Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Moțiunea de cenzură a fost adoptată. Guvernul Orban a căzut

Moțiunea de cenzură a fost adoptată. Guvernul Orban a căzut

scris de Misu Andrei
86 afisari

„Birourile permanente ale celor 2 Camere ale Parlamentului, după ce au verificat şi numărat voturile exprimate de deputaţi şi senatori, au constatat următoarele: nr total deputaţi şi senatori – 465, prezenţi 423, voturi 400, voturi anulate 0. Voturi PENTRU – 261, voturi CONTRA 139, abţineri 0. Potrivit prevederilor art 113, alin 1, din Constituţie, moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, a anunţat Olguţa Vasilescu de la tribuna Parlamentului.


Moţiunea de cenzură a trecut cu 250 de voturi, cu 17 peste numărul cerut.
Ludovic Orban: În trei ani aţi împrumutat 225 de miliarde. Pe nimic. Ca să acoperiţi găurile bugetare care le-aţi creat. Dumneavoastră vorbiţi de ordonanţe de urgenţă? Cine a dat ordonanţa 55? Nu dvs, PSD-ul? Cine a luat 500 de primari în prag de alegeri prezidenţiale în 2014? Nu i-a luat pe nimic. I-a luat prin mita din bani publici prin intermediul programului PNDL 1. Aţi pus pe spinarea copiilor şi nepoţilor dvs credite pe care trebuie să le subvenţioneze. Nu aşa se conduce România. România se conduce susţinând investiţiile, pe cei care nuncesc, susţinând mediul privat. Vă miroase urât care provine din mediul privat. Nu vă e ruşine? Un chirurg eminent care a profesat într-o clinică privată. Îl atacaţi în absenţă. Ministrul Sănătăţii e primit în Academia Franceză de Chirurcie, ar trebui să fim mândri ca români că avem un astfel de ministur, nu să-l bălăcărim cu minciuni şi fake news-uri gogonate. Aţi greşit când l-aţi trimis pe domnul senator care a fost ministru de Externe în timpul alegerilor prezidenţiale când s-au încălcat cel mai grosolan drepturile elctorale. L-aţi şi demis din cuza asta. Vine el să-mi zică de recomandările Comisiei de la Veneţia? Nu-i mai minţiţi pe oameni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult