Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Moţiunea de cenzură a picat

Moţiunea de cenzură a picat

scris de Ziua Veche
8 afisari

Moţiunea României majoritare, moţiune populară”, iniţiată de opoziţie a picat pentru simplu fapt că PSD, PNL şi PC nu au reuşit să adune cele 236 de voturi, lipsindu-le 17. Prezentăm o sinteză a discursurilor liderilor politici în plenul Parlamentului:


@ Emil Boc: “Înţeleg nemulţumirea oamenilor”

“Stimaţi parlamentari, aveţi de făcut o alegere majoră: mergem mai departe pe calea reformelor şi scoatem România din criză sau cedăm în faţa populismului şi compromitem şansa acestei ţări de a ieşi din recesiunea economică şi de a merge pe creştere în anul 2012 (…) Practic suntem primul guvern după 1989 care îşi asumă deschis această sarcină de a pune ordine în finanţele, în administrarea ţării, de a orienta banii spre dezvoltare, investiţii şi locuri de muncă şi de a renunţa la politica orientată numai pe comenzi şi consum (…) Înţeleg nemulţumirea oamenilor, pentru că au scăzut salarii şi se fac disponibilizări. Oamenii au dreptul să fie nemulţumiţi, dar, de asemenea, au dreptul că cunoască adevărul, să spună lucrurilor pe nume exact asa cum sunt ele. E greu să explici oamenilor că aici sunt lucruri care ţin de defecte structurale, de greşeli ale trecutului. Din nefericire, în anii 2007-2088 s-a dat mai mult decât se putea, s-au plătit în avans pensii, ajutoare şi alte bonificaţii materiale. Oamenii văd astăzi că nu mai primesc cât primeau şi sunt nemulţumiţi, pe bună dreptate”.

@ Victor Ponta: “Impostura şi hoţia sunt aici”

“Sunt milioane de români care se uită la ceea ce se întâmplă pe stradă, dar şi la ceea se întâmplă în Parlament şi văd că frauda şi hoţia stăteau la tribuna parlamentului, tocmai au plecat, ca nu cumva să-i adresez doamnei Anastase, simbolul fraudei şi hoţiei, cuvintele pe care le-am primit de la oamenii din piaţă. Văd că impostura şi hoţia sunt aici. (…) Ar trebui să folosiţi banii pe care vi-i dă domnul Boc şi doamna Udrea să salvaţi oameni nevinovaţi”.

@ Crin Antonescu: “N-aţi avut curaj”

“Nu toţi cei din sectorul public au vreo treabă în ţara asta, începând, iertaţi-mă, cu dumneavoastră (Emil Boc-n.r.), care sunteţi primul asitat al ţării şi primul client (…) Nu ţineţi o ţară întreagă pentru a acorda în continuare asistenţă cui nu are nevoie. Daţi-le voie în ţara asta celor care vor să muncească să o facă în condiţii oneste. Ajutaţi-i doar pe cei care nu pot să muncească. De la domnul Boc la doamna Elena Udrea pot toţi să muncească, vă asigur (…) N-aţi avut curaj să daţi afară un om din birocraţia şi clientela ministerială, pe care admit că aţi moştenit-o, ca schemă, aţi repopulat-o, dar pe care nu aţi îndrăznit să o atacaţi nici măcar cu un centimetru în doi ani de când sunteţi premier”.

@ Elena Udrea: “Nu putem lăsa lupul paznic la oi”

“PSD şi PNL nu sunt, aşa cum se pretind, câinii de pază ai democraţiei, sunt lupi vopsiţi care, ani în şir, s-au înfruptat de la masa bogată a statului în defavoarea celor pe care astăzi pretind că îi slujesc şi că îi reprezintă (…) Suntem de ani de zile în toiul unor campanii murdare şi agresive de dezinformare, campanii care aruncă cu noroi peste tot ce este bun în ţara noastră şi ascund sub preş imoralitatea unora din PSD şi PNL. Deci, nu putem lăsa lupul paznic la oi (…) Lupul nu trebuie lăsat paznic la oi pentru că românii decontează astăzi factura greşelilor fostelor guvernări PSD şi PNL, care au construit instituţii de stat supraponderale şi neputincioase al căror scop nu era acela de a-l servi pe cetăţean, ci de a servi interesele clientelare. Statul mamut trebuie restructurat din temelii, iar Guvernul Boc a început, sub ameninţarea cuţitului crizei, această acţiune”.

@ Olosz Gherghely: UDMR susţine Guvernul

“’Grupul UDMR este prezent în Parlament şi la dezbaterea moţiunii şi vom fi în sală chiar şi la momentul votului. Având în vedere că UDMR face parte din Coaliţia actuală, susţinem Guvernul. Apreciem că nu este treaba noastră, ci este treaba opoziţiei ca să găsească voturi pentru susţinerea proiectului politic pe care astăzi îl prezintă”.

@ Adrian Năstase: “Mergem într-o direcţie greşită”

“Dar eu cred că este momentul să acordăm respectul necesar celor care încearcă să afle dacă România poate să continue cu acest guvern, în condiţiile în care 90 % dintre români cred că mergem într-o direcţie greşită şi sigur că răspunderea o poartă actualul Guvern. Nu are rost să ne ascundem după deget, chiar daca ar fi vorba de degetul domnului Toader, România a ajuns cea mai săracă ţară din Europa şi acest lucru contează pentru cei care doresc şi aşteaptă de la Parlament o gură de oxigen şi să vadă că oamenii politici din România înţeleg un imperativ al acestui moment”.

0 comentariu

Macho 19-03-2010 - 12:48

femeile astea care se prostitueaza de cine mai sunt obstructionate? De ce nu se duc la munci prost platite dar sa ramina cinstite si curate si devreme acasa? Ce le atrag la aceasta profesie? Cum ce? Banul usor care ban usor nu vine de pe urma unei munci grele ci din placere. Ai douazeci de clienti pe zi, ai pus de un salariu de doctor docent. Ce mai are de spus madam Carlan despre aceste femei? Le forteaza cineva sa se reguleze de douazeci de ori pe zi? Despre aceste milioane de femei care se prostitueaza fara sa le oblige cineva nu se ocupa cu pana dumneaei atit de versata? Ca pina la urma o curva atrage mult mai mult atentia decit o suta de mii de destepte cu fite de intelectuale. Si tot o curva e mult mai de pret si face mult mai mult pentru societate decit o suta de mii de destepte intelectuale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult