Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Motiunea PSD+PC pe tema Apararii, dezbatuta de Senat

Motiunea PSD+PC pe tema Apararii, dezbatuta de Senat

scris de Ziua Veche
13 afisari

.Plenul Senatului dezbate, luni, motiunea simpla initiata de social-democrati “Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani!”, informeaza Agerpes. Alianta politica PSD+PC a anuntat, miercurea trecuta, introducerea acestei motiuni, prin care solicita demisia ministrului Apararii, Gabriel Oprea.


Social-democratii il acuza pe ministrul Apararii de declaratii “dinadins ambigue si foarte calculate” in plenul Senatului, la Guvern, dar si la Cotroceni pe tema pensiilor militarilor. Potrivit PSD+PC, legea propusa de Guvern prevede recalcularea tuturor pensiilor in plata, ceea ce va determina diminuarea celor mai multe dintre acestea, contrar prevederilor deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) care a statuat ca “in cazurile in care din recalculare rezulta un cuantum mai mare al pensiei se va plati acesta, iar daca noul cuantum rezultat este mai mic se va acorda in continuare pensia anterior stabilita si aflata in plata, fara a se aduce vreo atingere drepturilor legal castigate anterior”.

Initiatorii motiunii afirma ca, in ciuda zecilor de proteste si a sutelor de ore de dialog si dezbatere, Guvernul Boc a venit in Parlament cu un proiect de act normativ al carui cuprins este, in proportie de peste 95%, textul actualei Legi 19/2000.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult