Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mircea Diaconu: Rămân independent în Parlamentul European

Mircea Diaconu: Rămân independent în Parlamentul European

scris de S. P.
11 afisari

Europarlamentarul Mircea Diaconu dorește să rămână independent în Parlamentul European, așa cum a și candidat.

Mircea Diaconu: Rămân independent în Parlamentul European

Mircea Diaconu: Rămân independent în Parlamentul European (foto: bucurestifm.ro)

Mircea Diaconu a argumentat că nu dorește să fie asimilat de cei care l-au votat cu o anumită culoare politică.

Diaconu spune că „este curtat” de mai multe grupuri parlamentare din PE, cu ai căror reprezentanți a purtat deja discuții, dar a arătat că dorește să rămână independent. Totodată, el a spus că dorește să facă parte din Comisia de cultură și educație a legislativului european, poziție din care să promoveze cultura românească și europeană, dar și frumusețea țării noastre.

„Nu mă afiliez la niciun grup, îmi păstrez statutul meu de independent și de aceea m-am așezat în grupul neafiliaților. exact ca statutul meu să fie curat, curat — curat și necomentat deloc acasă în niciun fel. Există și varianta de independent în cadrul unui grup, dar asta e o chestiune de ‘cal — măgar’ și nu mă interesează, pentru că eu am un contract public. Am spus trei vorbe înainte de a începe povestea asta, înainte de alegeri chiar — ‘independent’ și „niciun partid politic”. Deci așa rămân, orice s-ar întâmpla. Dar aceasta nu înseamnă însă că nu voi colabora și nu voi avea prieteni din toate părțile și dacă voi avea nevoie pentru un proiect să mă rog sau să conving un eurosceptic sau oricare n-o să-mi lipsească vorbele, pentru că este important să colaborăm între noi. Iar acasă am același gen de atitudine”, a declarat pentru AGERPRES Mircea Diaconu.

El a mai explicat că nu dorește statutul unui politician ”care se uită pe geam să vadă cine e pe stradă” sau care își spune: „Ies pe stradă sau nu ies pe stradă.” „Dimpotrivă, dacă eu sunt independent, vorbesc cu toată lumea, în afară de nebuni, agresivi, delincvenți, dar cu orice om normal, membru de partid sau nu. Pardon, cu șeful statului nu vorbesc, sunt categorii de oameni cu care nu vorbesc sau mă feresc”, a adăugat el.

Mircea Diaconu a precizat că a făcut deja demersuri să obțină un loc în Comisia de cultură și educație a PE.

„Deja am avut o discuție cu conducerea comisiei de cultură și educație. Sunt aproape sigur că voi primi locul acesta, chiar dacă sunt un simplu independent aici, iar proiectele lor și mecanismele de lucru pur și simplu m-au fascinat. Deci sunt sigur că voi putea face mult mai multe lucruri pentru cultura română și europeană decât am putut face în perioada în care am fost în comisia de cultură a Senatului în care eram plin de bune intenții. Cu dl. Cristian Țopescu de mână am devenit senatori și amândoi am făcut o variantă de lege a sponsorizării, care e motorul unor inițiative culturale, sportive, de sănătate, uriaș motor care zace nefolosit în țara noastră. Am făcut acel proiect primăvara anului 2009, acolo a rămas, în comisie, până în ziua de azi. Nu s-a mișcat un centimetru, apropo de cum lucrează roțile Parlamentului României. Cred că voi fi mult mai eficient aici!”, a spus eurodeputatul independent român.

El a mai spus că a fost mandatat în Parlamentul European de foarte mulți cetățeni ai României și, în consecință, dorește să se supună acestui mandat.

„Încerc să-l respect cât pot de bine și în raport cu ce am înțeles din toate discuțiile de acasă, că avem nevoie să fim luați și noi în seamă să se știe că și noi suntem oameni civilizați, citiți, pregătiți și competitivi pe piața europeană de toate felurile, că și țara noastră este frumoasă și trebuie vizitată, că trăim corect și frumos cei mai mulți dintre noi și că nu mâncăm lebede în fiecare zi, mâncăm și noi ce putem și ce găsim. (…) Prințul Charles vine în România pentru „Evul mediu” românesc, nu vine pentru buildingurile de nu știu unde, deloc. Dacă distrugem statul romanesc, tradiția românească și nu acceptăm excepția culturală de care avem mare nevoie ca instrument european, atunci suntem nimeni, suntem niște consumatori la fel cu alții. Încet, încet nu ne mai cheamă în niciun fel dacă nu ne protejăm identitatea”, a mai spus eurodeputatul român.

1 comentariu

pathfinder 05-06-2014 - 10:41

Ce sa zica si ciudatu’ asta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult