Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nou! Nastase fuge din calea Prostanacului

Nou! Nastase fuge din calea Prostanacului

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ziuaveche.ro va destainuie jocurile din culisele Congresului partidului patriarhului Iliescu. Echipa care-l sustine pe Mircea Geoana face inca legea in PSD. Marean e mare maestru de vanghelioane pesediste. Congresul PSD – o cacealma, ca si partidul

 

Mircea Geoana a inregistrat luni, la Comitetul Executiv National al PSD, o noua victorie in fata principalului sau contracandidat Adrian Nastase, echipa actualului presedinte avand un cuvant de spus in stabilirea locatiei Congresului. Acest lucru, precum si modul in care a fost redactat regulamentul Congresului si felul in care a fost conceput de Liviu Dragnea viitorul Statut al partidului, l-au determinat pe Nastase sa se retraga din aceasta batalie. Pe de alta parte, Nastase a declarat ca are informatii conform carora buletinele de vot vor trece pe la verificat inainte de a fi introduse in urna, acesta fiind inca un motiv pentru care a decis sa se retraga.

Chiar si promisiunile facute de echipa lui Geoana ca vor deveni vicepresedinti daca vor vota pe cine trebuie, l-a determinat pe actualul presedinte al Consiliului National sa faca un pas inapoi.

 

Iliescu stie si de un baiat de Dorohoi

 

Asadar sambata pesedistii isi vor alege viitorul presedinte si echipa de conducere la Romexpo in contradictie cu dorinta lui Nastase si Mitrea ca aceste alegeri sa aiba loc la Parlament. Pana sambata toti liderii lanseaza atacuri spre o tabara sau alta, iar unii vorbesc chiar si despre posibilitatea ca pana la ora Congresului sa mai apara noi candidaturi. Deja trei social-democrati fara sanse si-au anuntat pana acum candidaturile inviduale, direct sau prin interpusi, la sefia partidului: Andrei Alexandru, botosaneanul Ioan Domonco si Radu Mazare.

Surse social-democrate sustin ca Ion Iliescu si Adrian Nastase nu ar fi straini de anuntarea candidaturilor „fara sanse” ale lui Alexandru, Domonco si Mazare. „Sunt folositi ca „iepuri” pentru a induce ideea ca este necesara pastrarea candidaturilor individuale ca dovada de democratie interna in partid”, sustin sursele citate. Radu Mazare si-a anuntat candidatura prin vocea colegului si prietenului sau Nicusor Constantinescu, ce s-a prezentat la Comitetul Executiv avand in posesie si dosarul de candidatura al primarului de la Constanta care in aceste zile se afla in Brazilia la Carnavalul de la Rio, la finalul caruia vine direct la Romexpo. Dovada faptului ca Mazare face aceasta miscare cu un anumit scop sta si faptul ca inainte ca acesta sa paraseasca tara s-a intalnit cu Adrian Nastase caruia si-a aratat sustinerea promitandu-i voturile a cel putin opt organizatii delegate la Congres. Se stie ca de la ultima campanie electorala relatiile dintre Miron Mitrea si primarul Constantei, s-au racit lucru recunoscut si de apropiati ai celor doi. Surse din PSD ne-au spus ca miercuri va avea loc o Conferinta a organizatiei PSD Bucuresti in cadrul careia Marian Vanghelie le va propune colegilor ca actualul vicepresedinte PSD, senatorul Cristian Diaconescu sa fie sustinut in tandem cu Geoana pentru functia de presedinte executiv.

 

 

0 comentariu

nerantula 25-02-2010 - 08:49

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult