Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nastase declarat semizeu

Nastase declarat semizeu

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Democrat-liberalul Sever Voinescu il ironizeaza crunt pe fostul premier Adrian Nastase, intr-o postare pe blogul sau, propunand un proiect de lege prin care liderul PSD este declarat semizeu si trebuie adorat, iar cine nu se conformeaza va fi pedepsit sa-i numere ouale semizeului. „Se considera bun national, parte a tezaurului politic al Romaniei, se glorifica pe unde se prinde si se trateaza conform actualei legi, orice persoana care intruneste cumulativ urmatoarele conditii: a fost ministru de Externe, a fost presedinte al Camerei Deputatilor, a fost prim-ministru”, se arata in proiectul imaginat de Voinescu, iar “persoanele care intrunesc vor fi considerate semizei si vor fi adorate”.


Fostul premier PSD a propus zilele trecute pe blogul sau, in bataie de joc, un proiect de lege privind accesul liber al cetatenilor in toate spatiile detinute de autoritati si institutii publice. Postarea s-a dorit a fi ironizarea ideeii de daramare a gardului din jurul Palatului Parlamentului. Nastase a scris pe blog ca proiectul isi propune sa aduca in circuitul romanilor o serie de spatii care au fost ocupate “in mod abuziv” de autoritatile si institutiile publice “in detrimentul cetatenilor”. Initiativa mai prevede ca va fi asigurata “intrarea libera a tuturor cetatenilor in curtile aferente Parlamentului Romaniei, Palatului Victoria, Palatului Cotroceni, Ministerelor si ale celorlalte autoritati si institutii publice”. Adrian Nastase este cel care in calitate de premier a declarat de la tribuna Parlamentului: “Cineva vroia sa vina, la un moment dat, sa imi numere gainile. Eu i-am sugerat mai bine sa vina sa-mi numere ouale”, referindu-se la ferma de gaini pe care o are la Cornu. Iata proiectul sustinut de Sever Voinescu pe blogul sau:

 

 

 

LEGE PRIVIND INSTITUIREA TEZAURULUI  POLITIC AL ROMANIEI SI ETERNA LUI GLORIFICARE

 

Art. 1. Se considera bun national, parte a tezaurului politic al Romaniei, se glorifica pe unde se prinde si se trateaza conform actualei legi, orice persoana care intruneste cumulativ urmatoarele conditii: a fost ministru de externe, a fost presedinte al Camerei Deputatilor, a fost prim-ministru.

Art. 2 Persoanele care intrunesc conditiile de la art. 1, vor fi considerate semizei si vor fi adorate.

Art. 3. (1) Legea de functionare a oricarei institutii a statului care indrazneste sa ceara socoteala semizeului de la art. 1, va fi imediat declarata neconstitutionala.

(2) Oricine nu este de acord, in vreun fel sau altul, cu ceea ce afirma persoanele care intrunesc conditiile de la art.1, va fi dat de rusine si isi va cere imediat scuze pe care semizeul, indiferent daca spune ca i le acorda sau nu, de fapt, nu i le va acorda in veci. Daca cel care isi exprima dezacordul este parlamentar sau politician, mici organe de presa vor spune cu naduf proletar citeva minciuni proaste si repezite despre el, iar marile trusturi mogulice le vor prelua si difuza in bucla, pina la satietate. Sa-i intre mintile in cap!

Art. 4 Persoanele prevazute la art. 1 sunt mereu inconjurate de ziduri, iar cetatenii stau la o distanta de cel putin 300 de metri, de unde privesc cu respect si murmura rugaciuni intru slava persoanei.

Art. 5 (1) Oricine incalca in vreun fel dispozitiile prezentei legi este obligat sa numere ouale semizeului.

(2) Oricine este obligat sa i le numere, este obligat sa i le gaseasca mai intii.

(3) Detaliile tehnice ale operatiunii de gasire si numarare a oualor semizeului vor fi stabilite in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi de catre Guvern, prin Hotarare de Guvern,  prin Norme metodologice de aplicare a Hotararii de Guvern, si de catre fiecare ministru in parte prin nenumarate Ordine de ministru.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult