Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Negociaza in secret PDL cu PNL?

Negociaza in secret PDL cu PNL?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Liberalii negociaza, de la inceputul lunii august, cu lideri PDL din esalonul doi o eventuala intrare la guvernare, prima conditie fiind eliminarea greilor Berceanu, Videanu, Blaga din Guvern, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse apropiate discutiilor.


La randul lor, pedelistii le-ar fi cerut liberalilor probe de loialitate. Senatorii PNL au votat, marti seara, in momente cheie, alaturi de partidele care sustin Guvernul Boc: legea ANI, legile privind mica reforma in justitie si o modificare esentiala la legea Curtii Constitutionale. Fara votul liberalilor, legi esentiale sustinute de Guvern n-ar fi trecut. Negocierile ar fi in curs, insa pedelistii se declara sceptici ca se vor finaliza cu intrarea PNL la guvernare. Unii cred ca e vorba de pesudo-negocieri prin care liberalii cauta sa divizeze PDL si sa creeze conditii favorabile suspendarii presedintelui Basescu. Oficial, liberalii neaga ca negociaza cu PDL.

La negocieri ar fi participat, din partea PNL, Crin Antonescu si Radu Rusanu, adica greii partidului. De la PDL, oameni din esalonul doi: parlamentari si lideri din teritoriu. Discutiile au debutat la inceputul lunii august, dupa ce Ponta si Antonescu au avut schimburi dure de replici, iar liderul PSD a acuzat chiar PNL ca va intra la guvernare in toamna alaturi de PDL. Conditia pusa de liberali la debutul negocierilor: eliminarea greilor PDL din Guvern.

„Au fost niste discutii cu liberalii pentru o viitoare alianta in toamna, dar nu s-a batut nimic in cuie. S-a discutat la nivel parlamentar. Personal cred ca nu se va concretiza nimic. Stiu ca liberalii cerusera sa-i scoatem pe ministrii grei de la Guvern, inclusiv pe Blaga. Este foarte putin probabil sa se formeze o alianta pe aceste solicitari”, au declarat pentru HotNews.ro surse din PDL.

Integral aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult