Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Monica Macovei: Clasa politica nu vrea sa mearga la inchisoare, vrea sa fure in continuare

Monica Macovei: Clasa politica nu vrea sa mearga la inchisoare, vrea sa fure in continuare

scris de Ziua Veche
3 afisari

.“Clasa politica nu vrea sa se duca la inchisoare, nu vrea sa-si arate averile, vrea sa fure in continuare si sa se apere”, a constatat europarlentarul PDL Monica Macovei intr-un interviu pentru Deutsche Welle.

Fostul ministru al Justitiei a apreciat ca, daca nu ar exista mecanismul de cooperare si verificare, probabil parlamentarii ar incerca sa dea o lege care sa decapiteze si DNA dupa ce au facut acest lucru cu ANI. “Sunt convinsa ca daca nu ar exista acest mecanism, cu rapoarte de doua ori pe an, care cat de fac valva, sunt convinsa ca acest DNA nu ar mai fi existat azi. Sunt convinsa ca in Romania se planifica pe cale legislativa o decapitare si a DNA.  E bine sa auda populatia si de la Bruxelles  de doua ori pe an cand apar aceste rapoarte despre ce se intampla in Romania si sa vada ca politicienii nu reusesc sa-i minta pe cei din afara sau nu intru-totul”, a subliniat Macovei.

“Din 2007, dupa ce Romania a intrat in UE, practic suntem intr-un regres permanent, mergem in urma, masurile anticoruptie luate in 2005 si 2006 sunt practic anulate din pacate, iata, dupa cinci ani, cum e cazul declaratiilor de avere si de interese. E clar ca nu e vointa politica, clasa politica nu vrea sa se duca la inchisoare, nu vrea sa-si arate averile, vrea sa fure in continuare si sa se apere”, a insistat fostul ministru al Justitiei.

Raportul privind reforma judiciara si lupta impotriva coruptiei prezentat marti de Comisia Europeana a fost ca un dus rece. Documentul arata ca Romania a dat dovada unui angajament politic insuficient de a sprijini procesul de reforma. Factorii de decizie din sistemul judiciar s-au aratat reticenti in ceea ce priveste cooperarea si asumarea responsabilitatii in beneficiul reformei, iar modificarile aduse Legii ANI reprezinta un important pas inapoi, a apreciat Comisia Europeana.

0 comentariu

nik 14-03-2010 - 18:02

nu am auzit nici un zvon despre o canditatura a lui basescu in ungaria

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult