Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Motiunea simpla a PNL a cazut in Camera

Motiunea simpla a PNL a cazut in Camera

scris de Ziua Veche
2 afisari

Motiunea simpla initiata de liberali, prin care ii cereau ministrului de Finante Sebastian Vladescu sa prezinte un buget rectificat odata cu asumarea raspunderii pe masurile de austerite, a fost respinsa de deputati cu 143 voturi “impotriva”, 130 voturi “pentru” si sase abtineri. De remarcat ca trei pedelistii – Gheorghe Ciobanu, Stefan Dragulescu si Marius Dugulescu – au votat in favoarea motiunii, in timp ce un altul, Gabriel Oajdea, s-a abtinut. In documentul intitulat “Programul Basescu–PDL=curbe de sacrificiu pentru romani!” PNL propune instituirea, in colaborare cu Banca Nationala, a unui mecanism de atragere, prin sistemul bancar romanesc, de linii de finantare de la institutiile financiare internationale cu destinatia creditarii intreprinderilor mici si mijlocii, precum si asumarea angajamentului politic ca totalul cheltuielilor de investitii sa fie mai mare decat deficitul bugetului consolidat.


 

Europa merge prost, iar Romania s-ar putea sa nu mearga bine”, a afirmat, in interventia sa la motiune ministrul de Finante Sebastian Vladescu, insistand ca romanii nu mai trebuie mintiti in privinta situatiei economice asa cum s-a intamplat pana in 2009. “Trecutul nu poate fi schimbat, dar ar trebui sa ne invete. Primul lucru ce ar trebui sa ne invete este ca nu e bine sa minti. S-a promis foarte mult acum doi ani ca in Romania va fi crestere economica vesnica de peste 5%, ca vom putea da cresteri salariale de peste 25% anual, ca vom da la nesfarsit pensii crescute. S-a promis foarte mult de catre cei care mi-au confirmat ce am spus in 2007, ca cei care iau aceste masuri le iau pentru ca stiu ca nu vor mai fi niciodata la putere”, a sustinut seful Finantelor. “Este o motiune care nu are nicio legatura cu realitatea, care nu vrea sa discute despre cauze, ignora efectele si vine cu solutii fanteziste sau copiate din ceea ce face Guvernul acum. Exista lucruri in motiune care, daca nu ar fi atat de serioase, ar putea fi socotite ca amuzante. Neimpozitarea dividendelor pentru investitii: cred ca orice jurist isi da seama ca nu are nicio legatura cu economia si cu dreptul aceasta propunere”, a spus Vladescu. El a subliniat: “Avem zeci de formule de sprijin social, avem pensii fara sa fi fost vreodata contributive, avem sate de orbi care se plimba cu masina si au carnet, avem beneficiari de ajutor social cu Mercedes in curte, avem beneficiari de venit minim garantat ce au venituri mai mari decat media celor prezenti acum in sala, avem tot felul de rupturi in functionarea sistemului, sustinute prin zeci de legi de asistenta sociala”. 

Cateva din propunerile PNL cuprinse in textul motiunii:

@ “In Romania nu mai putem vorbi de efectele unei crize financiare mondiale, vorbim de o criza romaneasca, provocata de proasta guvernare a Cabinetului Boc in toate formele sale din 2009 incoace, de politicile inconsecvente si incompetenta unui Guvern PDL depasit de realitatile economice si de problemele sociale ale romanilor”.

@ „Romania plateste preţul visului lui Basescu, incompetentei Guvernului Boc si coruptiei PDL”.

@ “Traian Basescu a reusit sa aduca la carma Romaniei cel mai incompetent si mai slab Guvern pe care l-a avut tara noastra de la Ceausescu incoace”.

@ “Exista insa si ultima solutie anticriza pe care acest Guvern o mai poate lua: sa-si prezinte demisia, cu convingerea ca va intruni acceptul tuturor categoriilor socio-prefesionale din Romania si ca aceasta masura va fi acceptata cu entuziasm de popor!”.

0 comentariu

fanariotu 08-03-2010 - 10:09

Vedeti ce minte diabolica a avut scenaristul-sef al loviturii de stat?Vedeti cui se datoreaza toate victimele de dupa 22 dec.89?Mult iubitului si stimatului mafiot,Visarionovici ilici Iliescu,infractor de talie internationala !Toti cei care l-au protejat si il protejeaza in continuare,trebuie acuzati si condamnati pentru infractiunea de complicitate la omor deosebit de grav !Este foarte trist si nejust,ca o natiune sa fie subjugata in acest mod,la trecerea dintre secolele xxsi xxi,cand omenirea se afla la un nivel de dezvoltare mult superior tenebrelor comunismului si sa nu fie tras la raspundere si condamnat pentru faptele sale reprobabile!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult