Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Modificarea Constituției – Cȃnd ar putea avea loc referendumul

Modificarea Constituției – Cȃnd ar putea avea loc referendumul

scris de Z.V.
14 afisari

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va fi organizat cel mai probabil în prima parte a anului 2015, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

Modificarea Constituției - Cȃnd ar putea avea loc referendumul (foto: protectia-consumatorului.com)

Purtătorul de cuvânt al PSD crede că „nu câştigă nimic Traian Băsescu concret, decât imagine şi mai pune încă un băţ în roata actuala guvernări şi actualei uniuni aflate la guvernare, pentru că referendumul de modificare a Constituţiei va avea loc”. Pentru Cătălin Ivan, gestul preşedintelui Traian Băsescu este unul „total neserios şi iresponsabil”. „Este un fel de Dan Diaconescu, ajuns la Cotroceni. Ştim că şi Dan Diaconescu vrea să ajungă la Cotroceni, n-are sens să mai ajungă, pentru că ştim cum ar fi dacă ar ajunge! E un fel de show mediatic făcut de Traian Băsescu, pe de o parte pentru a mai atrage atenţia opiniei publice asupra sa, pe de altă parte pentru a bloca orice posibilitate de a organiza referendumul odată cu alegerile prezidenţiale”, a spus Ivan, potrivit mediafax.

„Va fi în schimb o cheltuială în plus pentru români, va trebui să plătim în plus pentru încă un scrutin, încă o campanie electorală, am fi economisit mulţi bani, în condiţiile în care fie în turul întâi, fie în turul doi al alegerilor prezidenţiale, am fi organizat şi acest referendum„, spune social-democratul. Întrebat când ar putea fi organizat referendumul pentru modificarea Constituţiei, Cătălin Ivan a răspuns: „Vom analiza calendarul. Probabil că un an de zile, dacă analizăm din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, înseamnă după 15-16 decembrie anul viitor. E greu de crezut, cel puţin din punctul meu de vedere, că de Crăciun vom avea vreun referendum de modificare a Constituţiei. Îl împinge cumva cel mai probabil în prima parte a anului 2015„.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat modificarea legii referendumului, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă seară la ora 23.56 de Administraţia Prezidenţială. Preşedintele afirma recent că va promulga legea referendumului pe data de 14 decembrie noaptea, în condiţiile în care a primit motivarea Curţii Constituţionale la Cabinetul său pe 5 decembrie dimineaţa, astfel că va aştepta cele zece zile legale.

10 comentarii

UnUL 16-12-2013 - 16:00

Who cares ?

pathfinder 16-12-2013 - 16:29

Not me!

P.S. Pana la urma a impuscat sau nu Ceasca PlizNoti?

Mircea 16-12-2013 - 16:43

Da, cheltuiala in plus ii doare tare. De ce nu incearca sa-i convinga pe romani ca noua Constitutie este buna ? Daca reusesc asta pot organiza si miine referendum-ul. Se tem de ceva ?

pathfinder 16-12-2013 - 16:56

Nu cred ca se tem.
Conform ultimelor sondaje, indiferent cine le-ar face, 70% dintre romani au, in continuare, platfus la creier.

Mircea 16-12-2013 - 18:43

Se tem ca nu obtin o prezenta de 50%+1 cit le cere legea in vigoare pina in 14 dec. 2014. Cei 70% in parlament sunt dintre cei aprox. 23% din totalul alegatorilor inscrisi pe liste care au votat cu USL-ul (daca mai sunt atitia uselisti).
Practic dintr-un total de 18.300.000 alegatori inscrisi pe liste (cifra a fost data de ministrul de interne uselist) doar aprox. 4.400.000 au pus stampila pe USL. Absenteismul este vinovat dar asa e legea.

Mircea 16-12-2013 - 18:47

Pe 9 decembrie 2012 prezența la vot a fost de 41,76%.

UnUL 16-12-2013 - 21:42

Genială formulă, d-le Pathfider; îmi voi permite să o citez – dar cu ghilimele, nu ca și Copy-paste Tonta.

urbos 16-12-2013 - 21:44

Cand animalele nu mai vor democratie, alegeri, principii etc, invoca costurile.
La groapa comuna, imputitilor.

Mircea 17-12-2013 - 06:18

Te-ai trezit sau esti beat ?

“Va fi în schimb o cheltuială în plus pentru români, va trebui să plătim în plus pentru încă un scrutin, încă o campanie electorală, am fi economisit mulţi bani, în condiţiile în care fie în turul întâi, fie în turul doi al alegerilor prezidenţiale, am fi organizat şi acest referendum“, spune social-democratul.”

SPUNE SOCIAL-DEMOCRATUL.
Nu mai esti de acord cu ei dar stai la fundul meu ?

Titircă Inimăbună 17-12-2013 - 01:44

Partidul Tehno condamna cu hotarare modificarea minora a Constitutiei, care va continua sa ramana invechita si cu mult in urma necesitatilor Tehnologiei, Industriei si Prograsului Stiintific!

Pana cand sa mai impiedice pasarile calatoare zborul liber al dronelor?

De ce avem suprafete inca neasfaltate, unde misuna gandaci si rame si microbi?

De ce in plina revolutie alimentara si chimica, sa nu ne bazam exlusiv pe E-uri, si lasam poporul sa manance produse ale pamantului?

Inca mai exista paduri in Romania, ca in epoca feudala.

Copiii sunt in majoritate nascuti pe cai natural, fara nici macar o eprubeta cat de mica.

Rusine! Progresul nu poate fi oprit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult