Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mitrea: Geoana e presedintele Senatului datorita lui Basescu

Mitrea: Geoana e presedintele Senatului datorita lui Basescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

ziuaveche.ro: Congresul PSD este precedat de un nou conflict al carui prim-plan este detinut de Marian Vanghelie si victima este primarului din Voluntari, Florin Pandele. De unde credeti ca i se trage suspendarea pentru un an de zile din partid?

Miron Mitrea: Nu am prea multe informatii despre acest caz in afara de ce a aparut in presa. Cred ca a indraznit sa vorbeasca impotriva echipei conducatoare din PSD, asta fiind o metoda care se foloseste de mult. Si poate am gresit spunand echipei conducatoare fiind mai potrivit termenul de “gasca care conduce PSD”.

 

zv: Din ce motiv Adrian Nastase vorbeste deja despre posibile comisii de ancheta a votului de la Congres?

M.M: Pentru ca Nastase stie ca procesul de fraudare a votului a inceput deja. Uitati-va ce se intampla cu norma de reprezentare. S-a stabilit la Consiliul National ca norma de reprezentare sa fie apanajul Comitetului Executiv. Acesta din urma se reuneste la jumatatea saptamanii viitoare si intre timp au loc Conferintele judetene. Norma de reprezentare a fost transmisa oral judetelor. De cine? De Geoana, de Vanghelie. Habar nu am. Noi vom stabili oficial norma de reprezentare la Congres dupa ce vor avea loc Conferintele judetene. Asta este un stil  de lucru pe care eu il reclam de multa vreme.

Vanghelie nu mai mira pe nimeni

zv: Ce inseamna ca Marian Vanghelie a recunoscut ca face jocuri de culise si a admis ca fiind lucruri normale?

M.M : Ocupandu-se de jocuri de culise nu mi se par a fi lucruri normale, asta stim cu toti. El este un tip special recunoscand public ca a umblat si la dosare la “doi si-un sfert”. Acum pus in fata faptului implinit si in fata intrebarii directe si recunoscand ca se pregateste sa fraudeze Congresul in numele lui Geoana nu mai mira pe nimeni.

zv: Afirmatiile sale sunt facute la modul serios?

M.M : Nu-l banuiti de prea multa subtilitate.

zv: Cat de compromis este PSD cu oameni ca Vanghelie in primul esalon?

M.M. : Nu cred ca Vanghelie este neaparat un om care compromite asa, in general, el fiind mai degraba un om care da o imagine foarte proasta. Am convingerea ca PSD este mai mult compromis cu Geoana in frunte pentru ca el este cel care a creat aceasta situatie si a acceptat echipa. Un PSD cu Geoana revenit este un partid care nu va mai putea trece de 15%. Si am mai spus faptul ca nu cred ca PSD intr-o eventuala realegere a lui Geoana mai ramane unit. Cunosc foarte multi oameni care nu vor accepta fraudarea alegerilor de catre Geoana si echipa lui.

zv: Cat de atasat sunteti de echipa de la Constanta, condusa de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu avand in vedere ca sotia este deputat acolo?

M.M. : Ma simt atasat de echipa de la Constanta pe care eu am adus-o in partid, insa acum nu cred ca imi poate aduce beneficii. Intotdeauna am facut echipa cu Mazare si voi face in continuare insa depinde doar de el sa spuna in ce forma vrea sa intre alaturi de mine. Inteleg ca acum nu este foarte grabit.

Smecheria cu Hrebenciuc, o gluma nefericita

zv: De ce candidati acum la sefia PSD si nu mai asteptati doi ani cand ati putea intra in competitie cu Viorel Hrebenciuc?

M.M.: De ce candidez acum? Pentru ca acum este Congresul si pentru ca eu am anuntat asta acum un an de zile in urma iar smecheria asta cu Hrebenciuc este o gluma nefericita.

zv: Ce sanse va dati in batalia cu ceilalti patru contracandidati?

M.M.: Imi este foarte greu sa spun si stiu ca avem un Mircea Geoana care daca nu si-ar aranja Congresul si delegatii pe care ii face acum, probabil, ca el nu ar fi nici macar in primii patru. Asa stand lucrurile acum si avand in vedere modul in care abuzeaza de pozitia de presedinte, nu stiu ce sa spun. Ma uit la Geoana ca in urma cu o luna de zile urla ca Traian Basescu si PDL au fraudat alegerile, iar imediat dupa aceea el se apuca sa fure voturile in propriu partid. Asta este omul!

zv: Inteleg ca fiecare candidat la sefia PSD este omul cuiva. Cine a inventat aceasta teza?

M.M.: Eu sunt omul meu si chestia asta ca sunt omul lui Basescu ma enerveaza. Si ma enerveaza Geoana care spune asta cand singurul om care are o functie importanta in urma discutiei cu Basescu este el, fiind presedintele Senatului. In urma negocierilor cu Basescu eu nu am primit nimic, pe cand el a ajuns seful Senatului. Dar dupa ce a pierdut toate alegerile posibile nu stie ce sa mai inventeze.

M-a afectat doar flacara de la aragaz

zv: V-a afectat flacara violet?

M.M.: Pe mine nu m-a afectat nici o flacara violet decat una mov pe vremuri cand m-am ars la aragaz. Despre alte flacari nu-mi aduc aminte sa ma fi afectat. Dar uitati-va ce se intampla ca ma intrebati la inceputul discutiei despre posibilele fraude. S-a stabilit la Consiliul National ca norma de reprezentare sa fie apanajul Comitetului Executiv. Acesta din urma se reuneste la jumatatea saptamanii viitoare si intre timp au loc Conferintele judetene. Norma de reprezentare a fost transmisa oral judetelor. De cine? De Geoana, de Vanghelie. Habar nu am. Noi vom stabili oficial norma de reprezentare la Congres dupa ce vor avea loc Conferintele judetene. Asta este un stil de lucru pe care eu il reclam de multa vreme.

zv: Mai faceti echipa cu Cristian Diaconescu avand in vedere ca i se reproseaza deja faptul ca nu este in contact cu organizatiile din teritoriu?

M.M.: Cred ca este destul de derutat acum si el are un mare handicap. Nu prea este priceput la lucrul cu oamenii din teritoriu. Nu stiu ce a facut si ce nu, insa are o problema din acest punct de vedere. Vom vedea zilele urmatoare ce va mai fi.

zv: Sa admitem ca va castiga oricine altcineva la Congres. Ce veti face in 2012 in partid?

M.M.: Hai sa facem un scenariu si sa admitem ca voi castiga si nu va mai fi nevoie ca in 2012 sa candidez.

0 comentariu

ulivia 24-02-2010 - 10:54

Pana cand va mai persistaminciuna cu „revolutia romaneasca?Pana cand se va pune pe seama unei false revolutii crimele ordonate de kgb impotriva romanilor si exedcutate de asasinul kgb=-ist iliescu ion in complicitate cu militia ,aramata ceausista in totalitatea ei si cu securitatea care avea de aparat sursele enoprme de bani ai PCR-lui facute din crima organizata si terorism international.Recent DIICOT-UL A AJUNS LA O CONCLUZIE CARE ARAAT ADEVARATA FATA A TUTUROR P[ROCURORILOR CE AU MUSAMALIZAT CRIMELE SECURIST-KGB-IST COMUNISTE DIN DEC.1989 sub falsul pretext al falsei „revolutii.Procurori DIICOTau ajuns la concluzia ca clanul Preda arma sa atace PKK CU..ARMELE FURATE DE LA cIOROGARLA.Ei bine cine este PKK?Iata aici legaturile PKK-lui cu securist-comunsitii iliisto-kgb-isti din Romania:
„COLABORAREA REGIMULUI ILIESCU CU RETELELE PKK .O parte din traficul de droguri desfasurat in Romania – constata raportul 0GD/97 – se afla in mainile kurzilor, dintre care cci mai multi apartin organizatiei teroriste PKK. Potrivit raportului Observatoire Geopolitic des Drpgues(OGD)/97, PKK se ascunde in spatele unci orgarnzaatii de masa, denumita generic „Frontul de Eliberare al Kurzilor” (in original ERNK), care grupeaza diverse organizatii de femei, tineret, studenti sau oameni de afaceri kurzi din Romania. .continuare

ulivia 24-02-2010 - 10:56

….Oamenii de afaceri kurzi,s-au grupat in „Asociatia Oamenilor de Afaceri din Orient”.Toate organizatiile kurde din Romania se aflau in 1996 sub controlul strict al PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), iar seful PKK era, in acelasi timp, si selul frontului ERNK. Responsabilul direct pentru colectarea fondurilor era una si aceeasi persoana cu delegatul pentru probleme de propag!an!da al PKK, si, in acelasi timp, director al ziarului kurzilor din Romania, „Vocea Mesopotamiei”. Ziar care se distribuia nestingherit, gratis, la gurile de metrou din Bucuresti. Circa 90% dintre kurzii din Romania faceau parte din organizatii care apartineau ERNK si cotizau, in acest cadru, la PKK. Detaliu important: 75% dintre acesti mici investitori orientali din Romania sunt de nationalitate turca, dar in realitate, kurzi, iar ERNK le punea la dispozitie capitalul initial pentru a demara micile afaceri remarca raportul OGD/97. Potrivit statisticilor politici romane – citate de raportul OGD/97 – circa 65% din totalul capturilor facute la vama sunt de la asemenea companii de transport. Purtatorii de cuvant ai PKK si ERNK nu numai ca au negat ca organizatiile lor ar fi implicate in traficul de droguri, dar au specificat ct, de fapt, !ac!estea colaborau cu Politia romana serviciile anti-drog din Romania au facut, dupa ’90, patru capturi pe baza informatiilor oferite de organizatiile kurde. Totusi, nici un kurd nu a fost vreodata implicat. Conform OGD., colaborarea PKK si ERNK cu politia, sub regimul Iliescu, nu era altceva decat un mod abil al kurzilor de a-si inlatura concurenta de pe piata drogurilor, cu mana politiei romane. Pozitia politiei romane, care a apreciat in mod manifest acest gen de colaborare, ramanane oricum ambigua, se specifica in raportul 00D197. Nicolae Ulieru purtatorul de cuvant (din acel moment) al SRI, a declarat ca Serviciul Roman de Informatii detinea date sigure privind implicarea kurzilor in traficul de droguri si arme, dar nu le putea face publice.

ulivia 24-02-2010 - 10:57

…..Este usor de presup!us! de ce: fonduri clandestine pentru partidul de guvernamant si clientela sa politica”. Sa mai remarcam si alt aspect: este pentru prima data cand o organizatie internationala ca OGD dezvaluie, intr-un raport anual difuzat la scara mondiala – asa cum este raportul OGD/97 – colaborarea secreta a regimului Iliescu cu PKK, in afaceri care vizeaza domeniul crimei organizate internationale. Iata un subiect inedit, asupra caruia raportul OGD/97 ofera primele indicii importante si de la care poate demara o ancheta de amploare: regimul Iliescu si crima organizata transnationala, ’90 – ’96″Ita unul din motivele pentru care dosarele falsei revolutii trebuiesc musamalizate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult