Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Norica Nicolai: România să nu mai stea sub fustele doamnei Merkel

Norica Nicolai: România să nu mai stea sub fustele doamnei Merkel

scris de A.H.
14 afisari

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a venit momentul ca România să fie o voce în Uniunea Europeană şi să nu mai stea „sub fustele” cancelarului german Angela Merkel, „încercând să facă frumos şi să zâmbească”.

„Cred că este momentul ca România să fie o voce, să nu mai stea sub fustele doamnei Merkel sau ale mai ştiu eu cui încercând să facă frumos şi să zâmbească. Dacă nu suntem în această postură, o să avem foarte mult de pierdut”, a spus Norica Nicolai. Europarlamentarul PNL a precizat, referindu-se la construcţia bugetului UE pentru 2014-2020, că nu se va putea lua o decizie care să promoveze varianta de buget exprimată de Van Rompuy şi se va veni probabil cu altă propunere.

„Noi credem că cea mai bună soluţie este cea pe care Parlamentul European o dă – să respectăm şi să menţinem aceeaşi structură de buget, să dăm o şansă şi ţărilor noi membre să-şi aceeseze fondurile. Pentru că a introduce criterii de tipul absorbţia fondurilor comunitare este dincolo de Tratat. Nu există astfel de criterii, legal vorbind, care să-i permită domnului Van Rompuy să împartă ţările în două: cine a absorbit mai bine sau cine a absorbit mai prost. Este o chestiune care e partajabilă ca responsabilitate„, a spus Nicolai.

20 comentarii

virgil 18-11-2012 - 16:35

Nu, doamna, nici vorba! Criteriul de absorbire a fondurilor exprima o anumita capacitate de organizare interna, administrativa PE CARE GUVERNUL DVS. SI CEL CARE A URMAT NU AU REUSIT SA O PROBEZE!!! Nu mai puneti frustrarile dvs. in carca noastra. Fara indeplinirea – chiar si asa, partial – a aquis-ului comunitar, Romania ar fi fost si acum in 1989.

BULA 18-11-2012 - 16:53

Comparatia dvs este gresita. In ’89 Romania avea industrie serioasa si toate resursele ii apartineau. Nu avea datorii si daca nu se intampla lovitura de stat, acum eram pe cai mari, ca chinezii. Nu am fi avut somaj si venitul pe cap de locuitor ar fi fost de cel putin patru ori mai mare decat acum.

Europeanuul 19-11-2012 - 14:28

Multe tari din centrul si sudul UE (inclusiv Romania) au nevoie, in baza principiului solidaritatii, sa primeasca resursele necesare “pentru a diminua decalajul“ de dezvoltare in urmatorii ani. In acest scop, este necesar ca formula de buget sa nu includa o modalitate de repartizare a bugetului paradoxal spre regiunile mai dezvoltate.

In ciuda propunerii liedrului PPE, Van Rumpey, prietenii coeziunii si majoritatea parlamentarilor UE promoveaza o dezvoltare omogena la nivelul intregii Uniuni (zilele PPE-istilor in fruntea Comisiei par a fi numarate).
http://www.alde.eu/press/press-and-release-news/press-release/article/budget-negotiations-alde-condemns-the-councils-irrational-behavior-40327/

P.S.
Sa te retragi din lupta si din negocierea politica (din start) pentru a nu-ti deranja partenerii europeni din aceeasi familie politica mi se pare o chestiune absolut condamnabila (daca Basescu pune interesele liderilor PPE in fatza intereselor Romaniei, atunci chiar ca nu merita sa ne reprezinte).

salut 19-11-2012 - 14:41

La lumina zilei nu ai nevoie de lanterna, ploaia cade de sus, apa-i uda, daca soarele-i la Est, umbra se face catre Vest…si ce mai ziceai tu?
A, „principiul solidaritatii” ? Mda, si asta.

Poezii ai incercat? Reciti frumos.

Europeanuul 19-11-2012 - 16:53

mda, smecherie cu titirez la moara. esti tare!

salut 19-11-2012 - 17:17

Mai baga din culegerea aia „Capitalism for Dummies”. Cum altfel sa remarce lumea ca ai citit deja 12 pagini in 8 ani?

vodka 18-11-2012 - 17:31

Anuntz important pt tara: PCL – Partidul Consevatist Liberalist

Programul partidului

1. SA PASTRAM CE-I BUN
Problema: Toti deputatii deputatesc la fel, numai partizanatul ii deosebeste.
Solutia: PCL isi propune sa unifice politica tarii si anume sa acopere intreg spectrul ideologic.

2. SA NE ELIBERAM DE REDONDANTE SI FARAFASLACURI
Problema: Toate partidele promit la fel, si zbarcesc identic.
Solutia: Sunt prea multi sefi si nume diferite, dar toti suntem romani si nazuim spre mai bine. Sa reunim deci toate parerile partizane dar identice intr-un singur partid, si prin aceasta sa simplifice si alegerile si democratia la esenta lor.

3. SA NE FIE BINE
Problema: Sperantele de prosperitate sunt disproportionate, dar realitatea este imposibil de schimbat.
Solutia: Ministerul Muncii, Educatia, si Sanatatea se comaseaza in Ministerul Bunastarii, si de asemenea se redeschid cu sprijin de la buget buticurile obigatorii si pe cartela de plante medicinale. Alcoolul si tigarile au primit pe nedrept o rea reputatie, se va corecta.

4. SA AVEM BANI
Problema: Banii sub forma de valuta sunt controlati de puterile straine.
Solutia: Stabilim leul ca valuta forte, cu rata 1000 de E la un leu. Cand rata scade, punem un leu nou. Intre timp leii se tiparesc in Romania sub controlul guvernului si dupa nevoi.

5. SA AVEM LOCURI DE MUNCA
Problema: Locurile de munca sunt prea putine.
Solutia: Cu fonduri de la buget se vor imparti diveselor business-uri scaune gratuite, ca sa acomodeze chiar si doi lucratori pe un loc de munca.

6. SA NE DEBARASAM DE CARCOTASI SI ANTENE CE ZAPACESC LUMEA
Problema: Nu avem manageri pentru timp liber, subconstient si defulari.
Solutia: Deja explicata la punctul 3.

7. SA CREASCA RATA NATALITATII
Problema: Prea mult stress si devierea atentiei de la resursele autonome proprii
Solutia: Deja explicata la punctul 6.

8. SA AVEM CONTINUITATE INJ VALORI SI EFORTURI
Problema: Schimbari bruste de politica, presedinti, ministri si deputati, unii au tras hais, altii vor trage cea.
Solutia: PCL – Partidul Consevatist Liberalist, deja explcata la punctele 1-7

Intemeietor istoric – V

P.S. L-am taiat pe VV, mai intai ca e mai economic sa tiparesti PCL decat PPPVV care are cu 66% litere in plus, ce risipa de clampa-clampa la tastatura, si pe urma cu aderarea, care este gratuita, iar ca sa simplificam lucrurile nici nu mai exista despartire.

ValVerde 19-11-2012 - 05:04

Ba, tu vrei sa-mi furi deputatii…

PS Prea multe puncte…pina ajunge la punctul 6, alegatorul a uitat primele trei.
Pastram aia cu cresterea ratei natalitatii, ca aici pot sa ajut personal, nu sint stresat de loc, si pe aia cu banii.

Mesaj simplu si cu priza: E40,000 + sex cit va tin balamalele = Votati PPPVV
( nu fii zgircit, lasa literele acolo ca tot nu stie poolimea ce inseamna…)

urbos 21-11-2012 - 11:34

Ce-ti plac glumele tale, este?

jan dinu 18-11-2012 - 19:25

OOOOO, RUManii astia ….
Trebuie sa-shi dovedeasca mereu – adevarata origine – …
Shi culmea au – adevarata credintza – ce filfie continuu pe batzul national !….
Mizerabililor ….!
JD-USA

nicostin 19-11-2012 - 06:28

mai spalati jegu

salut 19-11-2012 - 13:53

Minune !!!
Uite-l Ka Kuvanta, mai…. !

Aurel texanu 19-11-2012 - 07:32

FRATII ROMANII INTRATI PE FB SI ADITIONATI NOUL PARTID CRESTIN CARE VA DARIMA PARTIDELE COMUNISTE DIN ROMANIA CHEMATII PRIETENII SI TOT CE EXISTA CRESTIN IN ROMANIA ACEST PARTID PRIN FORTZA MUNCITORILOR VA DECIMA PARTIDELE ACESTEA COMUNISTE SECURISTE INTRATI SI COMENTATI PE PAGINA ACESTUI PARTID

Partidul Crestin Muncitoresc Roman

salut 19-11-2012 - 13:49

Bine ma! Aku’ stai jos! Cald tare p’acolo, prin Texas.

Rodica Ioana 19-11-2012 - 09:21

Da, Romania trebuie sa ramana sub fustele politicienilor romani, pentru ca ei nu se mai satura de BANI si de PUTERE… R U S I N E !
Rusine tuturor politicienilor romani, pentru nemernicia de a duce in continuare tara asta la pieire.
Romania a avut parte de putin progres doar cand a fost condusa de oameni cu dragoste de tara… dar pentru ca miseii au fost mereu mai numerosi, cam toti patriotii au sfarsit ucisi miseleste…….

salut 19-11-2012 - 13:46

FVL (foaie verde loboda) sau cum se zice NIMIC in sase randuri.

marcel.3942 21-11-2012 - 11:00

Norica Nicolai vrea ca romania sa stea suba fusta ei dar romania a vazut ca acolo miroase urat si nu vrea sa stea.Oameni buni daca vrem sa ne spalam pe fata de mizeria aruncata de politicienii postlovitura haideti sa instauram monarhia sa ne spele de rusinea ce facut-o politicienii de rahat ai tarii

urbos 21-11-2012 - 11:03

Si in monarhie nu mai ai politicieni? Vorbeste citet daca vrei sa fii luat in serios.

geek-a-contra 21-11-2012 - 11:53

monarhia fara politicieni, deci fara sistem parlamentar, se numeste dictatura. si nu mai are importanta daca dictatorul se numeste rege, presedinte, conducator, der furer, il duce sau altfel…

sulea 21-11-2012 - 12:37

amice esti idiot!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS