Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Negocieri pentru Guvern. Isteria informaţiilor pe surse: 4 vicepremieri

Negocieri pentru Guvern. Isteria informaţiilor pe surse: 4 vicepremieri

scris de M.A.
5 afisari

Presa din România, în special televiziunile de ştiri, se întrec în informaţii pe surse privind componenţa noului Guivern. Isteria e în toi: patru vicepremieri: PSD, UNPR, PNL şi ţiganii.

palatul_victoria guvern

Negocieri pentru Guvern. Isteria informaţiilor pe surse

În studiouri şi în redacţii se fac şi se desfac cabinete de miniştri de mai bine de trei ore, deşi negocierile sunt în toi, iar premierul desemnat candididat, Victor Ponta, a afirmat că de abia joi va prezenta formula finală a Executivului. Intră sau nu intră UDMR la guvernare? Dragnea, Iliescu, PC şi PNL spun că NU. În schimb, Victor Ponta ar vrea să intre. Se schimbă, atunci, articolul 1 din Constituţie, privind caracterul unitar, naţional şi indivizibil? Nimeni nu ştie, dar fiecare îşi dă cu părerea.

Pe surse, Mediafax, care pretinde că citează surse din USL, susţine că noul Guvern condus de Victor Ponta va avea patru vicepremieri: Liviu Dragnea (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL), Gabriel Oprea (UNPR) şi Nicolae Păun (minorităţi naţionale), acesta din urmă va conduce şi Ministerul pentru Minorităţi (?)

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu va deţine poziţia de vicepremier din partea liberalilor în viitorul guvern al USL, iar Ministerul Apărării va fi preluat de ACS (alianţa formată de PSD cu UNPR), probabil pentru liderul UNPR, Gabriel Oprea, ar mai fi declarat luni surse politice.

În schimb, sursele Antena 3 susţin că la Ministerul Apărării va Mirea Duşa (PSD), iar la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe (PNL).

Realitatea TV rămâne, deocamdată, în a prezenta varianta Mediafax. În schimb, România Tv precizează că, de exemplu, la Ministerul Apărării urmează să se aleagă între Gabriale Oprea şi Sorin Frunzăverde. Chiar şi aşa, Gabriel Oprea, în calitate de “vicepremier”, ar urma să coordoneze toate structurile guvernamentale cu atribuţii în domeniul ordinii publice, securităţii şi apărării naţionale.

10 comentarii

Salut 17-12-2012 - 16:59

Ei, acum sa vedem. Are Ponta koaie sa fie un adevarat roman, sa intre in istorie sau e un alt politician vandut?

Marine, pe unde esti? Abia acum e momentul sa-l crucifici pe Ponta. Daca nu face ce trebuie, vreau sa spun cele pentru care a fost ales. Iar UDMR-aut e un prim test.

geek-a-contra 17-12-2012 - 17:19

dupa cum ziceam ince de acu’ fro citeva zile in urma: bye bye udmr….

ValVerde 17-12-2012 - 17:15

” Ei, acum sa vedem. Are Ponta koaie sa fie un adevarat roman, sa intre in istorie sau e un alt politician vandut?”

===

Lasa-ma sa ghicesc…are koaie si e un roman adevarat daca face ce crezi tu ca e bine. Daca nu, e un politician vandut…. oh…dulce ingnoranta…

Pribeagul 17-12-2012 - 20:08

Sper ca Ponta sa n-o ia pe urmele lui Nastase si sa-si faca un guvern mamut, demn de el. 🙂

Doresc sa nu puna in guvern fel de fel de loaze vestejite. Ar fi de preferat sa puna persoane care au legatura cu profesia, profesionisti. Daca nu-i are ar fi buni si niste oameni tineri trecuti prin experienta olimpiadelor internationale si cu rezultate bune in invatamintul universitar. Unde or fi toti acei minunati olimpici? Pina acum am vazut promovat la acest nivel doar pe Isar.

Salut 17-12-2012 - 20:40

Tu esti inversul lui Bula. Deobicei spui lucruri corecte, dar si cand o dai in bara, rupi poarta cu traznaile pe care le scrii. Postarea asta e un exemplu.

Mai oameni buni, atat de mult a ros propaganda lui Basescu si cretinatatile ultimilor 20 de ani la temelia unei gandiri normale, sanatoase?

Ce tot ii dati cu „numarul”?
Cu ce e mai bun un guvern cu zece ministere, care consuma pentru functionarea proprie numai 50 milioane dolari si face datorii de 5 miliarde pe an fata de un guvern „mamut” care consuma 250 de milioane dar face datorii de numai 1 miliard pe an?

Ce tot ii dati cu „tineretea” si cu „olimpiadele”?
Dupa dobitocul de Funeriu, cate contraexemple mai vrei ca sa intelegi ca astea doua nu sunt automat cheile reusitei?

„Prioritatea” guvernului asta estea sa readuca Romania romanilor. Cu tot ce implica asta, inclusiv, daca e nevoie, ruperea de UE. Punct.

Cercul 17-12-2012 - 21:12

Aici ai fost bun, cu „ruperea de U.E”. Eu credeam ca va fi nominalizat Iliescu prim ministru, sa ne primeasca inapoi in lagarul sovietic, dar cred pentru faptele de arme a lui Ponta(a guvern cu rromii si nu cu ungurii, si vice tigan), ne vor primi direct in URSS, ca republica sovietica. Sa mergem la cretini. Vezi mai jos in rosu unde e deficienta mare de iod si deci si cretiniii:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Iodine_deficiency_world_map_-_DALY_-_WHO2002.svg

Salut 17-12-2012 - 21:19

Ai vrut sa spui ceva, iobagule?

Cercul 17-12-2012 - 21:53

Da serbule, ca maica Rusie unde vrei sa ajunga Romania, e o tara de cretini.

digital 17-12-2012 - 22:13

iar te sculași,debilule?!
vezi că mai e ceva până la Revelion!

Pribeagul 17-12-2012 - 21:29

Salut, multumesc 1/2. 🙂

Impresia generala este ca guvermantii nu fac nimic, si cind fac ceva fac numai prostii. Nu fac nimic sau numai prostii pentru ca n-au vocatie de ministrii, au voactia de a balmaji niste vorbe goale care citeodata suna bine. In rest prostie si creier neted. Guvernantii trebuie sa fie oameni, demni, destepti, cultivati, profesionisti, de bun-simt. Chiar daca nu-i avem, generatia asta de politicieni trebuie schimbata. Sa vina olimpicii, nu igasii!

Salut, tu pari a fi un risipitor. 🙂 Imi doresc un guvern cu 10 ministere care sa plateasca datoriile. 🙂 Multe ministere inseamna mare incurcatura pentru ponta. Le va confunda sau le va uita prin cine stie ce colt de sala.

Funeriu a fost olimpic?

Prioritatile guvernului ar fi sa termine cu „proasta guvernare, corupţia instituţionalizată, criminalitatea economică… ”

Romania va fi a romanilor cind guvernul va face se va orienta spre cele de mai sus.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult