si acum pe post ,moral, etic, cinstit si profesionist. De care demisie de onoare este vorba ? Care onoare ? Sa fim seriosi !

digital 20-04-2011 - 11:33

despre ce vorbim??!!
o gasca ordinara la care au pus botu* o multime de cretini.
auzi la prost:*am asteptat sa discut cu t.basescu*!
ce m.matii ai asteptat,daca esti moral!?

sa-ti confirme alt cretin ca esti sau nu esti?ca tu nu-ti dai seama singur dar,esti ministru!lua-v-ar dreaq de idioti!!!

Ciu Huhu 20-04-2011 - 16:58

Toti portocalii lui Basescu sint corupti, toti sa-si dea demisia de la conducerea tari si din Parlament, ptiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult