Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Năstase: Timp de şapte ani, Băsescu a căutat să se răzbune pe mine

Năstase: Timp de şapte ani, Băsescu a căutat să se răzbune pe mine

scris de A.B.
2 afisari

Adrian Năstase crede că  Traian Băsescu a căutat o răzbunare majoră împotriva sa, folosind instituţiile statului timp de şapte ani.

adrian nastase

foto: oradeiasi.oradestiri.ro

Fostul premier Adrian Năstase a precizat că Traian Băsescu nu a dat vreun telefon vreunui procuror, dar s-a arătat convins că a acceptat o mulţime de lucruri care s-au şi întâmplat, între acestea fiind discuţiile cu fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, respectiv un mecanism tacit care a dus la această situaţie.

În acest sens, Năstase a dat exemlu o discuţie avută de şeful statului cu partidele politice, la Palatul Cotroceni, în care explica ce este cu dosarele lui Adrian Năstase, sau scrisorile trimise la Parlament pentru a da aviz pe dosarele sale.

„Monica Macovei a schimbat legi care să permită trimiterea unor dosare fără avize de la Parlament direct la instanţe, deşi Curtea Constituţională stabilise cu ani înainte că aceste lucruri nu sunt posibile. Toate aceste abuzuri au reprezentat o ţintă foarte clară – scoaterea mea din viaţa politică, din jocul politic. Nu a reuşit acest lucru (n.r. – Traian Băsescu) şi acum a ajuns la un nivel atât de coborât pentru că nu a reuşit să discute cu adversarii politici”, a declarat, la Antena 3, Adrian Năstase.

El a spus că nu a considerat niciodată, nici când a fost premier, că hărţuirea prin instanţe este o soluţie pentru adversarii politici.

„Am asistat la discuţii când unii spuneau că Traian Băsescu trebuie trimis la închisoare şi niciodată n-am sprijinit aceste idei, sigur nu era căderea mea, instanţele trebuie să decidă, dar cred în continuare că acest mod de a trata relaţia dintre adversarii politici este contraproductiv. Şi aceasta se vede, pentru că nu mai există niciun fel de dialog”, a spus Năstase, apreciind că există în prezent „un fel de zid al Berlinului” între societate şi partidele politice.

În opinia lui Năstase, acesta este unul dintre lucrurile grave făcute de Traian Băsescu, pentru că, în loc să-şi exercite rolul de mediator, un rol de soluţionare, de persoană care caută soluţii consensuale pentru problemele mari, nu a făcut decât să izbească oamenii.

“Este vorba de resentimente create de felul în care oamenii se privesc şi această schismă din societate se datorează lui Traian Băsescu„, a spus liderul CN al PSD.

Adrian Năstase a dezvăluit, în context, că în 2004, când în primul tur al prezidenţialelor se situase peste Traian Băsescu cu opt procente, nu a mai cerut renumărarea voturilor la final pentru a nu periclita aderarea României la Uniunea Europeană.

„Nu am făcut-o (n.r. – solicitarea pentru renumărarea voturilor), pentru că încheiasem exact în acea săptămână negocierile pentru intrarea în Uniunea Europeană şi urma să semnăm tratatul în patru săptămâni. Dacă noi declanşam în Piaţa Universităţii o poveste gen ‘Revoluţia Oranj’ de la Kiev, pierdeam această şansă. (…) Traian Băsescu trebuia să înţeleagă sacrificiul pe care l-am acceptat pentru nişte interese majore româneşti”, a adăugat fostul premier.

2 comentarii

Murphy 13-04-2012 - 11:03

Bai oameni buni – are tiganul asta un tupeu fantastic! La cat a furat pana acum tot el este cu gura mare atunci cand este dovedit de hot!!!! MARS LA PUSCARIE BORATANIE!

Pribeagul_X 13-04-2012 - 11:06

Incerca, incearca, dar nu este convingator.

Este un om slab.

Altfel nu se explica cum a putut sa piarda intrecerea electorala cu trogloditul Basescu. Avea toate atuurile sa-l faca praf.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult