Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Negocierile SUA-Romania privind cadrul juridic al scutului au inregistrat progrese semnificative

Negocierile SUA-Romania privind cadrul juridic al scutului au inregistrat progrese semnificative

scris de Ziua Veche
6 afisari

Negocieri privind cadrul juridic care va reglementa amplasarea pe teritoriul Romaniei a unor componente ale sistemului american de aparare antiracheta s-au incheiat, marti, la Bucureşti, a anuntat MAE, precizand ca s-au intregistrat progrese semnificative.

Potrivit MAE, cu prilejul celei de-a doua runde de negocieri pe tema participarii Romaniei la sistemul de aparare antiracheta, care a avut loc la Bucureşti, in perioada 26-27 iulie, au fost continuate negocierile privind cadrul juridic care va reglementa amplasarea pe teritoriul Romaniei a unor componente ale sistemului american de aparare antiracheta in Europa, fiind inregistrate progrese semnificative. Urmatoarea runda este programata pentru toamna lui 2010.
Delegatia romana a fost condusa de Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice in MAE, iar cea a SUA de Frank Rose, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru controlul armamentelor
. Programul negocierilor a inclus şi intrevederi intre şefii celor doua delegatii, pentru discutarea relatiilor bilaterale, a aspectelor de securitate de interes reciproc, precum şi a evolutiilor specifice pe plan international şi in cadrul NATO.
Ministerul de Externe aminteşte ca, la 4 februarie 2010, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat acceptarea invitatiei partii americane, transmisa de preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea Romaniei la dezvoltarea abordarii adaptive in etape a sistemului de aparare antiracheta din Europa.
Noua abordare garanteaza acoperirea integrala a teritoriului Romaniei impotriva posibilelor amenintari reprezentate de rachetele cu raza scurta sau medie de actiune, precizeaza MAE.
Procesul de negociere a fost precedat de doua runde de consultari, la 4 februarie şi 11 mai, şi a inceput oficial la 17 iunie, odata cu vizita la Bucureşti a unei delegatii conduse de Ellen Tauscher, subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internationala.

 

0 comentariu

Roro 12-03-2010 - 09:04

Mai domnilori asa-zisi ziaristi,daca il cheama Nichita,dupa cum bine se vede in acea copie,de ce scrieti Nechita.Va spun tot eu,pentru ca sinteti de o indolenta iesita din comun si pentru ca nu aveti nici un respect fata de cititori.Se aude si se vede mai care semnezi A.C.,e cu I nu cu E.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS