Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Moţiunea a trecut, Guvernul Ungureanu a căzut cu 235 de voturi

UPDATE Moţiunea a trecut, Guvernul Ungureanu a căzut cu 235 de voturi

scris de M.A.
6 afisari

UPDATE: 235 de senatori şi deputaţi au votat în favoarea moţiunii de cenzură USL care a dus la căderea Guvernului Ungureanu.

Împotriva moţiunii de cenzură „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!” au votat 9 parlamentari. De asemenea, 4 voturi au fost anulate. În total, 248 de parlamentari şi-au exprimat votul. La şedinţa camarelor reunite ale Parlamentului, au participat 259 de senatori şi deputaţi, din totalul de 460 înregistraţi.

Guvernul Ungureanu a căzut după ce moţiunea USL a trecut votul Parlamentului cu 236 de voturi

Motiune de cenzură

Moţiunea a trecut, Guvernul Ungureanu a căzut cu 235 de voturi

Moţiunea fiind adoptată, potrivit articolului 110 din Constituţie, Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate.

Pentru prima oară, urnele de vot au fost întoarse din drum, pentru Georgian Pop, care a condus şedinţa de vot, în calitate de secretar al Camerei Deputaţilor, nu a apucat să voteze.

38 comentarii

Retrogradat digital . 27-04-2012 - 17:55

Nu i-mi convine indeobste sa folosesc prea des calificativul de retardat. Nici mie nu mi-a convenit daca eram apelat cu acest epitet minor pentru dizabilitatile mele. Dar cand o cere interesul ,nu ma pot abtine!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 27-04-2012 - 17:59

2. Democraţia predată cu bastoanele minerilor
După mineriadele din 1990, venirea minerilor se perma­nen­ti­zează. Devine un fenomen. Se spune că era principala armă a lui Ion Iliescu pentru a face ordine cu mijloace neoficiale. Ur­mă­toarea mineriadă majoră avea să aibă loc la scurt timp: septembrie 1991. Acelaşi Miron Cozma, aceiaşi mineri din Valea Jiului. De data aceasta, „ortacii“ cer demiterea primului-mi­nistru, se spune că la indicaţia lui Ion Iliescu. După ce este atacată clădirea Guvernului în data de 26 septembrie, cabine­tul Petre Roman îşi dă demisia. Ultima mineriadă a avut loc în 1999, după arestarea lui Miron Cozma din 1997.

3. Caritas-ul, primul tun din istoria economică
A fost organizat de către compania „Caritas“ din Cluj-Napoca, fondată de către Ioan Stoica, un apropiat PSD, şi a fost lansat în anul 1991. Numele „Caritas“ aparţine, de drept, unei organizaţii de binefacere catolice, dar Ioan Stoica l-a preluat fără a cere vreo aprobare. Sistemul lui Stoica promitea restituirea, după trei luni, a unei sume de opt ori mai mari decât banii investiţi. Listele cu depu­nă­tori cărora le venise rândul la câştig erau publicate în cotidianul „Mesagerul transilvan“. Caritas-ul a atras un număr de 400.000 de deponenţi din întreaga ţară, care au investit 1.257 miliarde de lei (aproape 1 miliard USD) înainte de a da faliment la data de 14 august 1994, având o datorie de 450 milioane USD. Plăţile înceta­seră, de fapt, în octombrie 1993. Unii politicieni din PSD au retras mari sume înainte de pră­bu­şirea Caritas-ului. Sur­prin­zător a fost şi faptul că pu­te­rea politică de la acea vreme, cu Ion Iliescu în frunte, nu a făcut niciun demers pentru oprirea Caritas-ului.

Ciu Huhu 27-04-2012 - 18:22

DD e tigan, PP DD e tiganie!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult