Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mircea Geoană este o platformă

Mircea Geoană este o platformă

scris de Ziua Veche
0 afisari

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, la TVR, că nu a dorit să dezvolte o platformă critică faţă de actuala conducere a Partidului Social Democrat, afirmând, zâmbind, că el este „o platformă”, transmite Agerpres. „Nu cred că trebuie să fac o platformă, eu sunt o platformă în, în…”, a spus Geoană.

mircea geoana agerpres

Foto Agerpres

El a afirmat că discuţia cu liderul PSD, Victor Ponta, cu preşedintele de onoare al formaţiunii, Ion Iliescu, şi cu preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, în ceea ce îl priveşte va avea loc şi a adăugat că „familia sa, casa sa, crezul său se află în zona social-democrată”. „Este un partid pe care l-am condus. Sunt tot soiul de speculaţii – ba că plec la PNL, ba că plec la PC, ba că plec la UNPR, ba că fac alt partid, ba că fac nu ştiu ce moţiune. Mai am un pic să mai cânt la „Steaua fără nume”. (…) Un partid care are prea multe conversaţii interne este un partid mai puţin pregătit ceea ce lumea nu aşteaptă de la noi, de la PSD şi de la USL”, a mai spus Geoană. El a adăugat că nu a avut nicio discuţie cu Adrian Năstase după dezbaterile din Biroul Permanent Naţional al PSD care au vizat o întâlnire care ar fi fost convocată de Mircea Geoană la un hotel din Capitală cu mai mulţi social-democraţi.

Întrebat dacă el crede că Adrian Năstase îi „plăteşte o poliţă” pentru faptul că l-a „detronat” în 2005, Geoană a răspuns: „Cred că este suficient de înţelept ca să înţeleagă că viaţa merge înainte”. „Nu, cu domnia sa nu (nu a discutat cu Adrian Năstase după acea şedinţă a BPN – n.r.). Am discutat la moţiune, am discutat despre probleme de politică curentă, de alte activităţi, dar acest subiect nu l-am dezvoltat”, a precizat Geoană.

De asemenea, întrebat cum îşi imaginează viitorul în interiorul PSD, Geoană a răspuns: „Luminos. Eu sunt un om care nu sunt orbit de ambiţie politică. Eu nu am intrat în politică din motive de orgoliu”. El a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul României şi că îşi va ajuta colegii, la alegerile locale, să câştige cât mai multe primării şi Consilii judeţene pentru PSD şi USL. „Sunt absolut convins că tot ce înseamnă om politic din PSD, mai mic sau mai mare, se va regăsi într-o construcţie pentru viitorul partidului”, a afirmat Geoană, întrebat dacă, din punctul său de vedere, crede că se va mai găsi pe listele PSD pentru parlamentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult