Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Morega i-a invins pe Orban si Stroe

Morega i-a invins pe Orban si Stroe

scris de Ziua Veche
2 afisari

Liberalii isi vor alege noua echipa de conducere in cadrul Congresului Extraordinar ce va avea loc in zilele de 5 – 7 martie, la Bucuresti. Membrii BPC al PNL nu au votat impotriva unor posibile aliante locale cu PDL. Surse din partid ne-au precizat ca un cuvant important in alegerea noului presedinte il vor avea cei 28 de presedinti interimari de filiale. Si se vede deja, liderul PNL Gorj i-a invins usor pe Orban si Stroe care au vrut sa-l excluda.

 


Fostul sef al liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat si la Brasov in cadrul Delegatiei Permanente a PNL, precum si in Biroul Politic Central faptul ca „nu era nevoie de acest Congres. E vorba doar de o bataie pe functii. Aveam nevoie de un congres la termen si de o dezbatere nationala cu privire la ceea ce doresc alegatorii PNL”. Pe de alta parte, Tariceanu s-a declarat impotriva alegerii viitoarei conduceri a PNL pe lista, varianta agreeata de Antonescu. „Sunt total devaforabil unei astfel de propuneri, in acest fel (prin alegere pe lista, n.r.), in loc sa avem mai multa democratie in partid, vom avea mai putina democratie. Sistemul de lista favorizeaza accederea in structuri de conducere a unor persoane care nu sunt validate prin votul membrilor intr-un congres si au singura calitate ca sunt intr-o relatie buna prieteneasca sau nu stiu de ce natura cu seful”, a explicat fostul presedinte al PNL.

Statutul dupa cum bate vantul

Tariceanu nu s-a ferit sa se declare si impotriva functiei detinute de Orban pana acum, amintind ca s-a opus de la inceput infiintarii ei. „Pe mine ma deranjeaza altceva: intr-un partid serios, statutul nu se schimba la fiecare congres dupa cum bate vantul. Trebuie sa reglam aceasta chestiune in interiorul congresului si la nivelul conducerii si sa gasim o formula de statut care sa dureze mai mult pentru a da o stabilitate politica si partidului”, a subliniat Tariceanu. Intrebat cum comenteaza faptul ca fostul lider al PNL sustine renuntarea la functia de prim-vicepresedinte, Ludovic Orban a evitat un raspuns transant, limitandu-se sa afirme ca ideea desfiintarii functiei pe care el o ocupa nu are consistenta in partid. In opinia lui Tariceanu, ceea ce ar trebui sa se discute totusi, in privinta statutului, este numarul foarte mare al membrilor Biroului Politic Central. „Numarul de 30 de membri si mie mi se pare ca este la un nivel la care face de multe ori ca dezbaterea sa nu poata sa fie suficient de serioasa”, a sustinut el. In privinta propriei sale candidaturi, Tariceanu a precizat ca nu s-a mai gandit si nu a luat inca o decizie.

Liderul PNL Gorj salvat

Liberalii au luat in discutia BPC si situatia colegului lui lor de la Gorj, Dan Ilie Morega, care fusese amenintat de prim-vicepresedintele Ludovic Orban si de secretarul general Radu Stroe cu excluderea din partid. Dar membrii cnducerii liebrale au fost de alta parere – cu 14 voturi impotriva, noua pentru si patru abtineri s-a decis ca nu e cazul ca Morega sa fie dat afara pentru ca a invitat la o sedinta a organizatiei judetene pe liderul PDL Mantog.

Cuvantul teritoriului

Surse din partid ne-au precizat ca un cuvant important in alegerea noului presedinte al partidului il vor avea cei 28 de presedinti care asigura acum interimatul filialelor judetene din tara. Totusi pana la Congresul din martie in unele judete vor avea loc alegeri pentru sefia unor organizatii, miza fiind destul de importanta in unele zone. Spre exemplu cele trei zile de sedinte avute la Brasov au fost un bun prilej pentru unii liberali hunedoreni sa se planga actualei conduceri de prigoana la care sunt supusi unii alesi locali liberali de catre presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot. Acesta din urma ii preseaza pe unii sa-l voteze in defavoarea actualului presedinte Mircia Muntean, primar al Devei.

0 comentariu

CALUGARUL 22-02-2010 - 18:04

Un ,,Irinel”, ceva acolo ? Sa fim si noi fericiti, ca n-avem cui sa trimitem martisoare, bre ! … Si ?, pe bune, ca ea le asteapta ! Îm ? Da’ Luana ? Nu se lasă pozată ?

CALUGARUL 22-02-2010 - 18:07

…, cu shocul cum (mai) stai ? :-))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult