Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mircea Dinescu e acuzat de incompatibilitate

Mircea Dinescu e acuzat de incompatibilitate

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat faptul ca Mircea Dinescu se afla in stare de incompatibilitate inca din data de 27.03.2006, deoarece acesta detine simultan atat calitatea de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), functie asimilata celei de secretar de stat, cat si functia de administrator al societatilor comerciale SC Agroindustriala SRL si SC Gradina cu Visini SRL.

 
Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate, citat de Agerpres, in urma verificarii prealabile efectuate in temeiul Legii numarul 144/2007, au rezultat “indicii temeinice” referitoare la faptul ca Mircea Dinescu a incalcat prevederile legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor. Facand referire la Alexandru Macovei, presedintele ANI, Dinescu a declarat pentru un post de televiziune ca aceasta institutie este condusa de un om “care a fost vazut la televizor insotind un prieten si inregistrand un jurnalist roman in timp ce mergea sa se intalneasca cu un alt jurnalist”. “Pai iertati-ma, daca seful acestei institutii de integritate inregistreaza oameni si prieteni in timp ce merge cu masina si ii da dupa aia in presa, unde este integritatea”, a mai adaugat acesta. In ceea ce priveste cele doua firme la care ar fi detinut functia de administrator, Dinescu a explicat ca Gradina cu Visini nu mai exista, iar cea de-a doua este “o societate cu care am pornit in agricultura si nu pot sa ma las de ea”.  

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult