Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Norica Nicolai (ALDE): Alegerile ar trebui amânate, dacă bilanțul COVID-19 rămâne ridicat

Norica Nicolai (ALDE): Alegerile ar trebui amânate, dacă bilanțul COVID-19 rămâne ridicat

scris de Misu Andrei
69 afisari

Președintele Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai, a declarat vineri, la RFI, că alegerile locale ar trebui amânate, dacă bilanțul COVID-19 rămâne ridicat. Nicolai este de părere că în actualele condiții campania electorală nu se poate desfășura.

„Dacă cifrele ne spun că nivelul de îmbolnăvire a populației este unul ridicat, nu putem vorbi de o campanie electorală, pentru că inevitabil, nu putem vorbi de distanțare socială, care este foarte importantă în prevenirea îmbolnăvirii în masă, nu putem vorbi de dialog între cei care candidează și cetățeni, deci ziua votului va fi una foarte dificilă”, a declarat Norica Nicolai.

Președintele Consiliului Național ALDE spune că din punct de vedere juridic, amânarea alegerilor se poate face. „Codul Administrativ permite Parlamentului să prelungească mandatele aleșilor locali (…). Oamenii pot discuta orice, unii pot considera prematur, dar numai mâine nu e 27 septembrie și cred că trebuie discutat foarte serios”, a mai spus aceasta.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că Guvernul nu a luat încă în calcul amânarea alegerilor locale programate pe 27 septembrie. Premierul a precizat că se poate organiza scrutinul electoral astfel încât să nu existe riscul de transmite a virusului.

„Se poate face o campanie care să evite adunările publice, se poate face campanie pe media, în online se pot organiza secțiile de votare astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului”, a declarat Ludovic Orban.

1 comentariu

contra 26-07-2020 - 16:17

Care alegeri?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult