Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nicolae Vacaroiu, operat pe cord deschis la Spitalul de Urgenta Floreasca

Nicolae Vacaroiu, operat pe cord deschis la Spitalul de Urgenta Floreasca

scris de Ziua Veche
6 afisari

. 

UPDATE: Fostul prim ministru al Romaniei, autointitulat un „Hagi al finantelor” va fi operat pe cord deschis, joi, la Spitalul de Urgenta Floreasca, pentru a i se monta bypass-uri coronariene. Operatia va fi condusa de fostul senator PSD, medicul Serban Bradisteanu, acuzat de DNA pentru o spaga de aproximativ 4 milioane de euro.


Deseori asociat in presa postdecembrista cu spirtoasele (informatie neconfirmata, mai ales ca, intr-un final, Nicolae Vacaroiu a dezvaluit ca obisnuieste, rar, o tuica sau un pahar cu vin), „Nea Nicu”, cum mai era alintat cu manie de unii ziaristi, s-a nascut in 5 decembrie 1943 in sudul Basarabiei. A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Finante (specialitate Finante-Credit), de unde si o varianta extinsa a lui „Nea Nicu”: ”Nea Nicu Finantistul”. A ramas si alta porecla, ”Vodcaroiu”, la insistentele presei umoristice care nu a parasit ideea de a asocia consumul de vodca cu imaginea lui Vacaroiu. Inainte de Revolutie a ocupat functia de director al Comitetului de Stat al Planificarii. Dupa evenimentele ”spontane” din 1989, cum spunea Ion Iliescu, Vacaroiu incepe o lunga cariera politica: prim ninistru al Romaniei (1992-1996), senator PDSR apoi PSD de Arges (1996-2000), trecand prin functiile de presedinte al Comisiei de Privatizare din Senat, vicepresedinte al PSD, vicepresedinte al Biroului Permanent al Senatului. Apoi, presedinte al Senatului (2000-2004). In 2007 (20 aprilie-23 mai), preia interimatul presedintelui Romaniei, dupa ce Traian Basescu a fost suspendat de Parlament. Revine la presedentia Senatului (2004-2008) si, din 2008, este numit in functia de presedinte al Curtii de Conturi. Dincolo de acestea, numele lui Nicolae Vacaroiu a fost deseori asociat cu scandalul lichidarii Bancii de Investitii si Dezvoltare (unde a ocupat, in 1999, functie de conducere), patronata de Sorin Ovidiu Vantu. In perioada cand lucra la BID, Vacaroiu a considerat sa se autoporecleasca un ”Hagi al finantelor”, desi romanii nu-i asociau deloc performantele profesionale cu ale celebrului fotbalist. Ramanand la sport, una din pasiunile constante ale lui Nicolae Vacaroiu este tenisul, pe care-l practica, dupa cum a marturisit, saptamanal. Dar, pana sa revina la fileu, Vacaroiu se afla la mana medicului Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca. Si de numele lui Bradisteanu se leaga un scandal, medicul fiind trimis in judecata pentru o frauda de aproximativ 4 milioane de euro. DNA a aratat ca Serban Bradisteanu este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, dupa ce ar fi favorizat firme din Elvetia si Austria in contracte de furnizare de produse Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) , in calitate de presedinte al unei comisii de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei. Anul trecut, Bradisteanu a fost achitat in dosarul privind licitatia de la ANP, dupa aproximativ trei ani de proces, solutie contestata de DNA si ANP. Acum, fostul senator PSD Serban Bradisteanu isi va intalni colegul de partid. Operatia va dura aproximativ opt ore.

 

 

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, va suferi o interventie chirurgicala, joi, pentru a i se monta cateva bypass-uri aortocoronariene. Nicolae Vacacaroiu a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca in urma cu cateva zile, potrivit echipei medicale de la unitatea sanitara, informeaza Mediafax.

 

Vacaroiu a fost internat cu o boala coronariana, doctorii indicand operatia pe cord deschis, a precizat sursa citata. Interventia ar putea dura cateva ore si va fi efectuata de echipa condusa de medicul Serban Bradisteanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS