Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mircea Geoana: Concluziile ANI, “neadevaruri” si “erori”

Mircea Geoana: Concluziile ANI, “neadevaruri” si “erori”

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele „indicii temeinice” identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism, considera presedintele PSD, Mircea Geoana.
„Aspectele retinute din comunicatul ANI cu privire la pretinsa incalcare a prevederilor art. 292 Cod Penal nu sunt altceva decat o incercare vadita de defaimare a persoanei mele in ochii opiniei publice fata de un subiect fara continut real, deoarece cele indicate reprezinta doar chestiuni artificiale legate de aspecte formale privind incheierea unor acte juridice”, argumenteaza liderul PSD intr-un comunicat. 

Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele ‘indicii temeinice’ identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism. Aspectele retinute din comunicatul ANI cu privire la pretinsa incalcare a prevederilor art. 292 Cod Penal nu sunt altceva decat o incercare vadita de defaimare a persoanei mele in ochii opiniei publice fata de un subiect fara continut real, deoarece cele indicate reprezinta doar chestiuni artificiale legate de aspecte formale privind incheierea unor acte juridice. intrucat au fost omise din comunicatul ANI o serie de informatii pe care le-am pus la dispozitia reprezentantilor Agentiei, doresc sa fac urmatoarele precizari:

1. Tin sa mentionez de la bun inceput faptul ca, in mod oficial, nu am fost informati cu privire la finalizarea dosarului deschis de Agentia Nationala pentru Integritate. Din cate am observat din comunicatul de presa, deoarece repet, in mod oficial nu am fost informat cu privire la aceste demersuri, se pare ca Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr.144/2007, ar fi sesizat Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, (prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal). Ma voi pronunta asupra aspectelor procedurale dupa ce voi avea acces la respectivul dosar in cursul saptamanii viitoare. Am incercat azi, prin intermediul avocatilor, sa iau legatura cu inspectorul care se ocupa de dosar insa acesta i-a declarat avocatului ca nu se afla in Bucuresti si ca nu stie nimic de vreun comunicat al ANI deoarece dosarul era suspendat. Mentionez ca, ori de cate ori Agentia Nationala de Integritate a solicitat documente si informatii, am raspuns prompt si am dat si explicatiile necesare prin intermediul avocatilor angajati, atitudine pe care o vom mentine si in fata celorlalte institutii care ar putea fi implicate in aceste demersuri.

2. Tranzactia imobiliara la care se face referire nu a produs si consecinte asupra cuantumului averii mele, fiind desfiintata printr-o rezolutiune conventionala iar partile fiind repuse in situatia anterioara. Scopul acestei tranzactii a fost dezvoltarea unui proiect imobiliar pe terenul respectiv. Am incercat sa obtinem un credit bancar pentru dezvoltare, insa, acesta nefiind obtinut, am renuntat, evident si la tranzactie. La 22.09.2005 am incheiat vanzarea – cumpararea catre mine a terenului pentru suma de 48.300 de euro. Pretul avea o componenta exclusiv de dezvoltare si nu reprezenta o tranzactie in care se urmarea primirea pretului pietei. Din acest motiv a incetat din punct de vedere formal (la notariat), in aceleasi conditii in data de 17 ianuarie 2006. Practic insa, decizia noastra de incetare a fost din decembrie 2005. Asadar nu se poate spune ca as fi realizat vreun venit pe care sa nu-l fi declarat.

3. Pretul platit era o componenta a afacerii ce urma sa fie derulata, prin urmare nu poate avea relevanta raportarea la preturile medii de pe piata imobiliara. Oricum aceasta afacere a incetat din 2005 cand , la final de an, am realizat impreuna cu partenerii mei, ca nu se poate derula un astfel de proiect in intervalul de timp gandit de noi. Astfel, am convenit la desfiintarea vanzarii. Fiind final de an, am semnat doar un act prin care am decis incetarea, restituindu-ni-se formal si suma avansata, insa am amanat rezolvarea formala, (notariala) a problemei pentru o data la care notariatele functionau.

4. In consecinta, din punctul de vedere al completarii declaratiilor, acestea sunt corecte. Practic nu se putea constitui venit in 2006 atata vreme cat eu am fost repus in situatia anterioara. Nu se poate considera ca am realizat venit atata vreme cat practic mi s-au intors toti banii platiti, deci nu au existat modificari in patrimoniu. Declaratia de avere am completat-o fata de data respectiva, trecand datele la acel moment si nu istoricul miscarilor patrimoniale. Declaratia de avere a fost intocmita in conformitate cu situatia reala si actuala a patrimonului la data completarii documentului.

5. In chestiunea dividendelor incasate de la Topcont Invest SRL de catre sotia mea, precizam ca acestea au fost declarate in mod legal, la momentul incasarii lor. Conform Ghidului de completare a declaratiei de avere, emis de Agentie, veniturile din dividende se declara la momentul incasarii. Dividendele pentru 2007 au fost incasate in 2008 asa cum au fost declarate.

6. In ceea ce priveste apartamentul contractat cu CEFIN REAL ESTATE, asa cum am mai declarat in presa anterior, contractul a fost reziliat prin acordul partilor, urmand ca avansul platit sa fie restituit. Motivul incetarii este legat de nerespectarea obligatiilor contractuale de catre constructor, in speta nepredarea la termen. Practic aceasta constructie nu exista la acesta data. Asadar nu trebuia nimic declarat deoarece din punct de vedere legal nu am achizitionat acest apartament. Totul a fost doar o intentie.

7. Toate aceste aspecte au fost clarificate si cu Agentia Nationala de Integritate. Exista si o corespondenta purtata in acest sens cu Agentia.

In concluzie, precizez ca nu am incalcat legea, nu am nimic de ascuns si vreau ca opinia publica sa fie informata corect si complet in legatura cu aceasta situatie. Consider ca asistam inca o data la o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania si, mai mult decat atat, la o incercare de a interveni si de a influenta rezultatul alegerilor din PSD.

Mircea Geoana
Presedinte PSD

 

 

0 comentariu

Viorica Ianc 23-02-2010 - 02:51

Respect pentru articol !

De multe ori s-a facut mare zarva prin
vest despre boschetarii din Bucuresti cu
anumite intentii nu prea sanatoase.
Cred ca toate orasele mari si poate si
mici de oriunde in lumea asta au boscheta-
rii lor !
Sunt oameni care nu pot, nu vor sa se
adapteze anumitor reguli simple de
comvietuire ! Oameni care ISI IUBESC
libertatea ! Uneori constienti de
CONSECINTE !
Viena ! Are BOSCHETARII ei !
Si cred ca si Londra, Berlin, Paris, Roma
unde viata sociala este cat de cat stabila
Si boschetarii nu sunt numai refugiatii
din RO. sau Africa. Sunt bastinasi multi
care vor libertate !
Normal ca daca nu ai vreo meserie oriunde
faci munca cea mai grea ! Si cine te
angajeaza te pune la incercare !
LENEA este un pacat !
Tanarul asta de 33 de ani poate sa traias-
ca pe picioarele lui !
Mai scrieti despre el ! Bucurestiul este
in UE !!!

CALUGARUL 23-02-2010 - 04:05

Asteptam cu sufletul la gura sa citim peripetiile prin care ai trecut.

Ai facut un pas mare … de furnica, de la leacuri babesti si cercetarile universitatilor asupra fluierelor picioarelor la realitatile apocaliptice ale ,,tarii nosatre multmilenare”.

Faci dovada ca poti mult mai mult si sper ca o data cu acest nou format, ai sa-ti dedici talentul unor subiecte mai pe masura ta, pardon, matale !

glucksman 23-02-2010 - 07:26

Ce face doctorul? La televizor o face pe milosul. Trimiteti articolul la cabinet. Sa vorbeasca cu asfaltatorii sa rezolve problema…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS