Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Monica Macovei: Prin votul dat la Legea ANI, PDL si-a tradat electoratul. Vreau ca acest partid sa se curete

Monica Macovei: Prin votul dat la Legea ANI, PDL si-a tradat electoratul. Vreau ca acest partid sa se curete

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Prin votul dat la Legea ANI, Partidul Democrat Liberal si-a tradat electoratul, iar declaratiile publice ale politicienilor care au sustinut reexaminarea Legii ANI, dar au votat invers, au fost mincinoase, asa cum a dovedit decizia acelorasi politicieni, la Senat, prin vot, a declarat europarlamentarul PDL Monica Macovei intr-un interviu acordat Revistei 22, transmite Agerpres.


“Avem, in Romania, coruptie politica si, prin urmare, masurile anticoruptie sunt omorate exact de politicienii care ar trebui sa le adopte. Vor sa fure si sa continue practicile corupte care i-au imbogatit in ultimii 20 ani si sa nu fie pedepsiti sau expusi public niciodata. Asta a aratat votul din Senat”, a spus Macovei.

Potrivit acesteia, senatorul UDMR Gyorgy Frunda “a dus steagul acestei decizii rusinoase si are o mare responsabilitate”, adaugand insa ca responsabilitatea este transpartinica, este a clasei politice. Monica Macovei a subliniat totodata ca “senatorii PDL, care s-au alaturat acestui vot, sunt la fel de vinovati ca si cei din celelalte partide”.

“Iar conducerea partidului (PDL) este si ea vinovata. Constat ca singurul partid care a avut un mesaj public anticoruptie nu se mai deosebeste cu nimic, atunci cand ia decizii (cum a fost acest vot din Senat), de restul clasei politice. Am citit in presa ca sedinta de guvern a fost intrerupta, pentru ca senatorii PDL, care sunt si membri ai guvernului, sa mearga sa voteze cererea de reexaminare a presedintelui pe aceasta lege. Ma intreb acum de ce? Ca sa fie siguri ca este omorata? Ca sa fie siguri ca scapa de controlul averilor si al conflictelor de interese? Ca sa fie siguri ca electoratul nu mai poate vedea ce sume de bani, imobile, obiecte de arta, bijuterii, masini, actiuni au dobandit? Ma intreb si daca a fost o decizie in BPN pentru acest vot. Desigur, aceleasi intrebari se ridica si cu privire la PSD, PNL, UDMR, dar, cum am mai spus, de mult nu mai am asteptari de la aceste partide”, a spus Macovei.

Eurodeputata a afirmat ca doreste ca PDL sa se curete.

“Pentru ca sunt in PDL, vreau ca acest partid sa se curete. si voi continua sa fac tot ce depinde de mine (asa cum am facut si prin propunerile pentru modificarea statutului partidului) si sa cer asta public. Nu imi pasa de ‘consecinte de partid’. La alegerile europarlamentare, eu am facut o campanie axata pe anticoruptie si impotriva furtului din banii publici (fie ele fonduri nationale sau europene), iar conducerea partidului era langa mine, pe diverse scene, si nu am auzit ca ar avea obiectii. Eu nu sunt si nu voi fi solidara cu cei care tradeaza electoratul si pe membrii de partid care au crezut si cred in anticoruptie, transparenta, stat de drept si responsabilitate. Responsabilitatea inseamna a da socoteala pentru deciziile politice proaste, pentru averea facuta in timpul mandatului si mai inseamna ca trebuie sa te duci la inchisoare cand incalci legea si cand furi din banii publici, indiferent din ce partid esti, la guvernare ori in opozitie”, a subliniat Macovei.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult