Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Monica Macovei recomandă: Aveţi grijă de ANI!

Monica Macovei recomandă: Aveţi grijă de ANI!

scris de D.P.
4 afisari

Propunerile deputatului UDMR, Marton Arpad, golesc de continut  Agentia Nationala de Integritate, scrie europarlamentarul PDL Monica Macovei pe blogul său.

Iată „Ce vrea, de fapt,  UDMR, în opinia Monicăi Macovei: Opinia publica sa nu stie nimic despre averile si conflicte de interese ale candidatilor in perioada alegerilor; declaratiile de avere sa nu mai fi publice, pe site-ul ANI; inspectorii de integritate sa nu mai primeasca informatii de la alte institutii ale statului, deci sa nu mai poata verifica averile si nici realitatea celor scrise in declaratii; contractele incheiate in situatii de conflict de interese sa nu mai poata fi anulate, adica, daca un primar sau un ministru face un contract pe bani publici cu firma mamei, acel contract sa ramana in vigoare.

„In astfel de momente, sa ne aducem aminte ca UDMR s-a opus in februarie 2005, in Guvern, adoptarii declaratiilor de avere detaliate si publice, ca UDMR s-a opus luni de zile, in 2006, tot in Guvern, adoptarii legii ANI si a contribuit, in Parlament, la respingerea, in 2006, a ordonantei de infiintarea a DNA (salvata de Presedinte care a retrimis legea in Parlament). Pe scurt, tintele UDMR au fost institutiile care lupta cu coruptia. Am citit cu ingrijorare relatarile de presa privind conditiile pe care le-ar pune UDMR pentru votarea unor legi din justitie. (vezi Hotnews) Reamintesc UDMR ca una din cele 4 conditionalitati din Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) priveste chiar Agentia Nationala de Integritate: “infiintarea unei agentii de integritate cu responsabilitati in verificarea proprietatilor si a potentialelor conflicte de interese si emiterea de decizii obligatorii pe baza carora pot fi luate sanctiuni descurajante”.

Adoptarea propunerilor deputatului UDMR -contrare cerintelor Comisiei Europene- se va reflecta prost in raportul pe MCV din 2012, cu efecte negative asupra accesului Romaniei in spatiul Schengen.  De altfel, propunerea in sine a transmis deja la Bruxelles si in alte capitale un mesaj de neincredere. Populatia Romaniei are nevoie de ANI, adica de mecanisme de lupta cu coruptia care o saraceste. Romania are dreptul sa fie in spatiul Schengen. Romania vrea sa fie tratata cu respect si, ca atare, trebuie sa isi indeplineasca promisiunile facute la intrarea in Uniune. Este timpul ca parlamentarii UDMR sa treaca peste propriile interese si sa actioneze in interesul public. Coalitia sa apere legea ANI si sa nu cedeze niciunui santaj”, mai scrie Monica Macovei.

7 comentarii

Arhiva MULTIMEDIA 12-10-2011 - 16:19

Ciote orgasme a avut doamna ministru Macovei in viata dinsii? 1 sau 3? Ca prea e suparata pe PDL.

obs 12-10-2011 - 17:24

Piata Unirii, 15 Octombrie. Romania se alatura Revolutiei Globale. http://www.youtube.com/watch?v=08w0rabzr1Q

Ciu Huhu 12-10-2011 - 19:10

Victime ale Crizei Mondiale, UNITI-VA, IESITI IN STRADA!

H2SO4 13-10-2011 - 01:30

…. pai fa tu bre primul pas si ia cu tine si un steag rosu cu secera & ciocanul!!

M.C. 12-10-2011 - 21:52

Doamna Monica Macoveieste o mare speranta a justitiei romanesti. Caile dumneaei sint larg deschise si va ajunge in fruntea justitiei in foarte scurt timp.

salut 13-10-2011 - 04:31

” Caile dumneaei sint larg deschise…”

Ma rog, oi fi verificat tu….nu te invidiez deloc. Poate esti masochist, mai stii ?

„… si va ajunge in fruntea justitiei in foarte scurt timp.”

Sa faca…ce? Singura ei competenta a fost sa pupe poala lui Basescu. Nici ala nu mai are nevoie de ea; cu Macovei in frunte, justitia s-a predat deja cu arme si bagaje…crezi ca i-ar mai folosi turmentatului national o betiva la curte?

Hai basht d’aci, ca puti a basism, daca n-oi fi chiar macoveica …. in criza dintre sticla 1 si 2 de Ion Umblaretzul.

remi 13-10-2011 - 08:57

Parca a mai fost ministreasa,si ce a facut?Umbla beata prin minister !!!Cind a aflat bashina(si el bautor de frunte…) a zburat-o la Bruxeles.Acolo trebuie sa se ocupe de trebile RO si sa ne reprezinte pe noi,romanii….Face asta?Nu cred,ca vad ca e mai mult comentator al politicii interne,ca si sebastian lazaroiu ,decit europarlamentar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult