Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nastase isi doreste disparitia presei ostile

Nastase isi doreste disparitia presei ostile

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Seful Consiliului National si candidat la presedintia PSD Adrian Nastase a aruncat deja unele suspiciuni asupra corectitudinii votului ce urmeaza sa fie exprimat la Congres. “Imi doresc sa nu fie nevoie sa facem o comisie de ancheta privind desfasurarea votului dupa Congres”, a afirmat luni Nastase glumind doar pe jumatate, pentru ca aceleasi ingrijorari se regasesc intr-o serie de raspunsuri pe care liderul pesedist le da celor care posteaza pe blogul sau.


Consider ca avem maturitatea necesara pentru a evita suspiciuni si pentru a nu alimenta, la nivelul partidului si la nivelul opiniei publice, astfel de idei – in sensul ca unii presedinti de organizatii ar face presiuni asupra unor delegati sau ar alege delegati printr-un mod mai putin democratic”, si-a detaliat fostul premier ingrijorarile. El a mentionat: “Daca tinem seama de numarul de membri, apare un element subiectiv de control pe care nu stii cum sa-l iei in seama. Pe de alta parte, unii doresc sa se vada performanta la alegerile prezidentiale din turul al doilea-lea, altii performanta din turul unu, unde poti sa vezi efectiv voturile de partid pentru candidatul nostru. Altii vor sa luam din urmă anumite runde de alegeri unde organizatiile judetene au avut diferite tipuri de performanta”.

 

Un lider usor de manevrat

Cel mai ingrijorator este faptul ca fostul premier si-a exprimat speranta ca dupa ce PSD isi va rezolva problemele nu va mai avea “presa ostila”, chiar daca “ostilitatea unei anumite parti a presei” nu i se pare surprinzatoare. Acest exercitiu a mai fost executat cand Adrian Nastase conducea un Guvern, iar publicitatea de la stat cucerea presa scrisa. Rationamentul candidatului Nastase curge astfel: “In ceea ce priveste Congresul extraordinar al PSD, avem sansa de a demonstra ca suntem cel mai democratic partid din Romania, daca reusim sa depasim amenintarea alegerii presedintelui in urma jocurilor de culise. Avem sansa de a demonstra ca suntem cel mai  capabil partid din Romania, daca reusim sa facem o opozitie responsabila. Si avem sansa de a demonstra ca suntem viitorul Romaniei, daca vom reusi sa scoatem PSD din siajul de imagine al post-comunismului si sa-l aducem in directia stangii moderne, atragand simpatizanti ce nu se regasesc in partidul nostru acum”. El a atras atentia si asupra pericolului de a se alege „un anumit lider, usor de manevrat”. „Sunt si eu ingrijorat cu privire la manevrele pe care ar putea sa le faca cei ce doresc amanarea schimbarii din partid. Mi-as dori ca, la Congres, sa dam o lectie de democratie interna si de transparenta si sa nu avem acuzatii despre cum se fura la urne, despre cum se fraudeaza alegerile de catre cei care se tem de schimbare”, a aratat Adrian Nastase.

0 comentariu

Gormogon 24-02-2010 - 01:18

Acela a facut ordine in porcaria din 1938 cand SKODA a vandut Romaniei OBUZIERE de tot rahatul [pai pana aranjezi pliculetzele cu praf-de-pusca-n ele, a trecut Panzerul peste tine fara sa se mai screama sa traga vreun obuz]. Tancurile au fost de rasul lumii. Poza:
http://www.achtungpanzer.com/panzerkampfwagen-35t.htm

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult