Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nastase moartea pasiunii PSD

Nastase moartea pasiunii PSD

scris de Ziua Veche
4 afisari

Adrian Nastase, gratulat altadata ca “arogant” de tatucu PSD Ion Iliescu, ar putea redeveni vioara intai a PSD daca joi castiga meciul Consiliului National. Jocurile facute in ultimele zile de principalii actori din PSD par a fi in avantajul fostului prim-ministru. Surse din PSD ne-au declarat ca exista posibilitatea ca tandemul Mitrea-Diaconescu sa accepte pozitia secunda in conducerea partidului – secretar general si presedinte executiv sau prim-vicepresedinte, si sa faca front comun cu Nastase pentru a se lepada de perdantul Mircea Geoana. Un punct esential in batalia pesedisto-pesedista este dat de modificarea Statutului partidului.

In calitate de sef al Consiliului National, forul ce precede Congresul din 20 februarie, Nastase va gestiona modificarile la Statut, rol pe care si l-a dorit si pentru care s-a certat cu secretarul general Liviu Dragnea. Seful consiliului National a lasat sa se inteleaga ca e interesat sa revina la presedintia PSD, a spus ca este hotarat sa faca acest lucru, dar nu a facut un anunt oficial in acest sens.

Mitrea in tandem cu Diaconescu

Tandemul Cristian Diaconescu-Miron Mitrea a fost pus la punct miercuri, intr-o intalnire de taina, dupa cum a anuntat Mediafax, citand surse din PSD. Intrevederea celor doi a fost precedata de o discutie pe care Mitrea a avut-o cu vicepresedintele Ilie Sarbu, conform surselor citate. Toate aceste evolutii au fost confirmate de ginerele lui Ilie Sarbu, supranumit “micul Titulescu, adica Victor Ponta. El a afirmat, miercuri, intr-un interviu pentru Hotnews, ca se asteapta ca Nastase, Diaconescu si Mitrea, „cei trei challangeri ai lui Mircea Geoana, mai devreme sau mai tarziu sa mearga pe o platforma comuna”. „Se asteapta si altii, nu numai eu”, a tinut sa sublinieze Ponta. El a explicat: „Favorit este cel in functie si, de obicei, cei care-i contesta coroana se unesc la un anumit moment. Nu stiu daca se va intampla asta, dar lucrurile vor fi mult mai clare. Ar fi echipa lui Mircea Geoana si echipa care propune o alta varianta. E mai simplu decat cu patru, cinci, sase, sapte candidati, acolo lucrurile risca sa dea un rezultat la intamplare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult