Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nea Puiu Iordanescu isi tine la secret banii din Elvetia. Legea il obliga sa-i declare

Nea Puiu Iordanescu isi tine la secret banii din Elvetia. Legea il obliga sa-i declare

scris de Ziua Veche
3 afisari

Fostul selectioner al echipei naţionale, Anghel Iordanescu, nea Puiu pentru cunoscuti, actualmente senator independent, detine un depozit bancar in Elvetia a carui valoare ramane un mister. Desi legea il obliga pe senator sa declare valoarea tuturor conturilor si depozitelor mai mari de 5.000 de euro, dar si banca la care sunt depuse sumele, senatorul Iordanescu se face ca uita ca acest lucru este valabil si pentru conturile si depozitele din afara tarii.

 

 

 

Intr-o demonstratie de aroganta, Anghel Iordanescu ne-a declarat ca nu a trecut cuantumul depozitului din Elvetia “pentru ca asa a vrut”, dupa care a inchis telefonul. Cu alte cuvinte, Anghel Iordanescu a ascuns intentionat valoarea depozitului, nefiind vorba despre o omisiune in completarea declaratiei de avere. Acesta mai detine in conturile din tara 25.000 euro, 223.000 de lei (impreună cu sotia) si 6.000 de dolari.

 

Sustinator al sefului statului

Generalul Iordanescu a fost adus in politica mare de actualul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, pe vremea cand amandoi reprezentau culorile social-democrate. Prima intalnire cu electoratul i-a lasat un gust amar, in 2004 nereusind sa obtina fotoliul de senator. Sansa i-a zambit patru ani mai tarziu cand a devenit senator, dupa ce colegul sau de partid Teodor Filipescu a demisionat. In primele sedinte din forul legislativ, fostul selectioner a fost nedezlipit de Oprea, care l-a initiat in tainele parlamentare.

c=”images/stories/03/09/anghel-iordanescu-si-gabriel-oprea-psd.jpg” border=”0″ /> />

Lipit de Oprea

In vara lui 2008, PSD a decis sa-l arunce inca o data in lupta, de data aceasta pentru sefia Consiliului Judetean Ilfov. Dupa o campanie nebuna si o zi a alegerilor ramasa in istorie pentru modul in care s-a desfasurat scrutinul la Stefanesti, Anghel Iordanescu a pierdut batalia electorala. Desi a contestat in instanta rezultatul alegerilor, fostul selectioner a trebuit sa se recunoasca invins. La alegerile parlamentare din 2008, si-a adjudecat fara probleme un colegiu in Ilfov. Dupa ce Gabriel Oprea  a parasit PSD, din cauza scandalului “tradare pentru Traian Basescu”, Iordanescu a decis sa mearga din nou alaturi de prietenul sau. In campania prezidentiala din 2009 s-a declarat un sustinator al sefului statului, iar dupa alegeri a fost unul dintre initiatorii grupului independentilor din Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult