Monica Iacob Ridzi a demisionat oficial din PDL | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Monica Iacob Ridzi a demisionat oficial din PDL

Monica Iacob Ridzi a demisionat oficial din PDL

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Fostul parlamentar PDL, Monica Iacob Ridzi şi-a prezentat demisia din partid, marţi, 25 septembrie, în plenul Camerei Deputaţilor.

Monica Iacob Ridzi a demisionat oficial din PDL

După ce a înmânat demisia lui Vasile Blaga, Ridzi a precizat că va continua să-i reprezinte în Parlament pe locuitorii din Valea Jiului, dar ca deputat independent. Monica Iacob Ridzi a afirmat, sâmbătă, la Petroşani, potrivit mediafax, că a acceptat să facă un pas în spate când a fost acuzată public în dosarul „2 Mai”, dar în egală măsură a aşteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăţia. De asemenea, ea a adăugat că nu are nimic de reproşat persoanelor din conducerea PDL.

Ridzi, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

În 2011, mai mulţi lideri democrat-liberali au apreciat că Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid. Vasile Blaga se arăta convins, la începutul anului 2011, că PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult