Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Negocieri Ponta-Tăriceanu privind noua configuraţie a Guvernului

Negocieri Ponta-Tăriceanu privind noua configuraţie a Guvernului

scris de A.A.
3 afisari

Călin Popescu Tăriceanu a venit la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre noua configuraţie a Guvernului.

Negocieri Ponta-Tăriceanu privind noua configuraţie a Guvernului.

Negocieri Ponta-Tăriceanu privind noua configuraţie a Guvernului.

Șeful PLR a declarat că partidul pe care îl conduce vizează ministere ca Ministerul Finanţelor sau Ministerul Economiei în viitorul Executiv, şi că nu vor înlocui UDMR-ul la guvernare, având altă viziune.

”Aşteptăm decizia finală a UDMR, care trebuie să se reunească în structura Consiliul Reprezentanţilor Uniunii. Nu ştiu dacă decizia pe care o va lua CRU va fi identică cu cea a Consiliului Consultativ şi, în privinţa celei de-a doua părţi a întrebării, vă pot răspunde că nu este obligatoriu să ne suprapunem. Nu înlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factură liberală, avem altă viziune, deci s-ar putea ca priorităţile noastre nu fie aceleaşi cu cele pe care le-a avut UDMR în actul de guvernare”, a spus Tăriceanu.

El a negat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marţi cu premierul Victor Ponta, ar fi negociat anumite ministere.

”Văd diverse speculaţii care se fac pe televiziunile de ştiri şi vreau să vă spun, încă de la început, că nu am făcut nici un fel de negociere cu privire la posturi sau la structura guvernului”, a subliniat el.

Întrebat când ar trebui să intre PLR la guvernare, înainte sau după prezentarea bugetului, el a răspuns că nu a fost stabilit încă momentul în care se va produce acest lucru. ”O să ne mai consultăm. Trebuie să ţinem cont, totuşi, de priorităţi. Prioritatea, după părerea mea, este bugetul şi sigur, ca soluţie politică, care să permită şi intrarea noastră la guvernare, dar această chestiune aş spune că este în subsidiar”, a completat el.

Chestionat dacă şi-a făcut nişte calcule în privinţa portofoliilor, Tăriceanu a răspuns: ”O să vă dezamăgesc. Nu. Nu mi-am făcut nici un calcul. Mi se par mult mai importante temele decât persoanele”.

Întrebat câte ministere ar trebui să aibă un guvern Ponta restructurat, acesta a răspuns că ”este foarte greu de dat un număr, pentru nu există un număr optim”.

”În condiţiile în care dintr-o coaliţie de guvernare fac parte mai multe partide, atunci, în general, nu e practica numai de la noi, este practică democratică peste tot, guvernele nu urmăresc să aibă o formulă cât mai strânsă. Nu atât numărul contează, cât calitatea miniştrilor şi eficienţa guvernamentală”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult