Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Monica Macovei cere PDL criterii de integritate si competenta

Monica Macovei cere PDL criterii de integritate si competenta

scris de Ziua Veche
2 afisari

Euroaparlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminică, că va solicita introducerea în statutul PDL a unor criterii de integritate şi competenţă pentru promovarea în funcţiile publice, dar şi pentru “curăţarea partidului”.


Monica Macovei a spus, într-o conferinţă de presă că a organizat timp de două zile la Bucureşti o conferinţă internaţională pe tema corupţiei şi a integrităţii partidelor de dreapta din Europa Centrală şi de Est, în urma căreia a fost adoptată o Rezoluţie prin care participanţii au cerut tuturor partidelor de dreapta să promoveze criterii de integritate şi de competenţă în accesul la funcţiile publice şi în ierarhia din interiorul acestor partide, a anunţat Mediafax. Macovei a mai spus că această rezoluţie va fi trimisă tuturor partidelor din Europa Centrală şi de Est, precizând că documentul “va ajunge foarte repede şi la PDL”.

Această rezoluţie va ajunge foarte repede şi la PDL şi, personal, voi continua ceea ce am început de foarte mult timp, adică introducerea în statut a acestor crtierii de integritate şi curăţarea partidului”, a mai declarat Macovei. Întrebată ce va face în cazul în care nu va reuşi să introducă în statutul PDL criteriile de integritate, europarlamentarul PDL a spus că ea va susţine aceste criterii, iar “problema este cum vor răspunde public şi în faţa electoratului” cei care vor refuza propunerea sa.

În Rezoluţie se recomandă adoptarea unor Coduri etice privind standardele de admitere în partid şi întreaga carieră politică, precum şi crearea unor comitete independente pentru implementarea acestora, formate din membri aleşi de congrese, fără funcţii executive la nivel de partid.

Nepotismul şi clientelismul politic, alături de corupţie, sunt printre problemele cele mai grave în majoritatea ţărilor din Europa Centrală şi de Est, aceasta din urmă subminând buna guvernare, încrederea în instituţiile statului şi fiind un atentat la drepturile fundamentale ale omului, se mai precizează în documentul adoptat de reprezentanţii celor 34 de formaţiuni politice de centru-dreapta şi organizaţii ale societăţii civile afiliate acestora din Europa şi Statele Unite ale Americii.

0 comentariu

mocanu valeriu 23-03-2010 - 07:51

in buzau , in aceasta luna, salariile profesorilor s-au acordat doar in proportie de 35%. Pur si simplu oamenii nu si-au primit salariile! Liceul Marghiloman, de exemplu, Liceul Pedagogic, si altele. Faceti o investigatie , ceva, sa vedeti: 1.de ce nu s-au dat banii si 2. in ce hal se mistifica realitatea si se evita spunerea acestui adevar (chiar si pe canalele gen antena3)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult