Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Moţiunea USL: Opriţi Guvernul şantajabil

Moţiunea USL: Opriţi Guvernul şantajabil

scris de A.B.
5 afisari

Opoziţia a depus prima moţiune de cenzură împotiva cabinetului Ungureanu. Liderul Uniunii, Victor Ponta, a precizat că moţiunea se numeşte „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată”, dar a recunoscut că mai este nevoie nevoie de încă 14 voturi pentru adoptarea acesteia.

ungureanu si ponta

foto: timesnewroman.ro

Victor Ponta

a anunţat că USL a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului şi a dezvăluit că trei sunt problemele principale ale moţiunii.

“Guvernul care a cedat şantajului unor grupuri de interese, privatizând companii de stat şi acordând licenţe de exploatare pentru resurse importante, fără dezbatere publică, fără transparenţă şi încălcând legea, executivul a cedat şantajului PDL, alocând clientelei de partid  fonduri importante de la buget, înainte de alegeri şi, în final, guvernul a cedat şantajului PDL şi a încălcat principiul autonomiei universitare în cazul UMF Târgu Mureş”, a explicat Ponta.

El a recunoscut însă că USL mai are nevoie de câteva voturi pentru ca moţiunea să fie adoptată.

„Noi avem în grupurile USL 217. Sunt doi, trei parlamentari PDL care au anunţat că votează moţiunea. Ne trebuie 231. Eu nu am vrut să creez iluzii că avem 231. Numai domnul Cotoi a auzit că avem 231, dar dânsul, desigur, îşi poate reveni”, a spus Ponta.

Liderul PSD a reamintit că USL nu dispune de majoritate în Parlament, ceea ce complică un pic lucrurile.

„Noi nu avem majoritatea în acest moment. Dacă aveam majoritate, eram noi la guvernare, nu erau PDL-ul şi cu domnul Ungureanu. Dar avem 217 voturi. Mai mult decât acestea, dacă în ziua moţiunii vor vota încă 14, Guvernul Ungureanu este demis. Nu exclud varianta să voteze încă 14, dar nici nu o confirm”, a spus liderul USL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult