Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Noi dezvăluiri făcute de Udrea despre generalul Coldea şi Ghiţă RTV

Noi dezvăluiri făcute de Udrea despre generalul Coldea şi Ghiţă RTV

scris de Z.V.
25 afisari

Elena Udrea a declarat că se aşteaptă chiar să fie arestată după succesiunea faptelor din ultima săptămână în ceea ce priveşte dosarul Microsoft şi în cel privind „Gala Bute”.

Noi dezvăluiri făcute de Udrea despre generalul Coldea şi Ghiţă RTV

Noi dezvăluiri făcute de Udrea despre generalul Coldea şi Ghiţă RTV

Ea a reluat acuzaţiile la adresa şefului actual al SRI, Florian Coldea, susţinând că i-a spus acestuia în faţă că ştie că i-a cerut lui Dorin Cocoş bani pentru televiziunea lui Sebastian Ghiţă, i-a spus şi şefului SRI, George Maior, precum şi preşedintelui la acea vreme, Traian Băsescu.
Întrebată, ulterior, de ce nu a făcut ceva fostul şef al statului, Udrea a evitat un răspuns tranşant: „Nu ştim dacă Traian Băsescu a făcut sau nu nimic. Va trebui să spună dânsul”.
Elena Udrea a precizat  la Gândul live, că a vorbit şi „zilele acestea” cu Traian Băsescu.

Udrea a refuzat să dezvăluie ce i-a spus Traian Băsescu. „I-am spus şi preşedintelui. Ce a făcut el va trebui să îl întrebaţi pe dânsul. Nu vreau să discut despre ce a spus preşedintele Traian Băsescu. Mă surprinde în schimb că toată lumea aşteaptă şi încearcă să provoace o reacţie a preşedintelui. Nu ar fi mai simplu să îl întrebăm înainte pe Dorin Cocoş, pe Alin Cocoş?, a spus ea.
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea afirmă că Sebastian Ghiță i-a povestit cum le-a spus primilor doi oameni din conducerea SRI, George Maior și Florian Coldlea, că îi împușcă dacă fratele patronului RTV, audiat la DNA, va fi arestat după modelul Mircea Băsescu.

Udrea a vorbit despre relația ei cu patronul RTV, Sebastian Ghiță, despre care spune că a fost una „oscilantă”. „Câteodată comunicam mai mult în Parlament și în afară, în funcție de interesul domnului Ghiță că ar fi mai apropiat de președinte. După ce a venit Ponta, s-a schimbat”, a spus Udrea. În plus, aceasta a relatat un episod, referitor la o amenințare la adresa lui George Maior și Florian Coldea.

Domnul Ghiță îmi povestea lucruri din discuțiile pe care le avea cu conducerea SRI. Mi-a zis că are instrumentate dosare, 40, și că l-a chemat pe fratele său la DNA și s-a dus la domnul Maior și la domnul Coldea și le-a zis că-i va împușca dacă îi vor face ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele său”, a adăugat deputatul.

Elena Udrea a mai spus că Florian Coldea nu a amenințat-o. „Nu m-a amenințat nimeni. Presiunea e uriașă”, a răspuns aceasta.

Aş vrea să întrebaţi dacă dl Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoş. Ştiu de la fostul soţ. Eu ştiu de ce s-a dus acolo. Să-l întrebaţi pe dl Ghiţă cine l-a trimis şi de ce s-a dus. Dacă nu-şi aminteşte, o să-mi amintesc eu”, a adăugat aceasta.
Elena Udrea a spus că s-a întâlnit cu şefii SRI pe 15 decembrie şi că i-a spus în faţă lui Florian Coldea că ştie de episodul cu cei 500.000 de euro ceruţi lui Dorin Cocoş pentru Sebastian Ghiţă, precum şi faptul că este în spatele unei campanii de denigrare împotriva ei, inclusiv în spatele publicării fotografiilor de la Paris, în care apare alături de Alina Bica.

„I-am spus chiar şi domnului Coldea că ştiu aceste lucruri, indirect (suma de 500.000 de euro cerută de Coldea pentru Ghiţă – n.r.). I-am spus într-o întâlnire în care am spus că eu cred că sunt ţinta unei strategii de denigrare pe care o coordonează la adresa mea. Eu cred că ce s-a întâmplat la Paris este un lucru de care nu este străin. Pe 15 decembrie a avut loc întâlnirea cu Maior şi Coldea. Coldea a negat, a avut o reacţie ezitantă, am depăşit subiectul”, a spus Elena Udrea, la Gândul Live, adăugând că, în opinia sa procurorii vor face o anchetă în urma denunţului pe care l-a depus la DNA. „Am relatat nişte lucruri concrete care trebuie lămurite”, a adăugat fostul ministru.

Cum descrie Udrea relaţia lui Ghiţă cu SRI

Cât îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, ea a spus a avut o „relaţie oscilantă” cu deputatul PSD şi a invocat a invocat relaţia privilegiată pe care deputatul PSD ar fi avut-o cu conducerea SRI.

„Dl Ghiţă îmi povestea lucruri din discuţiile pe care le avea cu conducerea SRI. Mi-a zis că are instrumentate dosare, 40, şi că l-a chemat pe fratele său la DNA şi s-a dus la dl Maior şi la dl Coldea şi le-a zis că-i va împuşca dacă îi vor face ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele său. Evident era metaforic”, a spus Udrea.

Aş vrea să întrebaţi dacă dl Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoş. Ştiu de la fostul soţ. Eu ştiu de ce s-a dus acolo. Să-l întrebaţi pe dl Ghiţă cine l-a trimis şi de ce s-a dus. Dacă nu-şi aminteşte, o să-mi amintesc eu”, a spus ea.

„Nu contest opţiunea lui Coldea pentru Iohannis. Problema este dacă s-a implicat în susţinerea domnului Iohannis şi părerea mea este că s-a implicat”

Întrebată de ce l-ar fi susţinut Florian Coldea pe Klaus Iohannis, Elenea Udrea a spus că nu contestă opţiunea acestuia, susţinând că, din punctul său de vedere şeful SRI s-a implicat în campanie.

„Nu contest opţiunea dlui Coldea. Nu contest opţiunea dlui Maior pentru Victor Ponta. În mod cert, susţineau candidaţi diferiţi. Problema este dacă s-a implicat în susţinerea domnului Iohannis şi părerea mea este că s-a implicat”, a arătat ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult